Προβλήματα ήχου του PowerPoint 2010 με ήχο ή μουσική

Η μουσική δεν θα παίξει. Τι έκανα λάθος στην παρουσίαση του PowerPoint μου;

Αυτό είναι ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με τις παρουσιάσεις διαφανειών του PowerPoint. Έχετε όλη την παρουσίαση και για κάποιο λόγο η μουσική δεν θα παίξει για τον συνάδελφο που την έλαβε σε ένα email.

Σχετίζεται με
Διορθώστε προβλήματα ήχου και μουσικής στο PowerPoint 2007
Διορθώστε προβλήματα ήχου και μουσικής στο PowerPoint 2003

Τι προκαλεί προβλήματα ήχου με τη μουσική του PowerPoint;

Η πιο εύκολη εξήγηση είναι ότι η μουσική ή το αρχείο ήχου πιθανότατα συνδέεται με την παρουσίαση και όχι ενσωματωμένη σε αυτήν. Το PowerPoint δεν μπορεί να βρει τη μουσική ή το αρχείο ήχου με το οποίο συνδεθήκατε στην παρουσίασή σας και επομένως δεν θα παίξει μουσική.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να είναι το μόνο πρόβλημα. Συνέχισε να διαβάζεις.

Τι πρέπει να ξέρω για τα αρχεία ήχου;

Τώρα, για να το διορθώσετε για το πιο συνηθισμένο πρόβλημα ήχου.

Βήμα 1 - Ξεκινώντας για να διορθώσετε προβλήματα ήχου ή μουσικής στο PowerPoint

  1. Δημιουργήστε ένα φάκελο για την παρουσίασή σας.
  2. Βεβαιωθείτε ότι η παρουσίαση και όλα τα αρχεία ήχου ή μουσικής που θέλετε να αναπαραγάγετε στην παρουσίασή σας μετακινούνται ή αντιγράφονται σε αυτόν τον φάκελο. (Το PowerPoint είναι απλώς επιλεκτικό και θέλει τα πάντα σε ένα μέρος.) Σημειώστε επίσης ότι όλα τα αρχεία ήχου ή μουσικής πρέπει να βρίσκονται σε αυτόν τον φάκελο πριν από την εισαγωγή του αρχείου μουσικής στην παρουσίαση ή η διαδικασία μπορεί να μην λειτουργήσει.
  3. Αν έχετε ήδη εισαγάγει αρχεία ήχου ή μουσικής στην παρουσίασή σας, πρέπει να μεταβείτε σε κάθε διαφάνεια που περιέχει ένα αρχείο ήχου ή μουσικής και να διαγράψετε το εικονίδιο από τις διαφάνειες. Θα τα επαναλάβετε αργότερα.

Βήμα 2 - Κατεβάστε ένα δωρεάν πρόγραμμα για να βοηθήσετε με προβλήματα ήχου του PowerPoint

Πρέπει να εξαπατήσετε το PowerPoint 2010 για να "σκεφτείτε" ότι το μουσικό ή ηχητικό αρχείο MP3 που θα εισάγετε στην παρουσίασή σας είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο WAV. Χάρη σε δύο MVP του PowerPoint (τους περισσότερους αξιόλογους επαγγελματίες), τον Jean-Pierre Forestier και τον Enric Mañas, μπορείτε να κατεβάσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα που έχουν δημιουργήσει, το οποίο θα το κάνει αυτό για εσάς.

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το δωρεάν πρόγραμμα CDex.
  2. Ξεκινήστε το πρόγραμμα CDex και, στη συνέχεια, επιλέξτε Μετατροπή> Προσθήκη κεφαλίδας RIFF-WAV σε αρχεία MP2 ή MP3 .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί ... στο τέλος του πλαισίου κειμένου καταλόγου για να περιηγηθείτε στο φάκελο που περιέχει το μουσικό σας αρχείο. Αυτός είναι ο φάκελος που δημιουργήσατε στο βήμα 1.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  5. Επιλέξτε yourmusicfile.MP3 στη λίστα των αρχείων που εμφανίζονται στο πρόγραμμα CDex.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Μετατροπή .
  7. Αυτό θα "μετατρέψει" και θα αποθηκεύσει το αρχείο μουσικής MP3 ως yourmusicfile.WAV και θα το κωδικοποιήσει με μια νέα κεφαλίδα (οι πληροφορίες προγραμματισμού πίσω από τη σκηνή) για να δείξει στο PowerPoint ότι πρόκειται για αρχείο WAV αντί για αρχείο MP3. Το αρχείο είναι στην πραγματικότητα ένα MP3 (αλλά μεταμφιεσμένο ως αρχείο WAV) και το μέγεθος του αρχείου θα διατηρηθεί σε πολύ μικρότερο μέγεθος ενός αρχείου MP3.
  8. Κλείστε το πρόγραμμα CDex.

Βήμα 3 - Βρείτε το νέο αρχείο WAV στον υπολογιστή σας

Ώρα να ελέγξετε ξανά τη θέση αποθήκευσης του αρχείου μουσικής.

  1. Βεβαιωθείτε ότι το νέο αρχείο μουσικής ή ήχου WAV βρίσκεται στον ίδιο φάκελο με την παρουσίαση του PowerPoint. (Θα παρατηρήσετε επίσης ότι το αρχικό αρχείο MP3 εξακολουθεί να υπάρχει και εκεί.)
  2. Ανοίξτε την παρουσίασή σας στο PowerPoint 2010.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή στην κορδέλα .
  4. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος κάτω από το εικονίδιο Audio στο δεξί άκρο της κορδέλας.
  5. Επιλέξτε Ήχος από αρχείο ... και εντοπίστε το νεοδημιουργημένο αρχείο WAV από το Βήμα 2 .

Βήμα 4 - Είμαστε ακόμα εκεί; Η μουσική θα παίξει τώρα;

Έχετε εξαπατήσει το PowerPoint 2010 σε "σκέψης" ότι το αρχείο μετατροπής MP3 σας είναι πραγματικά σε μορφή αρχείου WAV.

  • Η μουσική θα ενσωματωθεί στην παρουσίαση και όχι απλώς θα συνδεθεί με το μουσικό αρχείο. Η ενσωμάτωση του αρχείου ήχου διασφαλίζει ότι θα ταξιδέψει πάντα μαζί του.
  • Η μουσική είναι τώρα μεταμφιεσμένη ως αρχείο WAV, αλλά δεδομένου ότι είναι ένα πολύ μικρότερο μέγεθος αρχείου (το αρχείο WAV), πρέπει να παίξει χωρίς επιπλοκές.