Είναι η πέτρινη κάμερα για κατοικίδια ζώα;

Τα τελευταία δύο χρόνια, όλα τα είδη τρελών νέων συσκευών που έχουν συνδεθεί με το Διαδίκτυο έχουν εισέλθει στην αγορά. Μερικοί περνούν μανίες και γρήγορα ξεθωριάζουν στην μνήμη, αλλά μερικοί έχουν ισχύ και έχουν βοηθήσει να δημιουργήσουν εντελώς νέες κατηγορίες προϊόντων που ποτέ δεν υπήρχαν ποτέ πριν.

Σκεφτείτε το iPad. Δεν ήταν πραγματικά ούτε ένα πράγμα μέχρι ξαφνικά ήταν κάτι, και τώρα είναι μια ολόκληρη ξεχωριστή κατηγορία συσκευών με αρκετές υποκατηγορίες (Phablets).

Οι κάμερες ασφαλείας έχουν συνδεθεί με το Διαδίκτυο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πρόσφατα, οι κατασκευαστές άρχισαν να βρίσκουν όλο και πιο καινοτόμους τρόπους να πουλήσουν αυτό που ουσιαστικά είναι η ίδια συσκευή, επαναφέροντας το να εκτελεί μια νέα εργασία. Μία από τις πρώτες προσπάθειες να τραβήξουμε την κάμερα ασφαλείας και να τη χρησιμοποιήσουμε με ένα νέο τρόπο ήταν η εισαγωγή του συνδεδεμένου με το Διαδίκτυο Video Baby Monitor .

Τώρα οι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών ασφαλείας έχουν δημιουργήσει μια νέα συστροφή για να παρακολουθήσουν τα άλλα μωρά στη ζωή σας: τα κατοικίδια ζώα σας.

Πληκτρολογήστε: Το Cam Pet

Οι κάμερες κατοικίδιων ζώων είναι βασικά η ίδια ιδέα απομακρυσμένης προβολής, εκτός από την παρακολούθηση του σπιτιού σας ή του παιδιού σας, μπορείτε τώρα να παρακολουθείτε τα κατοικίδια ζώα σας μέσω μιας κάμερας συνδεδεμένης στο Internet σε συνδυασμό με μια εφαρμογή smartphone που χρησιμοποιείται για προβολή.

Τι κάνει Κάμερες Pet Διαφορετικές;

Συνήθως, οι κάμερες κατοικίδιων ζώων προσπαθούν να προσφέρουν κάποιο μοναδικό χαρακτηριστικό, όπως η δυνατότητα να μιλήσετε πίσω στο κατοικίδιο ζώο σας για να σας χαλαρώσει ενώ είστε μακριά. Μερικοί προσφέρουν ακόμη και τη δυνατότητα να ενεργοποιούν από απόσταση έναν διανομέα θεραπείας για να σας αφήσουν να δώσετε στα ζώα σας κάτι για να γευματίσετε ενώ βρίσκεστε.

Με οποιαδήποτε νέα συσκευή έρχεται χάκερς:

Οι χάκερ θα προσπαθήσουν να βρουν αδυναμίες ακόμη και στα λιγότερο πιθανά gadgets. Τα cam cams δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι χάκερ θα προσπαθήσουν να βρουν ένα ελάττωμα στο προϊόν για να το εκμεταλλευτούν για διασκέδαση και / ή κέρδος.

Ποιος στον κόσμο θα ήθελε να χάσει ένα cam pet και γιατί θα ήταν;

Εκπληκτικά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να χάσουν αυτούς τους τύπους συσκευών. Ο μεγάλος λόγος είναι ότι θέλουν να ακούσουν και να δουν τα πράγματα να συμβαίνουν στο σπίτι σας. Οι εγκληματίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για κλοπή ταυτότητας, εκβιασμούς, εκβιασμούς και οποιεσδήποτε άλλες από ορισμένες απάτες που απαιτούν πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες.

Τα χρήματα μπορεί να μην είναι αναγκαστικά το κίνητρο πίσω από τις αμυχές. Μερικοί χάκερ το κάνουν μόνο για διασκέδαση, άλλοι είναι voyeurs και έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να παρακολουθήσουν τη ζωή των άλλων ανθρώπων μέσω hacked φωτογραφικών μηχανών επειδή νομίζουν ότι είναι καλύτερο από μια τηλεοπτική εκπομπή πραγματικότητας.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι τους, οι χάκερ σπάζουν στις κάμερες κατοικίδιων ζώων και σε άλλες κάμερες που συνδέονται με το δίκτυο και θα μπορούσαν να παρακολουθούν αν δεν τις ασφαλίσουμε σωστά.

Πώς μπορώ να αποτρέψω κάποιον από την πειρατεία μου το Pet μου;

Ενημερώστε το Firmware του Pet Cam

Όταν αγοράσατε το κάδο κατοικίδιων ζώων σας, πιθανότατα κάθεται στο κατάστημα στο ράφι στο κουτί του για αρκετούς μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι πιθανό να εντοπιστούν και να επιδιορθωθούν από τον κατασκευαστή διάφορες ευπάθειες μέσω μιας ενημέρωσης στο λογισμικό της συσκευής (γνωστός και ως Firmware). Εάν δεν ενημερώσετε το υλικολογισμικό της συσκευής σας μετά την τοποθέτησή του, δεν θα προστατεύεστε από τις ευπάθειες που έχουν βρεθεί και η συσκευή σας θα μπορούσε να είναι ευάλωτη σε επίθεση.

Αλλάξτε τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης στην κάμερα κατοικίδιων ζώων σας

Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους με τους οποίους ένας χάκερ μπορεί να μπει στο cam σας είναι να χρησιμοποιήσει τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης που ξεχάσατε να αλλάξετε. Ανάλογα με τον τύπο της φωτογραφικής μηχανής, αυτός ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να είναι διαθέσιμος ελεύθερα σε οποιονδήποτε μεταφορτώνει ένα αντίγραφο του εγχειριδίου λειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής. Αλλάξτε τυχόν προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης και βεβαιωθείτε ότι το δίκτυό σας διαθέτει επίσης έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για ασύρματο δίκτυο .

Βεβαιωθείτε ότι το ασύρματο δίκτυό σας είναι ασφαλές

Θα πρέπει σίγουρα να βεβαιωθείτε ότι το ασύρματο δίκτυό σας είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για να αποθαρρύνει τους hackers cam cam. Ανατρέξτε στο άρθρο 5 Συμβουλές για τη διασφάλιση του ασύρματου δικτύου σας για καθοδήγηση.