Οι κορυφαίες 5 απάτες στο Facebook για να προσέξετε

Αν υπήρχε ένα κουμπί "Dislike", θα το χρησιμοποιούσα σε αυτές τις απάτες

Οι απατεώνες αγαπούν το Facebook επειδή τους παρέχει ένα μέρος για να δοκιμάσουν τις απάτες τους μπροστά σε ένα τεράστιο ακροατήριο. Ως αποτέλεσμα, πρέπει όλοι να υπομείνουμε έναν κατακλυσμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων, το Scareware , τις απατεώνες εφαρμογές που κλίνουν για να κλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα και κάθε άλλο είδος κακοποιού και φάρσας που μπορείτε να σκεφτείτε. Εδώ είναι οι κορυφαίοι 5 πιο δημοφιλείς τύποι απάτες που πρέπει να προσέξετε:

1. Το κουμπί Dislike, ποιος βλέπει το προφίλ μου και άλλες ψεύτικες απάτες στο Facebook

Για κάποιο λόγο η μεγάλη FB δεν θέλει καμία αρνητικότητα στον ιστότοπό της. Παίρνουμε νέες λειτουργίες όπως το "χρονοδιάγραμμα" και "ticker" ώθηση σε μας κάθε άλλη εβδομάδα, αλλά δεν αντιπαθούν κουμπί. Πιστεύω με κάθε ειλικρίνεια ότι εάν ο επόμενος προεδρεύων ελπίζει: "Αν είμαι εκλεγμένος, θα αναθέσω στο Facebook να προσθέσει ένα κουμπί αντιπαράθεσης" θα κερδίσει ίσως από μια κατολίσθηση.

Οι απατεώνες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάτι που ξέρουν ότι θέλει ο καθένας (το κουμπί αντιπαράθεσης) για να δολιάσουν ανθρώπους να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή τους. Αν το Facebook προσθέσει ποτέ το κουμπί αντιπαλότητας, κάθε μεγάλη αγορά μέσων ενημέρωσης στον κόσμο θα είναι πάνω του, μην ανησυχείτε, θα το ξέρετε. Μην πιστεύετε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι η εγκατάσταση μιας ειδικής εφαρμογής θα προσθέσει το κουμπί αντιπαράθεσης.

Με την εμφάνιση της επιλογής "Πώς αισθάνομαι για αυτή την ανάρτηση", προσφέροντας έναν τρόπο να αντιπαθούμε αποτελεσματικά κάτι, αυτή η απάτη θα χάσει ελκυστικότητα και θα αποσυρθεί τελικά από τη λίστα.

2. Ο φίλος μου πήρε δωρεάν και μπορώ επίσης με την επίσκεψη / εγκατάσταση

Όλοι αγαπάμε τα ελεύθερα πράγματα, και αν νομίζουμε ότι ο φίλος μας πήρε ένα δωρεάν iPad επειδή δημοσίευσε ότι έκανε στον τοίχο του, τότε ποιοι είμαστε να μην τον πιστέψουμε. Καλύτερα να βιαζόμαστε και να φτάσουμε στο δικό μας, ενώ το να πάρει είναι καλό.

Ο φίλος σας πιθανώς εγκατέστησε μια ψεύτικη εφαρμογή που εκμεταλλεύεται το χαρακτηριστικό "επιτρέψτε στους φίλους να δημοσιεύσετε στον τοίχο μου" στο Facebook. Η εφαρμογή που εγκατέστησε δημοσίευσε το μήνυμα απάτης στον τοίχο του και το τείχος όλων των φίλων του που έμοιαζαν σαν να ήταν από αυτόν. Ίσως δεν έχει ιδέα ότι συνέβη.

Αυτή η απάτη είναι εύκολο να επαληθευτεί ελέγχοντας για να δείτε εάν το ίδιο μήνυμα αναρτάται στους τοίχους κάποιων από τους αμοιβαίους φίλους σας. Αφήστε τον φίλο σας να ξέρει ότι μπορεί να σταματήσει να περιμένει τον ταχυδρομείο να παραδώσει το iPad του, γιατί, δυστυχώς, δεν πρόκειται να φτάσει.

3. Ελέγξτε αυτό το σέξι / τρομακτικό / τρομερά άγευστο βίντεο. Απλώς ολοκληρώστε αυτήν την έρευνα ή εγκαταστήστε αυτήν την εφαρμογή θεατή (που είναι πραγματικά ένας ιός / κακόβουλο λογισμικό) πρώτα.

Αυτή η απάτη παίζει στις περιέργειές μας. Το δόλωμα είναι συχνά συνήθως κάτι παράξενο ή νοσηρό, όπως ένα βίντεο «συγκλονιστικό». Ένας ανησυχητικός αριθμός ατόμων επαναδημοσιεύει αυτούς τους συνδέσμους απάτης πριν ακόμη ελέγξουν το περιεχόμενό τους. Αυτό βοηθά την απάτη να πάει στον ιό και να εξαπλωθεί παγκοσμίως μέσα σε λίγες ώρες. Όσο πιο εξωφρενικό είναι το θέμα, τόσο πιο γρήγορα ο σύνδεσμος απάτης είναι πιθανό να εξαπλωθεί.

Πολλές από αυτές τις απάτες θα απαιτήσουν από τον μελλοντικό θεατή να ολοκληρώσει μια έρευνα ή να φορτώσει κάποιο είδος εφαρμογής πριν να του επιτραπεί να παρακολουθήσει το βίντεο. Μόνο αφού το θύμα έχει εκτελέσει την εργασία, θα διαπιστώσει ότι το όλο θέμα ήταν ψεύτικο και δεν είναι βίντεο. Εν τω μεταξύ, ο απατεώνας μόλις κέρδισε χρήματα από τα αποτελέσματα της έρευνας που έδωσε το θύμα και / ή για την εφαρμογή που εγκατέστησαν. Τα χρήματα καταβάλλονται από προγράμματα κακόβουλου μάρκετινγκ θυγατρικών που πληρώνουν απατεώνες για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού .

4. Είμαι ο καλύτερος φίλος σας και είμαι μπλοκαρισμένος και έχασα το πορτοφόλι και / ή το διαβατήριό μου. Θα μπορούσατε να μου τηλεφωνήσετε με κάποια χρήματα;

Όταν οι χάκερ εισέρχονται σε ένα λογαριασμό στο facebook , συχνά προσπαθούν να μιμηθούν το άτομο που είναι ο λογαριασμός τους και να προσπαθήσουν να βγάλουν λεφτά από τους φίλους τους. Οι στενοί φίλοι σας μπορεί να πιστεύουν ότι έχετε πρόβλημα και ίσως να πέσετε για αυτή την απάτη πριν μπορέσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να τους ενημερώσετε ότι είναι ψεύτικο.

Ελέγξτε πώς να πείτε σε έναν φίλο του Facebook από έναν hacker του Facebook για λεπτομέρειες σχετικά με τις ενδείξεις που θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε τον φίλο σας από έναν εγκληματία (εκτός αν ο φίλος σας είναι εγκληματίας).

5. Το Facebook θα ξεκινήσει να χρεώνει, καταβάλλει το τέλος σας εδώ.

Αυτή η απάτη έχει πολλές παραλλαγές, αλλά η υπόθεση είναι αρκετά απλή. Οι απατεώνες λένε στα θύματα ότι το Facebook θα αρχίσει τώρα να χρεώνει τους χρήστες για τους λογαριασμούς τους. Οι απατεώνες λένε στους χρήστες ότι αν δεν πληρώσουν τότε ο λογαριασμός τους (και όλα τα αστεία βίντεο γάτας τους που έχουν αναρτήσει τα χρόνια) θα διαγραφούν.

Ορισμένες από αυτές τις απάτες θα οδηγήσουν ακόμη και τους χρήστες σε μια σελίδα όπου μπορούν να "πληρώσουν τα τέλη τους". Φυσικά όλοι καταλήγουν να πληρώνουν είναι οι απατεώνες που έχουν τώρα τις πληροφορίες πιστωτικών καρτών τους.