Βοήθεια! Ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει χαθεί!

Πώς να αποκτήσετε εκ νέου τον έλεγχο του λογαριασμού σας στο Facebook μετά από μια αποτυχία λογαριασμού.

Μόλις πήρατε ένα κείμενο από έναν από τους φίλους σας λέγοντας ότι καλεί κάποια χρήματα στο ξενοδοχείο σας στο Παρίσι και ότι ελπίζει ότι είστε εντάξει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκεστε στο Παρίσι, είστε στο Μίτσιγκαν και τρώτε Cheetos και βλέποντας τον Judy Judy. Πριν από τα δάχτυλα που καλύπτονται από πορτοκαλί τυρί και μπορούν να τον ξαναγράψουν, αρχίζετε να παίρνετε περισσότερα κείμενα από άλλους ενδιαφερόμενους φίλους που λένε επίσης ότι σας καλωδιάζουν τα χρήματα ASAP. Ποιο είναι το καλό;

Φαίνεται ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει μόλις υποστηριχθεί και οι χάκερ που το έκαναν υποδηλώνουν και χτυπούν τους φίλους σας για μετρητά.

Πώς έχουν χάσει τον λογαριασμό μου;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι χάκερ έχουν ενδεχομένως παραβιάσει τον λογαριασμό σας στο Facebook. Θα μπορούσαν να μαντέψουν τον κωδικό σας. Δημιουργήστε ένα Evil Twin Wi-Fi Hotspot σε ένα καφενείο και κλέψετε τα διαπιστευτήριά σας μέσω μιας επίθεσης Man-in-the-middle. Θα μπορούσατε να αφήσετε το λογαριασμό σας συνδεδεμένο στο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου σας ή ίσως να χρησιμοποιούν το λογαριασμό σας από ένα κλεμμένο tablet ή τηλέφωνο.

Ανεξάρτητα από το πώς κατάφεραν να αποκτήσουν τα διαπιστευτήρια σας στο Facebook, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε γρήγορη ενέργεια για να περιορίσετε το ποσό των ζημιών που κάνουν. Επειδή, αν χάσετε πάρα πολύ χρόνο, αρχίζουν να χρησιμοποιούν απατεώνες τακτικές για να εξαπατήσουν τους φίλους σας να πέσουν για απάτες που εξαρτώνται από τους φίλους σας πιστεύοντας ότι ο απατεώνας είναι στην πραγματικότητα εσείς.

Θα μπορούσατε να καταλήξετε να χάσετε πολλούς φίλους, εάν επίσης ληφθούν από αυτούς τους απατεώνες και σας κατηγορούν ότι δεν προστατεύετε καλύτερα το λογαριασμό σας με έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων ή πολλά από τα άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Facebook που είναι διαθέσιμα για να αποτρέψετε την απόκρυψη λογαριασμών.

Πριν τα πράγματα ξεπεράσουν, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε τα πράγματα στο κανονικό.

Αν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει καταστραφεί:

1. Μεταβείτε στη σελίδα συμβολής συμβολαίου λογαριασμού στο Facebook

2. Κάντε κλικ στο πλήκτρο "Ο λογαριασμός μου είναι συμβιβασμένος"

3. Στη σελίδα "Προσδιορισμός του λογαριασμού σας", πληκτρολογήστε είτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου, το όνομα χρήστη στο Facebook ή το όνομά σας και το όνομα ενός από τους φίλους σας.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται για να αναφέρετε το λογαριασμό σας ως συμβιβασμένο.

5. Μόλις ο λογαριασμός σας επανέλθει και επανέλθει υπό τον έλεγχό σας, επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook από τη σελίδα "Ρυθμίσεις λογαριασμού" κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο "Αλλαγή" στην ενότητα "Ο λογαριασμός μου".

6. Από τη σελίδα Ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook , κάντε κλικ στο "Εφαρμογές και ιστότοποι". Στην ενότητα "Εφαρμογές που χρησιμοποιείτε", κάντε κλικ στην επιλογή "Επεξεργασία ρυθμίσεων" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "X" για να διαγράψετε τυχόν ύποπτες / κακόβουλες εφαρμογές που ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για να θέσουν σε κίνδυνο τον λογαριασμό σας.

7. Ειδοποιήστε τους φίλους σας ότι ο λογαριασμός σας έχει καταστραφεί και προειδοποιήστε τους να μην κάνουν κλικ σε συνδέσμους που οι χάκερ που έχουν παραβιάσει τον λογαριασμό σας ενδέχεται να έχουν δημοσιεύσει στους τοίχους τους, σε περιόδους συνομιλίας ή στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Facebook που τους έστειλαν οι χάκερ.

Και πάλι, για να αποφευχθεί αυτό να συμβεί στο μέλλον, σκεφτείτε να ενεργοποιήσετε λειτουργίες όπως οι Εγκρίσεις Σύνδεσης Facebook και οποιαδήποτε άλλη διαδικασία έγκρισης ταυτότητας Facebook που βασίζεται σε πολλαπλούς παράγοντες επαλήθευσης ταυτότητας. Μερικά απλά βήματα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά σας στο Facebook.

Ανατρέξτε σε αυτούς τους πρόσθετους πόρους για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διατήρησης της ασφάλειας στο Facebook: