Ποιος είναι ο C418 του Minecraft;

Γνωρίζουμε το ένα γράμμα, το όνομα τριών αριθμών, αλλά ... ποιος είναι ο C418;

Κάθε μεγάλο video game χρειάζεται ένα υπέροχο soundtrack. Εντάξει, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν χρειάζονται ένα, αλλά ίσως απολαμβάνω απλώς την απομίμηση των άκρως συνθετικών ήχων με το στόμα μου. Ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό, η μουσική του C418 δεν έχει αλλάξει μόνο τον τρόπο που εκτιμάται το Minecraft μεταξύ των οπαδών, αλλά έχει επίσης αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα βιντεοπαιχνίδια ενσωματώνουν μουσική κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό το επίτευγμα στην άκρη, ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το τώρα πολύ γνωστό ένα γράμμα και τρία όνομα; Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τον πολύ συνθέτη της Minecraft , τον Daniel Rosenfeld. Ας αρχίσουμε!

Daniel Rosenfeld

Daniel Rosenfeld το έτος 2011. Robert Zetzsche

Ο Daniel Rosenfeld (ή ο C418, όπως είναι γνωστός και στην Minecraft και στη μουσική κοινότητα στο διαδίκτυο), είναι ανεξάρτητος μουσικός της Γερμανίας που επικεντρώνεται στα είδη του περιβάλλοντος, του IDM, του πειραματισμού και του ηλεκτρονικού. Είναι επίσης γνωστός ως ήχος μηχανικός και συνθέτης, διάσημος για την δουλειά του στο video game Minecraft . Θα μιλήσουμε όμως περισσότερο για τη σχέση του με το Minecraft αργότερα, ωστόσο.

Σε μια συνεδρία του Reddit IAmA, ο Ντάνιελ ρωτήθηκε για την στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ήθελε να είναι μουσικός και τι τον πήρε. Η απάντησή του εξήγησε πώς πίστευε ότι ήθελε να είναι μουσικός ολόκληρη τη ζωή του, σχετιζόμενη με αυτό που θέλει το πολύ δυνατό όνειρο ενός άλλου παιδιού που ήθελε να είναι πυροσβέστης. Αυτό που τελικά τον ώθησε προς την κατεύθυνση της μουσικής ήταν η αναφορά του αδελφού του στον ψηφιακό σταθμό ήχου Ableton Live. Στην απάντηση στην ερώτηση, ο Ντάνιελ εξήγησε ότι ο αδερφός του κατέληξε να ισχυρίζεται ότι "Ableton Live, είναι τόσο εύκολο που ακόμη και οι ΙΔΙΟΤΕΣ να κάνουν μουσική!"

Νομίζοντας ότι ήταν ένας από αυτούς τους ηλίθιους, ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι του. "Νόμιζα ότι ήμουν ηλίθιος, γι 'αυτό έδωσα ένα πλάνο και δεν σταμάτησα." Από τότε που ξεκίνησε την περιπέτεια του μέσω της μουσικής, δημιούργησε δεκατρία άλμπουμ, τρία EP και άλλα πέντε έργα από ρεμίξ έως singles - εκτοξεύει τον εαυτό του με άλλους καλλιτέχνες στα ημιτελή έργα. Λαμβάνοντας πολύ έπαινο για τη μουσική του, ο Δανιήλ συνέχισε να δημιουργεί περισσότερη μουσική όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους ακροατές του.

Minecraft

Ο Daniel ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας μουσικής για το Minecraft όταν το παιχνίδι ήταν στα αρχικά του στάδια ως τεχνολογικό demo. Η συνάντηση του Markus "Notch" Persson σε ένα Internet Relay Chat (IRC), μιλώντας για τα έργα που έκαναν, αποφάσισαν να συνεργαστούν. Με αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως Notch που μοιράστηκε τα πολύ αρχικά στάδια του Minecraft με τον Daniel, και ο Daniel που μοιράστηκε τη μουσική του με το Notch μετατράπηκε σε πολύ περισσότερα. Και οι δύο δημιουργοί αποφάσισαν να προσπαθήσουν να ενώσουν τα σχέδιά τους μαζί, τη μουσική του Ντάνιελ με το βιντεοπαιχνίδι της Notch. Λίγα δεν γνώριζαν αυτά τα δύο ότι αυτό θα γινόταν ένα ξεχωριστό βήμα για τη δημιουργία μιας πολύ ενδιαφέρουσας δυναμικής για το Minecraft , αυξάνοντας τις δυνατότητες βύθισης των παικτών στο παιχνίδι μέσω της μουσικής, όλο και περισσότερο την ατομική σταδιοδρομία μουσικής του Daniel.

Σε μια συνέντευξη του 2014 με τον Thump, το ηλεκτρονικό μουσικό και πολιτιστικό κανάλι του Vice, ο Daniel εξήγησε τη σχέση μεταξύ του ίδιου και του Notch ως απελευθέρωση. "Ο Markus μου έδωσε πλήρη ελευθερία με το τι να κάνω, γι 'αυτό πήγα τρελό. Όταν βλέπετε το Minecraft , είναι αμέσως προφανές ότι θέλετε ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής επειδή είναι χαμηλής ανάλυσης και όλα είναι μπλοκαρισμένα. "Τα τραγούδια που είναι τώρα γνωστά ως calm1, calm2 και calm3 ήταν τα πρώτα τραγούδια που τοποθετήθηκαν το παιχνίδι, διαμορφώνοντας για πάντα τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατεύθυνση του παγκοσμίως γνωστού soundtrack του Minecraft . Από τότε που ξεκίνησε τη δουλειά του με τη Minecraft , κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την προβολή και απελευθέρωση της μουσικής του παιχνιδιού. Και τα δύο αυτά άλμπουμ έχουν υποστηριχθεί από τους οπαδούς ως το καλύτερο έργο του, κατά τρόπο κατανοητό. Κάθε άλμπουμ έχει το δικό του συγκεκριμένο στυλ και λόγο, ενώ μοιράζεται παρόμοια ονόματα.

Το αρχικό άλμπουμ, Minecraft - Volume Alpha , ήταν η πρώτη κυκλοφορία του soundtrack του C418. Περιλαμβάνοντας όλα τα διαθέσιμα τραγούδια από την Alpha, το άλμπουμ είχε συνολικά είκοσι τέσσερα τραγούδια. Το άλμπουμ έφερε επίσης διάφορα επιπλέον τραγούδια, προσθέτοντας το οπλοστάσιο της μουσικής για να απολαύσουν οι ακροατές. Ενώ τα περισσότερα soundtracks των βιντεοπαιχνιδιών βλέπουν μόνο μια ψηφιακή απελευθέρωση σε αυτήν την ημέρα και ηλικία, το Minecraft - Volume Alpha όχι μόνο είδε μια φυσική απελευθέρωση CD, αλλά και μια φυσική απελευθέρωση βινυλίου. Από τη φυσική απελευθέρωση του άλμπουμ, τα αντίγραφα έχουν πωληθεί τόσο γρήγορα, ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να τα βγάλουμε σε ανοικτή κατάσταση.

Το δεύτερο soundtrack του C418, Minecraft - Volume Beta , ήταν το μεγαλύτερο έργο του Δανιήλ ακόμα. Έχοντας χρόνο εκτέλεσης περίπου 2 ωρών και 21 λεπτών, το Minecraft - Volume Beta είχε συνολικά 30 τραγούδια. Ενώ το άλμπουμ δεν είχε ποτέ φυσική απελευθέρωση, έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά του έργα, παράλληλα με το άλμπουμ Minecraft - Volume Alpha . Και πάλι, το άλμπουμ χαρακτήρισε μουσική που δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ στο παιχνίδι, όπως και ο προκάτοχός του. Στη σελίδα Bandcamp ειδικά για το άλμπουμ, ο Daniel το χαρακτήρισε ως "Το δεύτερο επίσημο soundtrack της Minecraft. 140 λεπτά σε μήκος και εξαιρετικά ποικίλη. Διαθέτοντας τον ολοκαίνουργιο τρόπο δημιουργίας, τα μενού μενού, τις φρίκες της νέας, την περίεργη και παραπλανητική καταπραϋντική ατμόσφαιρα και όλους τους δίσκους λίστας που λείπουν από το παιχνίδι! Είναι το μεγαλύτερο μου άλμπουμ και ελπίζω ότι θα αγαπήσετε το ποσό της δουλειάς που έχω γεμίσει σε αυτό. "

Το αγαπούσε η κοινότητα του Minecraft . Η μουσική από τη μουσική Minecraft - Volume Beta έχει σημειωθεί ως μερικές από τις καλύτερες μουσικές της Minecraft , είναι πιο ποικίλες και έχουν κομμάτια που είναι πιο αναγνωρίσιμα παρά μάλλον αναμεταδιδόμενα ενάντια στα άλλα "calm1", "calm2" και "calm3 "Κομμάτια.

ΗΧΗΤΙΚΑ εφε

Ο Δανιήλ δεν έχει δημιουργήσει μόνο τη μουσική που όλοι οι παίκτες γνωρίζουν επίσημα και αγαπούν καθώς τοποθετούμε, σπάζουμε και καταστρέφουμε τα μπλοκ, αλλά δημιουργούμε πολλούς από τους ήχους των παιχνιδιών. Αυτά τα βήματα που ακούτε καθώς περπατάτε σε μια βαθιά, σκοτεινή, τρομακτική σπηλιά; Αυτός ήταν ο Δανιήλ! Το άσχημο σκυλάκι από τον Κάτω Γκαστς; Αυτός ήταν ο Δανιήλ (και προφανώς μερικές από τις γάτες του)!

Η τέχνη στην οποία ο Δανιήλ έχει δημιουργήσει αυτούς τους διάφορους θορύβους και ήχους ονομάζεται "Foley". Όπως ορίζεται από τη Wikipedia, "η Foley είναι η αναπαραγωγή καθημερινών ηχητικών εφέ που προστίθενται σε φιλμ, βίντεο και άλλα μέσα μετά την παραγωγή για την ενίσχυση της ποιότητας ήχου. Αυτοί οι ήχοι που αναπαράγονται μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το χτύπημα των ρούχων και των βημάτων μέχρι τις τσαλακωμένες πόρτες και το σπάσιμο του γυαλιού. "

Ενώ μπορεί να φαίνεται απλό, μπορεί σίγουρα να είναι μια εξαιρετικά σκληρή μορφή τέχνης για να κυριαρχήσει. Όταν ρωτήθηκε πώς δημιούργησε τα ηχητικά του εφέ στο Reddit AMA πριν από χρόνια, έδωσε ένα ενδιαφέρον παράδειγμα: " Άλογα που τρέχουν σε λιθόστρωτα; Αυτά είναι έμβολα πέτρας / σκυροδέματος. Πολλοί τέτοιοι ήχοι σε ταινίες γίνονται μέσω του Foley και ο καλλιτέχνης Foley χρησιμοποιεί πραγματικά περίεργα αντικείμενα για να παράγει τους θορύβους. "Ένα άλλο παράδειγμα που έδωσε ήταν για τον όχλο Spider. Εξήγησε τη δική του διαδικασία ως εξής: «Ήταν απλά ερευνούσα όλη την ημέρα, αν οι αράχνες έκαναν ακόμη και έναν ήχο καθόλου και το YouTube μου είπε ότι ξύνουν. Έτσι λοιπόν, ξόδεψα το υπόλοιπο της ημέρας για να φτιάξω ένα τραγούδι για ένα πλάσμα 100 λιβρών ... και, για κάποιο λόγο, συνειδητοποίησα ότι ο ήχος ενός τρελού φλογός ήταν σχεδόν αυτό που χρειαζόμουν. Έτσι, έβαλα το ηχητικό αποτέλεσμα της firehose σε ένα δειγματολήπτη και το έβαλα γύρω. Voila, screeching! "

Ενώ εξήγησε ότι τίποτα δεν τον ενέπνευσε πραγματικά για να δημιουργήσει ειδικά τα ηχητικά εφέ, δεν μπορούμε να μειώσουμε την καλλιτεχνική τους σημασία. Ο Daniel Rosenfeld δημιούργησε πολλά από τα στοιχεία του Minecraft που διαμορφώνουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι.

Άλλα Έργα

Joel "Deadmau5" Zimmerman. Theo Wargo / Προσωπικό

Καθώς η Minecraft μεγάλωσε, ο καναδός παραγωγός και εκτελεστής της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Joel "deadmau5" Zimmerman μεγάλωσε ένα ενδιαφέρον για το παιχνίδι και τη μουσική μέσα. Με την πάροδο του χρόνου, το C418 και το deadmau5 τελικά συνεργάστηκαν σε ένα τραγούδι που τελικά θα κυκλοφορούσε στο άλμπουμ C418 "Seven Years of Server Data". Το τραγούδι, mau5cave, έχει ένα πολύ ξεκάθαρο νήμα στο video game Minecraft από την άποψη του στυλ και του προφανή τίτλου του τραγουδιού. Για οποιονδήποτε άγνωστο λόγο, το τραγούδι υποτίθεται ότι έμεινε ημιτελή, αλλά βάζουμε στο άλμπουμ ανεξάρτητα. Εμφανίζεται ως περιγραφή του τραγουδιού αναφέρει: "Το τραγούδι που έστειλα στο Deadmau5 όταν συνεργαζόμασταν. Αυτό ήταν ένα βήμα πριν από το τελικό προϊόν. "Από την κυκλοφορία του άλμπουμ το 2011, δεν έχει σημειωθεί δημόσια πρόοδος στο τραγούδι.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο έργο που δημιούργησε το C418 ήταν το άλμπουμ "148". Κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2015, το άλμπουμ είχε μια πολύ διαφορετική συστροφή σε αυτό που περίμεναν πολλοί οπαδοί του Daniel. Ο Δανιήλ άρχισε να εργάζεται για 148 ολόκληρα πέντε χρόνια πριν από την αρχική απελευθέρωσή του. Με ένα πολύ δυνατό και εντυπωσιακό ρυθμό, το άλμπουμ ήταν μια επιτυχία μεταξύ των οπαδών. Ο Daniel δήλωσε για το άλμπουμ: "Όταν άρχισα να το κάνω αυτό, ήμουν φοβισμένος συνθέτης, φρέσκο ​​από τη φήμη του Minecraft . Δεν ξέρω τι θα έφερνε το μέλλον. Και όταν τελείωσα το κάνω, έγινα γεμάτος συνθέτης, υπερκριτικός για κάθε κομμάτι που έχω δημιουργήσει ποτέ, ανησυχώντας ότι το παλιό μου έργο δείχνει ότι δεν είμαι αρκετά καλός. Αυτό όμως δεν έχει σημασία, γιατί νομίζω ότι είμαι ευχαριστημένος με αυτό το άλμπουμ. "

Για τους φανατικούς του Minecraft της μουσικής από το C418, το 148 έχει επίσης παρουσιάσει λίγα remixes τραγουδιών από το παιχνίδι. Τραγούδια όπως το "Droopy Remembers" και το "Beta" δίνουν στο άλμπουμ 148 μια πολύ οικεία, αλλά διαφορετική αίσθηση όταν ακούτε και απολαμβάνετε τη μουσική. Μέχρι την απελευθέρωση του άλμπουμ, αυτά τα remix είχαν αναπαραχθεί μόνο και απεικονίζονται σε ζωντανές εμφανίσεις. Το 148 άλμπουμ, ειδικότερα, έχει κάτι για κάθε fan μουσικής και μπορεί να αγοραστεί για συνολικά $ 8.

Συμπερασματικά

Παρόλο που μπορεί να φανεί σαν να μην απελευθερώνει έναν τόνο μουσικής στο κοινό, ο Δανιήλ ήταν πάντα ο τύπος του ατόμου που δημιούργησε και έδωσε ένα όμορφα κατασκευασμένο προϊόν όταν παρουσιάστηκε επίσημα και έφερε στα αυτιά των πιστών του οπαδών, καινούριων και παλαιών .

Αν θέλετε να στηρίξετε τον Daniel για τις μουσικές του προσπάθειες, μπορείτε να κατευθυνθείτε στη σελίδα του Bandcamp και να αγοράσετε όλη τη διαθέσιμη μουσική του εκεί. Η μουσική του μπορεί να αγοραστεί μεμονωμένα ή να αγοραστεί ως μια ολόκληρη δισκογραφία C418. Η αγορά της δισκογραφίας σας δίνει ένα 20% έκπτωση σε σχέση με την αγορά κάθε άλμπουμ ξεχωριστά.