Συμβουλές για την επιβίωση Minecraft - Η αρχή

Η επιβίωση του Minecraft δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τους νεοεισερχόμενους στη γη μας. Καθώς περνάτε μέσα από τον δικό σας μικρό κόσμο, θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχουν δύο κόσμοι (υποθέτοντας ότι δεν συμπληρώνετε την επιλογή "σπόρος"). Αυτό μπορεί να κάνει με ένα σίγουρο τρόπο φωτιά να «επιβιώσει» Minecraft να είναι κάπως ζοφερή όσον αφορά το τι λειτουργεί και τι όχι. Ο κόσμος σας μπορεί να έχει πολύ ψηλά βουνά, ή πολύ μεγάλες αποικίες βιομάζες. Ο κόσμος σας μπορεί να έχει ακόμη και έλλειψη ζώων ή πόρων (ή έτσι φαίνεται, κατά περιόδους). Οι συμβουλές που θα σας προσφέρω σήμερα, δεν θα σας διδάξουν πώς να «επιβιώσετε» 100% (κυρίως επειδή όλοι έχουμε τον δικό μας ορισμό για το τι «επιβιώνει» στην Minecraft είναι πραγματικά), αλλά σίγουρα θα κάνει την Minecraft Survival εμπειρία λίγο πιο εύκολη!

Φλόγες

Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα στο Minecraft από το να παγιδεύεται στο σκοτάδι. Καθόλου. Δεν θα ξέρεις ποτέ τι μπορεί να είναι πίσω σου και σίγουρα δεν θα ξέρεις τι λείπεις, ειδικά σε μια σπηλιά. Κρατώντας μια καλή ποσότητα Φλόγας στο απόθεμά σας σας επιτρέπει να ανάψετε μια περιοχή μέσα σε μια στιγμή, σας επιτρέπει να σπάσετε μια καλή ποσότητα άμμου ή χαλικιού χωρίς να σπαταλάτε χρόνο ή ένα φτυάρι (με το γρήγορο σπάσιμο του χαμηλότερου τμήματος άμμου / χαλικιού και γρήγορα βάζοντας ένα φακό στην θέση του) και να βρούμε τον δρόμο σας από μια κολλώδη κατάσταση, δημιουργώντας ένα μονοπάτι των Φλόγων για να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας πίσω από όπου ξεκινήσατε.

Θα πρέπει πάντα να αρπάξετε όσο περισσότερους φανούς μπορείτε, επειδή ποτέ δεν θα ξέρετε πότε θα τελειώσετε. (Εάν δεν βγείτε ποτέ από το κάρβουνο και έχετε άμεσα διαθέσιμο το Ξύλο, τοποθετήστε ένα κανονικό τεμάχιο ξύλου κατευθείαν από το δέντρο στην επάνω σχισμή ενός φούρνου και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα μπλοκ Ξύλινων σανίδων στην κάτω υποδοχή Ένα ξύλινο δάπεδο θα κάψει το κανονικό ξύλινο μπλοκ σε ένα κομμάτι κάρβουνο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του άνθρακα για οποιαδήποτε συνταγή που απαιτεί άνθρακα!)

Πόροι

Υπάρχει ένα ορισμένο σημείο στη ζωή όλων των Minecraft όπου πιστεύουν ότι πιθανόν να έχουν πάρα πολύ σίδηρο ή ενδεχομένως πολύ άνθρακα. Αυτό ισχύει για πραγματικά πόρους, στην πραγματικότητα. Είτε πρόκειται για Σίδηρο, Χρυσό, Διαμάντια , Άνθρακα, Ξυλάνθρακα, Ξύλο, Βρωμιά, Πέτρα, Redstone και Lapis Lazuli, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που είναι γνωστό ως "πάρα πολύ".

Το μόνο αίσθημα που συγκρίνεται σχεδόν με το να παγιδεύεται στο σκοτάδι είναι να γνωρίζετε ότι πρέπει να επιστρέψετε σε μια σπηλιά επειδή έχετε χάσει τον άνθρακα. Αν έχετε βγει έξω από τον άνθρακα, πιθανότατα εξαντλήσατε φακούς και αυτό μπορεί μόνο να σημαίνει ότι επιστρέφετε σε αυτήν τη σπηλιά για να φτιάξετε περισσότερο φως.

Τοποθεσία

Πριν ξεφύγετε από το σημείο όπου στέκεστε στο Minecraft, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με οποιαδήποτε από τις γύρω περιοχές, ίσως θέλετε να εντοπίσετε τον ήλιο (ή το φεγγάρι). Η γνώση του πού βρίσκεστε στο Minecraft είναι ζωτικής σημασίας. Ο ήλιος θα ανέβει πάντα στα ανατολικά και θα βρεθεί στα δυτικά (το ίδιο θα πάει για το φεγγάρι). Εάν τρέχετε μακριά από τον ήλιο καθώς υψώνεται, πηγαίνετε δυτικά. Εάν τρέχετε προς τον ήλιο καθώς σηκώνεται, πηγαίνετε ανατολικά. Αν ο ήλιος είναι πίσω από σας και ανεβαίνετε δεξιά, πηγαίνετε βόρεια. Αν ο ήλιος είναι πίσω από εσάς και ανεβαίνετε αριστερά, πηγαίνετε νότια.

Εάν κάποιο από αυτά φαίνεται να πάει πάρα πολύ από μια ταλαιπωρία, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε έναν Χάρτη ή μια Πυξίδα. Καθώς εξερευνάτε, ένας χάρτης θα καταγράψει τις τοποθεσίες που έχετε (από τη δημιουργία του χάρτη), δημιουργώντας μια εικόνα του πουλί γύρω από τη γη που σας περιβάλλει. Μια πυξίδα θα δείχνει στο σημείο που γεννήσατε στον κόσμο σας.

Καταγραφή εμπορευμάτων

Η τελευταία συμβουλή που σας έχω για αυτόν τον συγκεκριμένο όγκο "Minecraft Survival Tips" είναι να έχετε πάντα χρήσιμα αντικείμενα στον κατάλογό σας.

Θα πρέπει πάντα να έχετε μια καλή ποσότητα μπλοκ (είτε πρόκειται για πέτρα, ξύλο, βρωμιά, άμμο ή χαλίκι), ακριβώς για να σας βγάλει από μια κολλώδη κατάσταση. Εάν η νύχτα πέφτει και είστε έξω και γύρω, μπορεί να θέλετε να οικοδομήσουμε μια γρήγορη «βάση» για να σωθείτε από όχλους. Αυτά τα μπλοκ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να περάσουν με ασφάλεια σε μια σπηλιά με ασφάλεια, να φτάσουν σε ένα υψηλότερο σημείο για μια καλή θέα ή οτιδήποτε άλλο επιτρέπει.

Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να σας βγάλει από μια κολλώδη κατάσταση, ανάλογα με το περιβάλλον σας, είναι ένας κουβάς με νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αναφερθέν νερό για να κατεβείτε με ασφάλεια σε έναν γκρεμό, για να απαλλαγείτε από τη λάβα στο δρόμο σας (μετατρέποντάς το σε Obsidian), να ανεβείτε σε επιφάνειες (τοποθετώντας το πηγαίο μπλοκ, κολυμπώντας, αφαιρώντας το πηγαίο μπλοκ και αντικαθιστώντας το , μετατοπίζοντας γρήγορα τις κινήσεις του χαρακτήρα σας για να προσαρμοστεί στη ροή του νερού και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία).

Θα πρέπει πάντα να έχετε φακούς μαζί σας για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και να μεταφέρετε διάφορους πόρους (όπως ο Iron, για παράδειγμα) για να αντικαταστήσετε γρήγορα όλα τα εργαλεία που μπορεί να σπάσουν από τη χρήση. Πρέπει να διατηρήσετε μια καλή ποσότητα ξύλου στο απόθεμά σας για να δημιουργήσετε φακούς, να αντικαταστήσετε τα εργαλεία και να δημιουργήσετε ένα τραπέζι χειροτεχνίας εάν είναι απαραίτητο.

Η πανοπλία είναι πάντα μια αναγκαιότητα εάν φοβάσαι ότι μπορεί να τρέξει σε πρόβλημα, είτε να την κρατήσετε στο απόθεμά σας είτε να την φορέσετε στον χαρακτήρα σας (με το φόβο των επιθέσεων). Η πανοπλία μπορεί να απορροφήσει πολύ καλή ζημία που έχει δοθεί σε έναν παίκτη σε πολλές περιπτώσεις. Εάν δεν φοράτε πανοπλία, μπορείτε να φιλήσετε καλά τα αντικείμενα σας αντίο!