Ποιος είναι ο δημιουργός του Minecraft, ο άνθρωπος που είναι γνωστός ως Notch;

Ο Markus Alexej Persson είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία τυχερού παιχνιδιού

Όταν συνδέετε ένα άτομο είτε με το Mojang είτε με το Minecraft , γενικά, το άτομο αυτό θα ήταν Notch. Όποιος όμως είναι ο Notch; Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών . Ας σκάψουμε, εμείς;

Markus Alexei Persson

Notch (Markus Alexej Persson) στο συνέδριο προγραμματιστών παιχνιδιών του 2011.

Ο Markus Alexej Persson (ή πιο γνωστός στην κοινότητα του Minecraft ως Notch) είναι προγραμματιστής βιντεοπαιχνιδιών από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ο τριάντα έξι ετών δημιουργός γεννήθηκε στις 1 Ιουνίου 1979 και προοριζόταν για σπουδαία πράγματα από εκείνο το σημείο προς τα εμπρός. Ο Markus Alexej Persson άλλαξε τον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών όταν ίδρυσε την εταιρεία Mojang AB και δημιούργησε ενδεχομένως τα πιο γνωστά και γνωστά παιχνίδια βίντεο παγκοσμίως. Minecraft.

Όταν ο Markus ήταν επτά ετών, ο πατέρας του αγόρασε έναν υπολογιστή Commodore 128 και προσυπογράφηκε σε ένα περιοδικό ειδικευμένο στους υπολογιστές. Το περιοδικό έδωσε στον Notch διάφορους κώδικες που του επέτρεψαν να αποκτήσει μια μικρή αντίληψη της κωδικοποίησης. Μέχρι τη στιγμή που ο Markus ήταν οκτώ ετών, δημιούργησε το πρώτο του περιπετειώδες παιχνίδι βασισμένο στο κείμενο.

Το 2005, ο Markus άρχισε να εργάζεται στο King.com ως προγραμματιστής παιχνιδιών. Ο Markus εργάστηκε στο King.com για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Ενώ ο Notch δούλευε στο King.com, προγραμματίζει πολλά διαφορετικά παιχνίδια όπως το λιμάνι του Zuma, το Pinball King και πολλά άλλα. Το Notch έμαθε πολλές γλώσσες προγραμματισμού που τον βοήθησαν να δημιουργήσει πολλά παιχνίδια των ετών. Οι γλώσσες ήταν βασικές, C, C ++, Java, Actionscript και Basic.

Minecraft

Ο Markus Alexej Persson κυκλοφόρησε την έκδοση alpha του Minecraft για τον υπολογιστή τον Μάιο του 2009. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της Minecraft, ο Markus εργάστηκε στο Jalbum.net ως προγραμματιστής με επίκεντρο το creaton της Minecraft. Όταν οι άνθρωποι συνέχισαν να αγοράζουν το βιντεοπαιχνίδι του, ο Notch συνειδητοποίησε ότι πρέπει να ακολουθήσει το Minecraft και να βάλει όλο το χρόνο και την προσπάθειά του σε αυτό.

Όσες περισσότερες ενημερώσεις έθεσε η Notch στο Minecraft, τόσο περισσότερο βρήκε ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το παιχνίδι. Σε μια συνέντευξη με το gamasutra.com, ο Markus Persson ισχυρίστηκε: "Η καμπύλη πωλήσεων ήταν πάντα στενά συνδεδεμένη με την ταχύτητα ανάπτυξης. Όσο περισσότερο εργάζομαι στο παιχνίδι και μιλάω για νέα χαρακτηριστικά, τόσο περισσότερο πωλεί. "Στην ίδια συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2010, ο Notch δήλωσε επίσης:" Έχω πουλήσει 6400 αντίτυπα μέχρι στιγμής ... Κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών "Έχω πουλήσει το παιχνίδι, που μέσος όρος σε περίπου 24 αντίτυπα που πωλούνται ανά ημέρα. Για τις δύο τελευταίες μέρες, πωλούνται 200 ​​αντίγραφα την ημέρα, όμως, η οποία είναι απλά τρελή. "Από τις 2 Φεβρουαρίου 2016, το Minecraft (μόνο για PC και Mac) έχει πουλήσει 22.425.522 φορές. Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες, 8.225 άνθρωποι αγόρασαν το παιχνίδι. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να προβληθούν στο Minecraft.net/stats.

Αφήνοντας τον Mojang

Μετά την αυξανόμενη δημοτικότητα, την επιτυχία, τις αναρίθμητες ενημερώσεις και τις διάφορες συμβάσεις του Minecraft, ο Markus Alexej Persson ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής σχεδιαστής της Minecraft ενώ παράλληλα έδωσε τη θέση του στον Jens Bergensten (Jeb). Τον Νοέμβριο του 2014, η Notch έφυγε από το Mojang μετά την εξαγορά της από τη Microsoft για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τότε, έχει σταματήσει να βοηθά στην παραγωγή του Minecraft και έχει προχωρήσει σε μια νέα κατεύθυνση.

Όταν ο Notch εγκατέλειψε τον Mojang, ισχυρίστηκε ότι "δεν βλέπω τον εαυτό μου ως έναν πραγματικό προγραμματιστή παιχνιδιών. Παίζω παιχνίδια επειδή είναι διασκεδαστικό και επειδή αγαπώ παιχνίδια και μου αρέσει να προγραμματίζω, αλλά δεν κάνω παιχνίδια με την πρόθεση να γίνουν τεράστιες επιτυχίες και δεν προσπαθώ να αλλάξω τον κόσμο. Το Minecraft έγινε σίγουρα ένα τεράστιο χτύπημα και οι άνθρωποι μου λένε ότι άλλαξε παιχνίδια. Ποτέ δεν ήθελα να το κάνω. Είναι σίγουρα κολακευτικό και είναι ενδιαφέρον να προχωρήσουμε σταδιακά σε κάποιο δημόσιο ενδιαφέρον. "

Ενώ η Notch μπορεί ή δεν μπορεί να αισθάνεται σαν να άλλαξε τον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών, πολλοί παίκτες σε όλο τον κόσμο θα διαφωνούσαν. Η επιτυχία του Minecraft μπορεί να χαρακτηριστεί ως έντονα επηρεασμένη από τη δημιουργικότητα του Notch, την προσπάθεια και την προθυμία του να συνεχίσει να παράγει το παιχνίδι. Χωρίς τη δημιουργία του Minecraft από τη Notch, ο κόσμος των τυχερών παιχνιδιών θα πάψει να είναι ο τρόπος που είναι σήμερα. Το Minecraft έχει επηρεάσει τον κόσμο μας, την ποπ κουλτούρα και τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών, ένα μπλοκ κάθε φορά.