Φωτογραφική πιστωτική γραμμή

Ποιος πήρε την εικόνα;

Αν και το διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιραστείτε και να συνεργαστείτε, δεν είναι εντάξει να δανειστείτε φωτογραφίες από τον ιστότοπο ενός ατόμου χωρίς άδεια. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη φωτογραφία ενός άλλου προσώπου, θα πρέπει να ζητήσετε την άδεια του φωτογράφου και να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία πιστωτική γραμμή, μερικές φορές συνοδεύεται από μια διεύθυνση URL ιστότοπου, με τη φωτογραφία.

Τι είναι η γραμμή πίστωσης φωτογραφιών;

Η πιστωτική γραμμή φωτογραφιών ή η πιστωτική φωτογραφία προσδιορίζουν τον φωτογράφο, τον εικονογράφο ή τον κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων για εικόνες σε μια δημοσίευση ή σε έναν ιστότοπο. Η πιστωτική γραμμή φωτογραφιών μπορεί να εμφανιστεί δίπλα σε μια φωτογραφία, ως τμήμα της λεζάντας ή αλλού στη σελίδα. Η φωτογραφία πιστωτική γραμμή είναι το ισοδύναμο του φωτογράφου της γραμμής για τον συντάκτη ενός γραπτού έργου.

Οι δημοσιεύσεις έχουν συνήθως τυποποιημένο μορφότυπο για τη διατύπωση ή την τοποθέτηση κρατίδων και φωτογραφιών που καθορίζονται στον οδηγό στυλ τους. Οι φωτογράφοι και οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων απαιτούν συχνά συγκεκριμένη διατύπωση ή προσφέρουν προτάσεις φράσης που συνοδεύουν φωτογραφίες ή εικονογραφήσεις που παρέχουν. Σε περίπτωση χρήσης του διαδικτύου, μπορεί να απαιτείται ή να προτείνεται η σύνδεση με τον ιστότοπο του φωτογράφου ή άλλη πηγή. Μερικά παραδείγματα πιστωτικών γραμμών για φωτογραφίες περιλαμβάνουν:

Τοποθέτηση γραμμών φωτογραφιών

Συνήθως, η πιστωτική φωτογραφία εμφανίζεται δίπλα στη φωτογραφία, είτε απευθείας κάτω είτε τοποθετημένη κατά μήκος μιας άκρης. Εάν χρησιμοποιούνται αρκετές φωτογραφίες από τον ίδιο φωτογράφο, αρκεί μια φωτογραφία. Αν δεν έχει καθοριστεί στυλ, χρησιμοποιήστε μια μικρή 6-σημείων γραμματοσειράς sif, χωρίς έντονη γραφή, επάνω στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας.

Εάν η φωτογραφία είναι πλήρης αιμορραγία, μπορείτε να τοποθετήσετε την πιστωτική γραμμή μέσα στη φωτογραφία, κοντά στην άκρη, σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να ανατρέψετε την πιστωτική γραμμή έξω από την εικόνα για ευανάγνωστους χαρακτήρες. Εάν δεν είναι αναγνώσιμο, δεν μετράει.

Όροι που πρέπει να γνωρίζετε

Πριν τραβήξετε μια φωτογραφία από το διαδίκτυο, αναζητήστε τη νομική της υπόσταση και τους περιορισμούς που θέτει ο ιδιοκτήτης. Συγκεκριμένα, αναζητήστε αυτούς τους όρους: