Πώς να βάλουμε μαζί ένα διάγραμμα ενημερωτικού δελτίου με πολλαπλά μέρη

Όλες οι διατάξεις του ενημερωτικού δελτίου έχουν τουλάχιστον τρία στοιχεία: μια πινακίδα, κείμενο κορμού και τίτλους. Συνήθως τα ενημερωτικά δελτία χρησιμοποιούν πολλά περισσότερα από τα τμήματα μιας διάταξης ενημερωτικού δελτίου που παρατίθενται εδώ για να προσελκύσουν αναγνώστες και να μεταδώσουν πληροφορίες. Μετά την καθιέρωση μιας διάταξης, κάθε τεύχος του ενημερωτικού δελτίου έχει τα ίδια στοιχεία με όλα τα άλλα θέματα για λόγους συνέπειας.

Ως εκδότης σχεδιαστή ή ενημερωτικό δελτίο, εάν διαπιστώσετε ότι θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ορισμένα στοιχεία μετά την εκκίνηση του ενημερωτικού δελτίου, είναι καλύτερο να εισαγάγετε μόνο μία αλλαγή κάθε φορά παρά να επανεξετάσετε εντελώς τη διάταξη σε μερικά θέματα. Η εξοικείωση με τα μέρη μιας εφημερίδας μπορεί να σας δώσει κάποια καθοδήγηση σχετικά με τις αλλαγές που θα ωφελήσουν τους αναγνώστες σας.

Ταμπέλα με όνομα

Το πανό στο μπροστινό μέρος ενός ενημερωτικού δελτίου που προσδιορίζει τη δημοσίευση είναι η πινακίδα του . Η πινακίδα περιέχει συνήθως το όνομα του ενημερωτικού δελτίου, ενδεχομένως γραφικά ή λογότυπο, και ίσως ένα υπότιτλο, το σύνθημα και τις πληροφορίες δημοσίευσης, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του τόμου και της έκδοσης ή της ημερομηνίας.

Σώμα

Το σώμα του ενημερωτικού δελτίου είναι το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου, εξαιρώντας τους τίτλους και τα διακοσμητικά στοιχεία κειμένου. Είναι τα άρθρα που αποτελούν το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου.

Πίνακας περιεχομένων

Συνήθως εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα, ο πίνακας περιεχομένων περιλαμβάνει σύντομα άρθρα και ειδικές ενότητες του ενημερωτικού δελτίου και τον αριθμό σελίδας για αυτά τα στοιχεία.

Κορυφή ιστού

Ο βασικός ιστότοπος είναι εκείνο το τμήμα της διάταξης του ενημερωτικού δελτίου-που συνήθως βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα, αλλά μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε σελίδα -που απαριθμεί το όνομα του εκδότη και άλλα σχετικά δεδομένα. Μπορεί να περιλαμβάνει ονόματα προσωπικού, συνεισφέροντες, πληροφορίες εγγραφής, διευθύνσεις, λογότυπα και στοιχεία επικοινωνίας.

Κεφαλές και τίτλοι

Οι κεφαλίδες και οι τίτλοι δημιουργούν μια ιεραρχία που οδηγεί τον αναγνώστη στο περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου.

Αριθμοί σελίδων

Οι αριθμοί σελίδων μπορούν να εμφανιστούν στην κορυφή, στο κάτω μέρος ή στις πλευρές των σελίδων. Συνήθως, η πρώτη σελίδα δεν αριθμείται σε ενημερωτικό δελτίο.

Βυζίνες

Το byline είναι μια σύντομη φράση ή μια παράγραφος που υποδηλώνει το όνομα του συντάκτη ενός άρθρου σε ένα ενημερωτικό δελτίο. Το byline εμφανίζεται συνήθως μεταξύ της επικεφαλίδας και της έναρξης του αντικειμένου, που προηγείται της λέξης "By", αν και θα μπορούσε επίσης να εμφανιστεί στο τέλος του άρθρου. Εάν ολόκληρο το ενημερωτικό δελτίο έχει συνταχθεί από ένα μόνο άτομο, τα μεμονωμένα άρθρα δεν περιλαμβάνουν αιθέρια έλαια.

Γραμμές συνέχισης

Όταν τα άρθρα εκτείνονται σε δύο ή περισσότερες σελίδες, ένας συντάκτης ενημερωτικών δελτίων χρησιμοποιεί γραμμές συνέχισης για να βοηθήσει τους αναγνώστες να βρουν το υπόλοιπο άρθρο.

Τέλη Σημάδια

Ένα στολίδι ή το στολίδι του εκτυπωτή που χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει το τέλος μιας ιστορίας σε ένα ενημερωτικό δελτίο είναι ένα τελικό σημείο . Σηματοδοτεί στους αναγνώστες ότι έχουν φτάσει στο τέλος του άρθρου.

Τραβήξτε αποσπάσματα

Χρησιμοποιείται για να προσελκύσει την προσοχή, ειδικά σε μακρά άρθρα, ένα απόσπασμα pull είναι μια μικρή επιλογή του κειμένου που «τραβήχτηκε και αναφέρθηκε» σε ένα μεγαλύτερο τυπογραφικό.

Φωτογραφίες και εικονογραφήσεις

Μια διάταξη ενημερωτικών δελτίων μπορεί να περιέχει φωτογραφίες, σχέδια, διαγράμματα, γραφικά ή clip art.

Ταχυδρομείο

Τα ενημερωτικά δελτία που δημιουργήθηκαν ως αυτοεξυπηρετητές (χωρίς φάκελο) χρειάζονται έναν πίνακα αλληλογραφίας. Αυτό είναι το τμήμα του σχεδίου ενημερωτικού δελτίου που περιέχει τη διεύθυνση επιστροφής, τη διεύθυνση αλληλογραφίας του παραλήπτη και τα ταχυδρομικά τέλη. Ο πίνακας αλληλογραφίας εμφανίζεται συνήθως στο μισό ή το ένα τρίτο της πίσω σελίδας, έτσι ώστε να βλέπει όταν διπλώνεται.