Συμβουλές για την ανάπτυξη εφαρμογών για παιδιά

Η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά είναι από μόνη της μια σύνθετη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει διάφορα στάδια σχεδιασμού και εκτέλεσης. Αυτό το πρόβλημα γίνεται πιο περίπλοκο όταν προσπαθείτε να στοχεύσετε την τρέχουσα γενιά παιδιών. Η ανάπτυξη εφαρμογών για παιδιά μπορεί να είναι αρκετά καθήκον, καθώς πρέπει να εξετάσετε πολλούς παράγοντες, όπως η αντίδραση του παιδιού. αν αυτός ή αυτή θα μπορούσε να μάθει κάτι χρήσιμο από αυτό. αν θα πάρει την έγκριση των γονέων και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά για παιδιά ....

Κατανοήστε το κοινό σας

Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει σκασμό, αλλά είναι γεγονός ότι πάνω από το 50 τοις εκατό των παιδιών που έχουν πρόσβαση σε ένα κινητό τηλέφωνο είναι πραγματικά έμπειρα στη χρήση του. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι είναι επίσης εξοικειωμένοι με τη λήψη αυτών των εφαρμογών και τη συνεργασία μαζί τους. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά επιθυμούν να κάνουν λήψη εφαρμογών που διασκεδάζουν, όπως παιχνίδια, ιστορίες, βίντεο και άλλα.

Σε περίπτωση που οι γονείς κάνουν λήψη εφαρμογών για τα παιδιά τους, προτιμούν ως επί το πλείστον να κάνουν λήψη εκπαιδευτικών εφαρμογών, εφαρμογών επίλυσης προβλημάτων ή δημιουργικών εφαρμογών, οι οποίες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου συνόλου δεξιοτήτων. Αυτοί οι γονείς θα ήθελαν επίσης τις εφαρμογές να είναι διασκεδαστικές και διαδραστικές, έτσι ώστε το παιδί να παίρνει πραγματικά να μάθει κάτι εποικοδομητικό από αυτό.

Είναι πάντα καλύτερο να αναπτύξετε εφαρμογές για κινητά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καλύψετε ένα πολύ ευρύτερο κοινό. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να σκεφτείτε την ανάπτυξη εφαρμογών εμπλοκής και ψυχαγωγίας, οι οποίες είναι επίσης εκπαιδευτικές με κάποιο τρόπο.

Σχεδίαση του UI εφαρμογής σας

Όσον αφορά το UI του σχεδιασμού της εφαρμογής σας, θα πρέπει να εξετάσετε τα εξής:

Αλληλεπίδραση με το νέο σας κοινό

Κάντε την εφαρμογή σας να αλληλεπιδρά με το κοινό-στόχο σας. Αν κοιτάξετε γύρω, θα παρατηρήσετε ότι τα παιδιά γενικά προσελκύονται από αντικείμενα που φαίνονται μεγαλύτερα από τη ζωή. Ως εκ τούτου, σχεδιάστε την εφαρμογή σας με τρόπο που τα πάντα ξεχωρίζουν από την οθόνη.

Τα οπτικοακουστικά σας στοιχεία πρέπει επίσης να είναι προφανώς παρόντα και ίσως να εισαγάγετε ένα μυστικό στοιχείο έκπληξης, έτσι ώστε το παιδί να το εντυπωσιάζει και είναι πάντα ενθουσιασμένο όταν ανακαλύπτει αυτό το μικρό μυστικό.

Προσφέρετε ένα σύστημα ανταμοιβής

Τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά σε ανταμοιβές και επαίνους - είναι επίσης πολύ καλό για την αυτοεκτίμησή τους. Προσπαθήστε να κάνετε την εφαρμογή σας τόσο προκλητική όσο και ανταμείβοντας, ώστε το παιδί να είναι ευχαριστημένο κατά τη χρήση της εφαρμογής και να συνεχίζει να επιστρέφει για περισσότερα. Ένα απλό χειροκρότημα ή χαμόγελο πρόσωπο είναι αρκετό για να ενθαρρύνει το παιδί και να τον κρατήσει ευτυχισμένο. Μια καλή πρόκληση επίσης τους εμποδίζει να χάσουν το ενδιαφέρον τους και να απομακρυνθούν σε άλλη εφαρμογή.

Φυσικά, παιδιά διαφορετικών ηλικιακών ομάδων όπως διαφορετικά επίπεδα προκλήσεων. Ενώ αυτοί κάτω των 4 ετών θα κουραστούν με κάτι που δεν τους καταφέρνει, εκείνοι μεταξύ 4 και 6 θα απολαύσουν κάτι πρόκληση. Τα παιδιά πέραν αυτής της ηλικιακής ομάδας θα έπαιζαν πιθανώς το παιχνίδι μόνο για να επιτύχουν το στόχο τους πριν κανείς άλλος - ο ανταγωνιστικός παράγοντας θα εμφανιζόταν στην περίπτωση αυτή.

Συμπερασματικά

Δεν είναι καθόλου νόημα να αναπτύξουμε μια εφαρμογή για κινητά για παιδιά. Σημειώστε τις παραπάνω συμβουλές και σχεδιάστε την εφαρμογή σας με τέτοιο τρόπο ώστε να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά. Τα παιδιά ευλογούνται με μια φυσική αίσθηση περιέργειας και απορίας. Μάθετε τρόπους και τρόπους με τους οποίους αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να καλλιεργηθούν περαιτέρω.