Πώς προστατεύει το Analog Hole από την προστασία αντιγραφής DRM;

Τι σημαίνει η αναλογική τρύπα για την ψηφιακή μουσική;

Τι είναι η αναλογική τρύπα;

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ την αναλογική τρύπα (ή το αναλογικό παραθυράκι όπως αναφέρεται μερικές φορές), τότε θα αναρωτιέστε πιθανώς τι είναι αυτός ο περίεργος όρος. Δεν είναι βεβαίως μια τρύπα στην αληθινή έννοια της λέξης, αλλά μια φράση που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποτραπεί η προστασία από ψηφιακό αντίγραφο όταν χρησιμοποιούνται αναλογικές τεχνικές.

Ο τελικός στόχος που χρησιμοποιεί την αναλογική τρύπα είναι να παρακάμψει τυχόν περιορισμούς αντιγραφής που επιβάλλονται δημιουργώντας ένα ακριβές αντίγραφο μέσω της χρήσης μιας αναλογικής εγγραφής.

Δεν μπορούν να αντιγραφούν τα προστατευμένα αρχεία DRM μόνο σε άλλη συσκευή;

Όπως ίσως έχετε ήδη συνειδητοποιήσει, τα αρχεία ψηφιακών πολυμέσων, όπως η μουσική και οι ταινίες, μπορεί μερικές φορές να προστατεύονται με αντιγραφή, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που ονομάζεται DRM (Digital Rights Management). Μπορείτε να αντιγράψετε τα αρχεία πολυμέσων που προστατεύονται με DRM όπως ακριβώς και σε άλλα αρχεία, αλλά δεν θα είναι χρησιμοποιήσιμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται για να αποτρέπεται η χρήση των προστατευμένων αρχείων πολυμέσων ακόμη και αν διανέμονται. Δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τραγούδι DRM'd σε έναν υπολογιστή ή συσκευή που δεν έχει εγγραφεί ως εξουσιοδοτημένη για αναπαραγωγή του.

Εάν έχετε μια συλλογή παλαιών τραγουδιών του iTunes που είναι προγενέστερα του 2009, τότε ίσως έχετε ήδη ανακαλύψει ότι δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή σε υπολογιστές που δεν έχουν άδεια χρήσης στο iCloud ή σε συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το FairPlay DRM της Apple .

Πώς χρησιμοποιείται η αναλογική τρύπα για τη δημιουργία μιας έκδοσης τραγουδιού χωρίς DRM;

Στην περίπτωση της ψηφιακής μουσικής DRM που αποθηκεύεται σε έναν υπολογιστή, αυτή η ψηφιακή κλειδαριά μπορεί να παρακάμπτεται αρκετά εύκολα. Αυτό γίνεται με την καταγραφή του αναλογικού ήχου που εκπέμπεται από την κάρτα ήχου του υπολογιστή.

Όταν αναπαράγετε οποιοδήποτε αρχείο ψηφιακής μουσικής (ανεξάρτητα από το DRM), τα δεδομένα ήχου μέσα σε αυτό πρέπει να μετατραπούν σε αναλογικό για να το ακούσετε. Αυτός ο αναλογικός ήχος μπορεί στη συνέχεια να καταγραφεί εύκολα (χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό) και να μετατραπεί σε ψηφιακή μορφή. Αυτό αποτυγχάνει αποτελεσματικά κάθε προστασία αντιγραφής που υπάρχει στο αρχικό αρχείο.

Τα προγράμματα αφαίρεσης DRM που χρησιμοποιούν την αναλογική οπή χρησιμοποιούν τυπικά μια εικονική κάρτα ήχου. Αυτό χρησιμοποιείται αντί της πραγματικής συσκευής υλικού στο σύστημά σας για τη λήψη του ήχου. Ο εγγεγραμμένος ήχος στη συνέχεια μετατρέπεται σε ψηφιακή μορφή, κωδικοποιώντας τα δεδομένα σε μορφή χωρίς DRM όπως MP3, AAC κ.λπ.

Είναι νόμιμο να το χρησιμοποιείτε;

Το DRM χρησιμοποιείται για την προστασία των δικαιωμάτων των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων. Και, για να εξασφαλιστεί ότι δεν δημιουργούνται και διανέμονται παράνομα αντίγραφα. Επομένως, είναι νόμιμο να παρακάμψετε αυτό το σύστημα ακόμη και χρησιμοποιώντας την αναλογική τρύπα;

Δεν υπάρχει απόλυτο δικαίωμα, αλλά αν είναι για τη δική σας χρήση και έχετε αγοράσει νόμιμα τα μέσα, τότε είναι γενικά αποδεκτό ότι είναι εντάξει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Όσο δεν διανέμετε αυτά τα μέσα, τότε η εγγραφή ενός τραγουδιού για παράδειγμα θεωρείται κανονικά αποδεκτή.