Μάθετε να καθαρίζετε τη λίστα αυτόματης συμπλήρωσης αλληλογραφίας του MacOS

Διαγράψτε παλιές διευθύνσεις από τη λίστα συμπλήρωσης διευθύνσεων αλληλογραφίας

Το macOS Mail έχει μια καλή μνήμη όταν πρόκειται να θυμηθούμε τους ανθρώπους που έχετε στείλει με email. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο φανταστική η μνήμη ότι ποτέ δεν ξεχνάει καμία διεύθυνση μέχρι να την αφαιρέσετε με το χέρι .

Μερικές φορές, όμως, θα δείτε ότι υπάρχει μια παλιά διεύθυνση εκεί που δεν στέλνετε ποτέ μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά εξακολουθεί να σας παρεμποδίζει όταν θέλετε να στείλετε μήνυμα σε κάποιον με παρόμοια διεύθυνση.

Αντί να διαγράψετε μόνο μία εγγραφή από τη λίστα, γιατί να μην τα καταργήσετε όλα; Αν θέλετε να απαλλαγείτε από κάθε διεύθυνση αυτόματης συμπλήρωσης στο Mail, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας πολλαπλάσια ταυτόχρονα.

Καθαρίστε τη λίστα Αυτόματης συμπλήρωσης στο MacOS Mail

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αδειάσετε τη λίστα αυτόματης συμπλήρωσης των προηγούμενων διευθύνσεων παραληπτών στο macOS Mail:

  1. Επιλέξτε Παράθυρο> Προηγούμενοι παραλήπτες από το μενού.
  2. Επιλέξτε την επικεφαλίδα Last Used, έτσι ώστε οι διευθύνσεις να ταξινομούνται με το λιγότερο πρόσφατα χρησιμοποιούμενο στην κορυφή. Κάντε κλικ στην κεφαλίδα μέχρι να δείτε ένα τρίγωνο που δείχνει προς τα κάτω σε αυτό.
  3. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επισημανθεί καμία καταχώριση. Για να αποεπιλέξετε όλα, πρώτα, επισημάνετε μόνο ένα και, στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή αυτής της διεύθυνσης, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο εντολής ενώ κάνετε κλικ στο κουμπί.
  4. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ σε μια διεύθυνση που χρησιμοποιήθηκε τελευταία πριν από ένα χρόνο.
    1. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό διάστημα και να επιλέξετε όλες τις διευθύνσεις που δεν χρησιμοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, για παράδειγμα.
  5. Επιβεβαιώστε ότι όλες οι καταχωρήσεις που δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά το τελευταίο έτος επισημαίνονται.
  6. Επιλέξτε Κατάργηση από τη λίστα .