Κοινωνικά Blogs: Ένα Casual Κοινωνικό Blogging Κίνημα

Καλό για γρήγορη κοινή χρήση περιεχομένου, κοινωνική δικτύωση

Τα κοινωνικά ιστολόγια και τα κοινωνικά blogging είναι φράσεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τα εργαλεία δημοσίευσης δεύτερης γενιάς στο Διαδίκτυο που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά τόσο του παραδοσιακού blogging όσο και της κοινωνικής δικτύωσης.

Οι γραμμές μεταξύ του blogging και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης συνεχίζουν να θολώνουν, καθιστώντας το blogging πιο κοινωνικό, σύμφωνα με την αναφορά του ιστοτόπου της Technorati για το γιατί οι άνθρωποι blog.

Tumblr ως βασιλιάς των κοινωνικών Blogs

Η Tumblr , μια δωρεάν υπηρεσία που ξεκίνησε το 2007, είχε γίνει το παιδί αφίσας για κοινωνικά blogs μέχρι το 2010. Το Tumbler επιτρέπει στους ανθρώπους να δημοσιεύουν σύντομες και γρήγορες ενημερώσεις κειμένου στα δικά τους κοινωνικά blogs, επίσης γνωστά ως Tumblrs ή tumblelogs. Οι σελίδες είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες αλλά και εύκολες στη χρήση. Εκτός από τα μηνύματα κειμένου, οι χρήστες του Tumblr μπορούν να δημοσιεύουν γρήγορες ενημερώσεις ήχου και βίντεο στα tumblelogs τους από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως και τα κοινωνικά δίκτυα, η Tumblr ενθαρρύνει τους χρήστες να ακολουθούν ή να εγγραφούν σε ενημερώσεις ή αναφορές των άλλων χρηστών. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε το Tumblr με περισσότερες λεπτομέρειες. Το Posterous είναι μια άλλη υπηρεσία σύντομων διαφημίσεων με σύντομες απαντήσεις με χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοφιλή εργαλεία κοινωνικού Blogging

Το Tumblr και το Posterous είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς δωρεάν υπηρεσίες για τη δημιουργία κοινωνικών ιστολογίων, εν μέρει επειδή καθιστούν εύκολη την ανάρτηση από smartphones. Κάποιοι θεωρούν ότι και τα δύο είναι εργαλεία blogging για αρχάριους, αλλά χάνουν το σημείο για το πόσο εύκολο είναι να κάνουν blogging εν κινήσει και ως εκ τούτου έχουν δημιουργήσει νέες μορφές αυτο-έκφρασης. Το Tumblr και το Posterous είναι περισσότερα για casual, προσωπικά blogging από ό, τι οι κορυφαίες πλατφόρμες blog του WordPress και του Blogger.com, οι οποίες τείνουν να χρησιμοποιούνται περισσότερο για την επαγγελματική επικοινωνία.

Όλα αυτά τα εργαλεία, φυσικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία οτιδήποτε. Αλλά τα κοινωνικά εργαλεία blogging τείνουν να ευνοούν τις θέσεις κειμένου που είναι μακρύτερες από τα tweets ακόμη μικρότερη από την τυπική επαγγελματική blog post. Και ενσωματώνουν χαρακτηριστικά δικτύωσης τύπου Facebook με τον τρόπο που ενθαρρύνουν τους χρήστες να συνδέονται και να ακολουθούν ο ένας τον άλλον.

Κοινωνικά παραδείγματα ιστολογίου:

Άλλα παραδείγματα εργαλείων κοινωνικού blogging:

Συμβουλές για ευφυέστερα κοινωνικά blogging

Για αποτελεσματικό κοινωνικό blogging σε οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες, είναι γενικά καλό να:

Σύνδεση με το Twitter και το Facebook

Τα πιο δημοφιλή εργαλεία κοινωνικού blogging έχουν χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την ανάρτησή σας αυτόματα να διασταυρώνεται στο Facebook και το Twitter. Η ιδέα είναι να σας εξοικονομήσουμε χρόνο και κόπο να γράψετε τη θέση σας δύο φορές, αλλά να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσο cross-posting κάνετε.

Για άτομα που ενδέχεται να έχουν εγγραφεί στις ενημερώσεις σας σε όλες αυτές τις πλατφόρμες, η υπερβολική ανάρτηση μπορεί να ενοχληθεί για άτομα που προσυπογράφουν τις ενημερώσεις σας σε πολλές πλατφόρμες. Μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους να διακόψουν την εγγραφή τους ή να σταματήσουν να σας ακολουθούν.