Τι είναι το "QFT"; "Αναφέρεται για την αλήθεια"

Ερώτηση: Τι είναι το "QFT";


Ενώ συμμετέχετε σε ένα online φόρουμ συζητήσεων σχετικά με τους νόμους περί μετανάστευσης, βλέπετε αυτή την παράξενη έκφραση "QFT". Οι άνθρωποι δημοσιεύουν φράσεις όπως "QFT ... καλά είπε" και "QFT +1".

Απάντηση: Αυτή η ιδιότυπη έκφραση ακουστικού QFT σημαίνει "Αναφέρεται για την αλήθεια".

Έχει δύο ιδιαίτερες έννοιες όταν χρησιμοποιείται σε ένα φόρουμ συζήτησης ή σε έντονη συζήτηση σε σελίδα στο Facebook ή σε άλλο θέμα συζήτησης.

1) Το QFT είναι μια έκφραση συμφωνίας και υποστήριξης, όπου ο χρήστης στέκεται πίσω από εσάς και μία από τις δηλώσεις σας. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε αμφιλεγόμενα θέματα όπου οι απόψεις είναι πολύ θερμασμένες, και οι άνθρωποι θα επιλέξουν πλευρές σε ένα επιχείρημα.

Αν κάποιος "σας παραθέτει για την αλήθεια", σας πληρώνουν μια φιλοφρόνηση και παρακαλώ μαζί σας στη συζήτηση.

Παράδειγμα:

(Χρήστης 1) @Pdawg παραπάνω: QFT +1! Τα εμβόλια αποδεικνύονται πράγματι αποτελεσματικά. Οποιοσδήποτε από εσάς που υποστηρίζετε εναντίον εμβολίων δεν καταλαβαίνει την επιστήμη!

Παράδειγμα:

(Shelby) QFT: Το Trump είναι μυστηριοποιητής και ο σύνδεσμος εγγραφής ήχου παραπάνω το αποδεικνύει.

2) Το QFT μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση μιας αρχικής θέσης φόρουμ, έτσι ώστε ο αρχικός συγγραφέας να μην μπορεί να επεξεργαστεί μετά από το γεγονός. Ένας χρήστης που αντιγράφει-επικαλύπτει το αρχικό περιεχόμενο του φόρουμ θα βάλει μερικές φορές τα γράμματα "QFT" στο επάνω μέρος του αντιγράφου-επικόλλησης. Πρόκειται για ένα είδος εγκληματολογικής σφραγίδας που χρησιμοποιείται για να επισημάνει το λανθασμένο επιχείρημα κάποιου σε μια συζήτηση. Αυτό είναι σύνηθες σε σοβαρά φόρουμ συνομιλιών, όπου οι χρήστες συμμετέχουν σε έντονες συζητήσεις σε αμφιλεγόμενα θέματα και είναι πολύ έμπειροι στο να κάνουν online επιχειρήματα. Η σφραγίδα QFT αποτυπώνει το αρχικό επιχείρημα σε μια νέα θέση, έτσι ώστε ο αρχικός συγγραφέας να μην μπορεί πλέον να αλλάξει το αρχικό κείμενο.

Ο αρχικός συγγραφέας δεν μπορεί να αρνηθεί αυτό που έγραψε αρχικά επειδή το δημόσιο αντίγραφο της QFT μπορεί να αντικρούσει οποιαδήποτε άρνηση.

Παράδειγμα QFT που χρησιμοποιείται σε μια έντονη απάντηση του Debate:

(Χρήστης 2) QFT:

Ο Pdwag είπε στις 2 Αυγούστου 2016 ότι "η πολιομυελίτιδα εξαλείφθηκε στη δεκαετία του '90 από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας"


(Χρήστης 2) Η αξίωσή σας παραπάνω είναι λάθος, Pdwag! Η πολιομυελίτιδα είχε 300 περιπτώσεις από το 2012. Παρακαλώ επανελέγξτε τα γεγονότα πριν τα δημοσιεύσετε σε αυτό το φόρουμ.

Ένα άλλο παράδειγμα του QFT που χρησιμοποιείται σε μια έντονη απάντηση του διαλόγου:

(Laura) Julian, δεν δηλώνεις γεγονότα. Δηλώνετε τη γνώμη σας σαν να ήταν πραγματική, αλλά

QFT:

Ο Julian P δήλωσε στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ότι "η έννοια της υπερθέρμανσης του πλανήτη δημιουργήθηκε από και για το κινεζικό προκειμένου να καταστεί η αμερικανική βιομηχανία μη ανταγωνιστική"


(Laura) ο ισχυρισμός σας δεν είναι μόνο ένα ψεύδος, αλλά είναι ένα απόσπασμα που ανυψώνεται απευθείας από το twitter feed του Trump. Εάν θέλετε να ληφθεί σοβαρά υπόψη, μην κάνετε αξιώσεις σχετικά με τα επιστημονικά δεδομένα αναφέροντας τον Donald Trump.

Το τρίτο παράδειγμα του QFT που χρησιμοποιείται σε μια έντονη απάντηση στο διάλογο:

(Jared Z) αν αφήσουμε τους Δημοκρατικούς να έχουν άλλη θητεία, θα κάνουμε περισσότερες αιμορραγικές αμερικανικές εργασίες, ενώ προσπαθούμε να δώσουμε τα χρήματα στους φτωχούς.

(Sheldon H) Δεν είναι, Jared.

QFT:

Ο Jared Z δήλωσε στις 19 Οκτωβρίου 2016 ότι "η Χίλαρι είναι ηλίθιος και δεν γνωρίζει τίποτα για τη βελτίωση της οικονομίας. Είναι μια μαριονέτα των πλούσιων ελίτ και ένας πλήρης εγκληματίας"

(Sheldon H) Νομίζω ότι είστε αλλεργικοί στα γεγονότα. Θα πρέπει να ξοδέψετε λίγα λεπτά για να διερευνήσετε τις αξιώσεις σας πριν την δημοσιεύσετε ως κάποιο είδος αλήθειας.

Εδώ είναι κάτι που μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε: παραπομπή και σύνδεση των πηγών σας για τις αξιώσεις σας. Για παράδειγμα, το CNN έχει μια ομάδα ελεγκτών γεγονότων που θα αποκρύψει τις προεδρικές υποψήφιες αξιώσεις. Πηγαίνετε εδώ για παράδειγμα.


Αυτή η έκφραση QFT, όπως και πολλές άλλες εκφράσεις του Διαδικτύου, αποτελεί μέρος της ηλεκτρονικής κουλτούρας συνομιλιών.

Εκφράσεις παρόμοιες με το QFT:

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να σημειώσετε συντομεύσεις στο Web και σε γραπτά μηνύματα:

Η κεφαλαιοποίηση είναι μια μη ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ομιλία . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος.

Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR . Και οι δύο είναι αποδεκτές μορφές, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL , και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στην ανταλλαγή μηνυμάτων σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία. Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με κάποιον πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, αποφύγετε τις συντομογραφίες εντελώς. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε από την πλευρά του να είστε πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τις επικοινωνίες σας με το χρόνο από το αντίστροφο.