Εναλλακτικές γραμματοσειρές με το Helvetica

Για να παραμερίσετε ένα πρόβλημα εμπορικού σήματος, χρησιμοποιήστε γραμματοσειρές που μοιάζουν με το Helvetica

Το Helvetica είναι ένα ευρύτατα χρησιμοποιούμενο γραμματοσειρά τύπου sans-serif, το οποίο είναι δημοφιλές στη δημοσίευση από τη δεκαετία του 1960. Συνήθως χρησιμοποιούμενες εναλλακτικές λύσεις για το Helvetica είναι οι Arial και Swiss. Υπάρχουν πολλές άλλες γραμματοσειρές που έρχονται κοντά και μερικές είναι καλύτερες από άλλες, αλλά εάν πρόκειται για μια συγκεκριμένη εμφάνιση με μικρή παραλλαγή, ο μακρύς κατάλογος γραμματοσειρών μπορεί να φανεί πολύ τρομακτικό.

Το Helvetica είναι γραμματοσειρά εμπορικού σήματος. Έρχεται φορτωμένο στους περισσότερους Mac, Adobe και πωλείται από την Monotype Imaging, η οποία κατέχει την άδεια για την πλήρη σειρά γραμματοσειρών Helvetica . Υπάρχουν πολλές γραμματοσειρές που μοιάζουν με Helvetica, αλλά δεν είναι, που μπορεί να υπάρχουν ήδη στη συλλογή γραμματοσειρών του υπολογιστή σας. Αλλά χωρίς να γνωρίζετε το όνομα, αυτές οι εναλλακτικές γραμματοσειρές μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν.

Τι είναι τόσο ιδιαίτερο για το Helvetica;

Η γραμματοσειρά Helvetica αναπτύχθηκε το 1957 από τους ελβετικούς σχεδιαστές γραμματοσειράς Max Miedinger και Eduard Hoffmann. Θεωρείται ουδέτερη γραμματοσειρά που έχει μεγάλη σαφήνεια, δεν έχει εγγενές νόημα στη μορφή της και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη ποικιλία σημάτων.

Πρόκειται για ένα νεο-γκροτέσκο ή ρεαλιστική σχεδίαση, επηρεασμένη από το διάσημο τυπογραφικό λεύκωμα Akzidenz-Grotesk του 19ου αιώνα και άλλα σχέδια Γερμανίας και Ελβετίας. Η χρήση του έγινε χαρακτηριστικό του διεθνούς τυπογραφικού στυλ που προέκυψε από το έργο ελβετών σχεδιαστών τη δεκαετία του 1950 και του '60, και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή γραμματοσειρά του 20ου αιώνα.

Δωρεάν λήψεις εναλλακτικών γραμματοσειρών Helvetica

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες δωρεάν λήψεις που μπορούν να σταθούν για αυτό το κλασικό τυπογραφείο τύπου sans serif.

Άλλα ονόματα για Lookalike και εναλλακτικές γραμματοσειρές Helvetica

Ανάλογα με το σύστημα του υπολογιστή σας ή την εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου, οι γραμματοσειρές που έχετε φορτώσει δωρεάν στο σύστημά σας μπορεί να περιλαμβάνουν μία ή όλες τις ακόλουθες γραμματοσειρές. Αυτά παρατίθενται εδώ, ώστε να μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που κοσκινίζετε μέσω της βιβλιοθήκης τύπων του υπολογιστή σας.

Διασκεδαστικά γεγονότα για το Helvetica

Το τυπογραφικό λεξιλόγιο αρχικά ονομάστηκε Neue Haas Grotesk (New Haas Grotesque), χορηγήθηκε γρήγορα άδεια από το Linotype και μετονομάστηκε σε Helvetica, παρόμοιο με το Λατινικό επίθετο για την Ελβετία Helvetia. Το όνομα της γραμματοσειράς άλλαξε σε Helvetica το 1960. Λινότυπος αποκτήθηκε αργότερα από την Monotype Imaging.

Μια ταινία μεγάλου μήκους που σκηνοθέτησε ο Gary Hustwit κυκλοφόρησε το 2007 για να συμπέσει με την 50ή επέτειο της εισαγωγής του τύπου το 1957.