Ένας πλήρης κατάλογος των γραμματοσειρών Helvetica

Το Helvetica είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γραμματοσειρές sans serif

Το Helvetica είναι μια δημοφιλής γραμματοσειρά sans serif που έχει κυκλοφορήσει από το 1957. Το Linotype το χορήγησε στην Adobe και την Apple από νωρίς και έγινε μια από τις τυπικές γραμματοσειρές PostScript, εξασφαλίζοντας ευρεία χρήση. Εκτός από τις εκδόσεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, το Helvetica υπάρχει για τα εβραϊκά, ελληνικά, λατινικά, ιαπωνικά, χίντι, ουρντού, κυριλλικά και βιετναμέζικα αλφάβητα. Δεν λέει πόσες γραμματοσειρές Helvetica είναι εκεί έξω!

Η εισαγωγή του Neue Helvetica

Όταν ο Linotype απέκτησε την οικογένεια γραμματοσειρών Helvetica, ήταν σε αταξία με δύο διαφορετικά ονόματα για την ίδια έκδοση και τις παραλλαγές στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Για να καταστεί η σειρά από όλα αυτά, η εταιρεία redrew ολόκληρη την οικογένεια γραμματοσειρών Helvetica και την ονόμασε Neue Helvetica. Προσθέτει επίσης ένα σύστημα αρίθμησης για τον προσδιορισμό όλων των μορφών και των βαρών.

Οι αριθμοί διακρίνουν τις πολλές παραλλαγές στο Neue Helvetica. Μπορεί να υπάρχουν (και μάλλον είναι) λεπτές και όχι τόσο λεπτές διαφορές μεταξύ του Helvetica Condensed Light Oblique και του Helvetica Neue 47 Light Condensed Oblique. Όταν προσπαθείτε να ταιριάξετε τις γραμματοσειρές, μπορείτε να είστε πιο ευτυχισμένοι χρησιμοποιώντας το ένα πάνω στο άλλο.

Κατάλογος των παραδοσιακών γραμματοσειρών Helvetica

Ορισμένες γραμματοσειρές παρατίθενται περισσότερες από μία φορές με μια μικρή παραλλαγή - Μαύρη συμπυκνωμένη και συμπυκνωμένη μαύρη, για παράδειγμα - επειδή διάφοροι προμηθευτές καταγράφουν ένα όνομα αντί για το άλλο. Αυτή η λίστα μπορεί να μην είναι πλήρης, αλλά είναι ξεκάθαρη η καταγραφή όλων των διαφόρων γεύσεων του Helvetica.

Μια λίστα των γραμματοσειρών Helvetica Neue

Ορισμένοι προμηθευτές φέρουν τις γραμματοσειρές Neue χωρίς τον χαρακτηρισμό αριθμών ή χωρίς την ονομασία Neue. Επιπλέον, ορισμένοι προμηθευτές αναστρέφουν ελαφρώς τα ονόματα. 37 Thin Condensed και 37 Condensed Thin έχουν την ίδια γραμματοσειρά. Συχνά πλάγια και πλάγια χρησιμοποιούνται και εναλλακτικά. Περιλαμβάνεται εδώ μόνο ένα όνομα έκδοσης.

Υπάρχουν και οι δύο "παλιές" εκδόσεις Neue και οι εκδόσεις που περιλαμβάνουν το σύμβολο του ευρώ. Ρωτήστε τον προμηθευτή σας αν παίρνετε την έκδοση "με Ευρώ".

Κατάλογος των γραμματοσειρών Helvetica CE (Central European)