Τι είναι το Winload.exe;

Ορισμός του Winload.exe και Σχετικά σφάλματα

Winload.exe (Windows Boot Loader) είναι ένα μικρό κομμάτι λογισμικού, που ονομάζεται φορτωτής συστήματος , το οποίο ξεκίνησε από τον BOOTMGR , τον διαχειριστή εκκίνησης που χρησιμοποιείται στα λειτουργικά συστήματα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista .

Η δουλειά του winload.exe είναι να φορτώσει τα βασικά προγράμματα οδήγησης συσκευών , καθώς και το ntoskrnl.exe, ένα βασικό μέρος των Windows.

Σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα Windows, όπως τα Windows XP , η φόρτωση του ntoskrnl.exe γίνεται από το NTLDR , το οποίο χρησιμεύει επίσης ως διαχειριστής εκκίνησης.

Είναι Winload.exe ένας ιός;

Ελπίζω να είναι σαφές αφού διαβάσετε τι έχετε μέχρι τώρα: όχι, winload.exe δεν είναι ιός . Δυστυχώς, θα βρείτε πολλές πληροφορίες εκεί έξω που λένε διαφορετικά.

Για παράδειγμα, ορισμένοι ιστότοποι εντοπισμού ιών και άλλοι ιστότοποι "αρχείων πληροφοριών" θα επισημάνουν το winload.exe ως είδος κακόβουλου λογισμικού και μπορεί να φτάσουν μέχρι και να λένε ότι το αρχείο δεν είναι απαραίτητο και μπορεί να καταργηθεί, αλλά αυτό είναι μόνο εν μέρει αληθής.

Ενώ είναι αλήθεια ότι ένα αρχείο που ονομάζεται "winload.exe" μπορεί να είναι ένα μολυσμένο αρχείο που μπορεί να έχει κακόβουλη πρόθεση, είναι σημαντικό να καταλάβετε πού βρίσκεται το αρχείο στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε τη διάκριση μεταξύ του πραγματικού αρχείου και ενός πιθανώς κακόβουλου αντιγράφου .

Η τοποθεσία για το αρχείο winload.exe που είναι ο Boot Loader των Windows (το αρχείο που μιλάμε σε αυτό το άρθρο) βρίσκεται στο φάκελο C: \ Windows \ System32 \ . Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ και είναι ακριβώς το ίδιο ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.

Εάν ένα αρχείο "winload.exe" βρίσκεται οπουδήποτε αλλού και χαρακτηρίζεται ως κακόβουλο από ένα πρόγραμμα εντοπισμού ιών, αυτό θα μπορούσε να είναι κακόβουλο και είναι απολύτως ασφαλές να καταργηθεί.

Winload.exe Σχετικά σφάλματα

Εάν το winload.exe έχει καταστραφεί ή κατά κάποιο τρόπο διαγραφεί, τα Windows πιθανόν να μην λειτουργούν όπως πρέπει και ενδέχεται να εμφανίσουν ένα μήνυμα σφάλματος.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο κοινά μηνύματα σφάλματος winload.exe:

Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των Windows. Μια πρόσφατη αλλαγή υλικού ή λογισμικού ίσως να είναι η αιτία winload.exe λείπει ή διεφθαρμένη "\ Windows \ System32 \ winload.exe" δεν μπορεί να εμπιστευτεί λόγω της ψηφιακής υπογραφής της Κατάσταση 0xc0000428

Σημαντικό: Μην προσπαθήσετε να διορθώσετε ένα αρχείο winload.exe που λείπει ή είναι αλλοιωμένο κατεβάζοντας ένα αντίγραφο από το διαδίκτυο! Το αντίγραφο που θα βρείτε στο διαδίκτυο θα μπορούσε να είναι κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μεταμφιέζεται ως το αρχείο που αναζητάτε. Επιπλέον, ακόμα και αν έπρεπε να αρπάξετε ένα αντίγραφο από το διαδίκτυο, το αρχικό αρχείο winload.exe (στο C: \ Windows \ System32) προστατεύεται από την εγγραφή, οπότε δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί ούτως ή άλλως.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά από να πάρετε ένα από τα παραπάνω σφάλματα είναι να ελέγξετε ολόκληρο τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιήσετε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα προστασίας από ιούς που τρέχει από εσωτερικά Windows, δοκιμάστε ένα από αυτά τα δωρεάν εργαλεία αντιμετώπισης ιών . Υποθέτοντας ότι το ζήτημα winload.exe οφείλεται σε κακόβουλο λογισμικό, αυτό θα μπορούσε να είναι μια πολύ απλή λύση για το πρόβλημά σας.

Εάν η ανίχνευση ιών δεν σας βοηθήσει, δοκιμάστε να γράψετε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων και να ξαναχτίσουμε το κατάστημα BCD , το οποίο θα πρέπει να διορθώσει τυχόν διεφθαρμένες καταχωρήσεις που περιλαμβάνουν το winload.exe. Αυτές οι λύσεις μπορούν να γίνουν στα Windows 10 και τα Windows 8 μέσω των προχωρημένων επιλογών εκκίνησης και στα Windows 7 και τα Windows Vista με επιλογές αποκατάστασης συστήματος .

Κάτι άλλο που μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε ένα winload.exe σφάλμα τρέχει sfc / scannow , το οποίο θα πρέπει να αντικαταστήσει το αρχείο λείπει ή διεφθαρμένο σύστημα. Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για μια βόλτα σχετικά με τη χρήση της εντολής sfc (System File Checker) έξω από τα Windows, που είναι πιθανώς ο τρόπος που πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε αυτή την περίπτωση.

Ένα άλλο σφάλμα winload.exe που δεν σχετίζεται με τα παραπάνω σφάλματα μπορεί να διαβάσει Ένα στοιχείο του λειτουργικού συστήματος έχει λήξει. Αρχείο: \ windows \ system32 \ winload.exe. Ενδέχεται να δείτε αυτό το σφάλμα, εάν τα Windows έχουν φτάσει την ημερομηνία λήξης της άδειας χρήσης, κάτι που συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση προεπισκόπησης των Windows.

Με αυτόν τον τύπο σφάλματος, ο υπολογιστής σας πιθανότατα επανεκκινείται αυτόματα κάθε λίγες ώρες, εκτός από την εμφάνιση του μηνύματος σφάλματος. Όταν συμβεί αυτό, η εκτέλεση σάρωσης ιών και επιδιόρθωσης αρχείων δεν θα σας κάνει καλό - θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια πλήρη και έγκυρη έκδοση των Windows με ένα λειτουργικό κλειδί προϊόντος, έτσι ώστε η ενεργοποίηση να μπορεί να ολοκληρωθεί κανονικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Winload.exe

Το BOOTMGR θα ξεκινήσει το winresume.exe αντί για το winload.exe εάν ο υπολογιστής ήταν σε κατάσταση αδρανοποίησης. Το winresume.exe βρίσκεται στον ίδιο φάκελο με το winload.exe.

Αντίγραφα του winload.exe βρίσκονται στους υποφακέλους του C: \ Windows, όπως το Boot και WinSxS , και ίσως και άλλοι.

Σύμφωνα με τα συστήματα που βασίζονται στο UEFI, το winload.exe ονομάζεται winload.efi και μπορεί να βρεθεί στον ίδιο φάκελο C: \ Windows \ System32. Η επέκταση EFI είναι εκτελέσιμη μόνο για τον διαχειριστή εκκίνησης που υπάρχει στο υλικολογισμικό UEFI.