Πώς να γράψετε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων στα Windows

Χρησιμοποιήστε την εντολή BOOTREC για την επίλυση ζητημάτων με τον τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων

Εάν ο τομέας εκκίνησης διαμερισμάτων καταστραφεί ή έχει παραχαραχθεί με κάποιο τρόπο, τα Windows δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν σωστά, προκαλώντας ένα σφάλμα όπως το BOOTMGR λείπει πολύ νωρίς στη διαδικασία εκκίνησης .

Η λύση σε έναν κατεστραμμένο τομέα εκκίνησης διαμερίσματος είναι να αντικατασταθεί με ένα νέο, σωστά διαμορφωμένο ένα χρησιμοποιώντας την εντολή bootrec , μια σχετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί κανείς να κάνει.

Σημαντικό: Οι παρακάτω οδηγίες ισχύουν μόνο για τα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista . Θέματα τομέα εκκίνησης επίσης εμφανίζονται στα Windows XP, αλλά η λύση περιλαμβάνει μια διαφορετική διαδικασία. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να γράψετε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων στα Windows XP για βοήθεια.

Απαιτείται χρόνος: Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά για να γράψετε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων στο διαμέρισμα του συστήματος Windows.

Πώς να γράψετε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων στα Windows 10, 8, 7 ή Vista

  1. Ξεκινήστε τις επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους (Windows 10 & 8) ή τις επιλογές αποκατάστασης συστήματος (Windows 7 & Vista).
  2. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών.
    1. Σημείωση: Η γραμμή εντολών που είναι διαθέσιμη από τα μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους και Επιλογές αποκατάστασης συστήματος είναι παρόμοια με αυτήν που διατίθεται από τα Windows και λειτουργεί πολύ παρόμοια μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων .
  3. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή bootrec όπως φαίνεται παρακάτω και στη συνέχεια πατήστε Enter : bootrec / fixboot Η εντολή bootrec θα γράψει έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερίσματος στο τρέχον διαμέρισμα του συστήματος. Τυχόν προβλήματα ρύθμισης παραμέτρων ή διαφθοράς με τον τομέα εκκίνησης διαμερίσματος που ενδεχομένως υπήρχαν, διορθώνονται τώρα.
  4. Θα πρέπει να δείτε το ακόλουθο μήνυμα στη γραμμή εντολών : Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. και στη συνέχεια ένα δρομέα που αναβοσβήνει στο prompt.
  5. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Ctrl-Alt-Del ή μη αυτόματα μέσω του κουμπιού επαναφοράς ή ενεργοποίησης.
    1. Υποθέτοντας ότι το πρόβλημα τομέα τομέα εκκίνησης διαμερίσματος ήταν το μόνο πρόβλημα, τα Windows πρέπει να ξεκινήσουν κανονικά τώρα. Εάν όχι, συνεχίστε να αντιμετωπίζετε τυχόν συγκεκριμένα ζητήματα που βλέπετε, τα οποία εμποδίζουν τα Windows να εκκινήσουν κανονικά.
    2. Σημαντικό: Ανάλογα με τον τρόπο εκκίνησης των Επιλογών εκκίνησης για προχωρημένους ή των επιλογών αποκατάστασης συστήματος, ίσως χρειαστεί να καταργήσετε έναν δίσκο ή μια μονάδα flash πριν την επανεκκίνηση.