Πώς να γράψετε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων για τα Windows XP

Χρησιμοποιήστε την εντολή fixboot όταν ο τομέας εκκίνησης είναι κατεστραμμένος

Όταν ο τομέας εκκίνησης του διαμερίσματος σας είναι κατεστραμμένος ή δυσανάγνωστος, χρησιμοποιήστε την εντολή fixboot για να γράψετε ένα νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων στο σύστημα Windows XP . Το Fixboot είναι διαθέσιμο στην Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) .

Αυτό είναι απαραίτητο όταν ο τομέας εκκίνησης του διαμερίσματος έχει καταστραφεί λόγω ιού ή βλάβης ή είναι ασταθής χάρη σε προβλήματα διαμόρφωσης.

Η εγγραφή ενός νέου τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων σε ένα διαμέρισμα συστήματος των Windows XP διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά.

Εδώ είναι πώς να χρησιμοποιήσετε το Fixboot

Πρέπει να εισαγάγετε την Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP . Η Κονσόλα αποκατάστασης είναι μια προηγμένη λειτουργία διαγνωστικών των Windows XP με ειδικά εργαλεία που σας επιτρέπουν να γράψετε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων στο διαμέρισμα συστήματος Windows XP.

Δείτε πώς μπορείτε να εισάγετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) και να γράψετε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερισμάτων που επιδιορθώνει έναν τομέα εκκίνησης κατατμημένων ή ασταθών διαμερισμάτων στα Windows XP.

  1. Εκκινήστε τον υπολογιστή σας από το CD των Windows XP εισάγοντας το CD και πατώντας οποιοδήποτε πλήκτρο όταν βλέπετε Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από το CD .
  2. Περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης τα Windows XP. Μην πιέζετε ένα πλήκτρο λειτουργίας ακόμα και αν σας ζητηθεί να το κάνετε.
  3. Πατήστε το πλήκτρο R όταν βλέπετε την οθόνη ρύθμισης των Windows XP Professional για είσοδο στην Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
  4. Επιλέξτε την εγκατάσταση των Windows. Μάλλον έχετε μόνο ένα.
  5. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.
  6. Όταν φτάσετε στη γραμμή εντολών , πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και στη συνέχεια πατήστε Enter .
    1. fixboot
  7. Το βοηθητικό πρόγραμμα fixboot γράφει έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερίσματος στο τρέχον διαμέρισμα του συστήματος. Αυτό επιδιορθώνει οποιαδήποτε διαφθορά που μπορεί να έχει ο τομέας εκκίνησης διαμερισμάτων και αναιρεί τυχόν διαμορφώσεις τομέα εκκίνησης διαμερίσματος που μπορεί να προκαλούν προβλήματα.
  8. Καταργήστε το CD των Windows XP, πληκτρολογήστε exit και, στη συνέχεια, πατήστε Enter για να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Υποθέτοντας ότι ένας διεφθαρμένος ή ασταθής τομέας εκκίνησης διαμερίσματος ήταν το μοναδικό σας πρόβλημα, τα Windows XP πρέπει να ξεκινούν κανονικά.