Πώς να κάνετε ένα εκκινήσιμο πρόγραμμα εγκατάστασης Flash OS X ή macOS

Η διαδικασία εγκατάστασης του OS X ή macOS σε Mac δεν άλλαξε πολύ, αφού το OS X Lion άλλαξε την παράδοση του OS από οπτικούς δίσκους σε ηλεκτρονικές λήψεις χρησιμοποιώντας το Mac App Store .

Το μεγάλο πλεονέκτημα για τη λήψη του Mac OS είναι, φυσικά, η άμεση ικανοποίηση (και δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα έξοδα αποστολής). Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης που κατεβάζετε διαγράφεται μόλις το χρησιμοποιήσετε εγκαθιστώντας το λειτουργικό σύστημα Mac.

Με το πρόγραμμα εγκατάστασης που έχετε εγκαταλείψει, χάνετε την ευκαιρία να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα σε περισσότερους από έναν Mac χωρίς να χρειαστεί να ξαναρχίσετε τη διαδικασία λήψης. Εξακολουθείτε επίσης να έχετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε καθαρές εγκαταστάσεις που αντικαθιστούν εντελώς τη μονάδα εκκίνησης ή να έχετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης έκτακτης ανάγκης με δυνατότητα εκκίνησης που περιλαμβάνει μερικά χρήσιμα βοηθητικά προγράμματα που μπορούν να σας αποτρέψουν από έκτακτη ανάγκη.

Για να ξεπεραστούν αυτοί οι περιορισμοί του προγράμματος εγκατάστασης για OS X ή macOS, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μονάδα USB που περιέχει ένα bootable αντίγραφο του προγράμματος εγκατάστασης.

Πώς να δημιουργήσετε έναν εκκινητή εγκατάστασης Flash του OSX ή του MacOS σε μια μονάδα USB

Με τη βοήθεια του Terminal και μια σούπερ μυστική εντολή που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εγκατάστασης Mac OS, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα εκκίνησης που θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους Mac σας. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσετε ένα bootable αντίγραφο του προγράμματος εγκατάστασης. ένα χρησιμοποιεί το Terminal , το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών που περιλαμβάνεται σε όλα τα αντίγραφα του OS X και του macOS. ο άλλος χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό του Finder , του Disk Utility και του τερματικού για να κάνει τη δουλειά.

Στο παρελθόν, έχω πάντα δείξει τη χειροκίνητη μέθοδο, η οποία χρησιμοποιεί το Finder, το Disk Utility και το Terminal. Αν και αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει περισσότερα βήματα, είναι ευκολότερη για πολλούς χρήστες Mac επειδή η πλειοψηφία της διαδικασίας χρησιμοποιεί οικεία εργαλεία. Αυτή τη φορά, θα σας δείξω τη μέθοδο εφαρμογής Terminal, η οποία χρησιμοποιεί μια μόνο εντολή που έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εγκατάστασης Mac OS μετά την κυκλοφορία του OS X Mavericks.

Σημείωση: Το πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X Yosemite είναι η τελευταία έκδοση του προγράμματος εγκατάστασης με τον οποίο επαληθεύσαμε αυτήν τη μέθοδο χειροκίνητης χρήσης χρησιμοποιώντας το Finder, Disk Utility και Terminal. Η γενική σύσταση είναι να παραλείψετε τη μη αυτόματη μέθοδο για οποιαδήποτε έκδοση του Mac OS που είναι νεότερη από το OS X Mavericks και αντ 'αυτού να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο Terminal και την εντολή createinstallmedia, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ξεκινήστε μη ξεκινώντας

Πριν ξεκινήσετε, σταματήστε. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο άσχημο, αλλά όπως ανέφερα παραπάνω, εάν χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X ή macOS, πιθανότατα θα διαγραφεί από το Mac σας ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης. Έτσι, εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το πρόγραμμα εγκατάστασης που έχετε κατεβάσει, μην το κάνετε. Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το Mac OS, μπορείτε να κάνετε ξανά λήψη του προγράμματος εγκατάστασης ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

Εάν μόλις κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, θα παρατηρήσετε ότι μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, το πρόγραμμα εγκατάστασης θα ξεκινήσει από μόνο του. Μπορείτε απλά να κλείσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης με τον ίδιο τρόπο που θα κλείσετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Mac.

Ο, τι χρειάζεσαι

Θα πρέπει να έχετε ήδη το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X ή macOS στο Mac σας. Θα βρίσκεται στον φάκελο / Applications με ένα από τα ακόλουθα ονόματα:

Μια μονάδα flash USB. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μονάδα USB με μέγεθος 8 GB ή μεγαλύτερο. Προτείνω μια μονάδα flash στην περιοχή των 32 GB έως 64 GB, καθώς φαίνεται να είναι το γλυκό σημείο στο κόστος και την απόδοση. Το πραγματικό μέγεθος της εκκίνησης του προγράμματος εγκατάστασης ποικίλει, ανάλογα με την έκδοση του Mac OS που εγκαθιστάτε, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ξεπεράσει τα 8 GB.

Ένας υπολογιστής Mac που πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για το λειτουργικό σύστημα που εγκαθιστάτε:

Αν έχετε όλα όσα χρειάζεστε, ας αρχίσουμε, χρησιμοποιώντας την εντολή createinstallmedia.

Χρησιμοποιήστε την εντολή Createinstallmedia για να δημιουργήσετε έναν εκκινητή εκκίνησης Mac

Η εντολή createinstallmedia για το OS X Yosemite. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Δεν είναι πραγματικά τόσο μεγάλο μυστικό, αλλά από την εποχή του OS X Mavericks , οι εγκαταστάτες του Mac OS περιέχουν μια εντολή κρυμμένη μέσα στο πακέτο του προγράμματος εγκατάστασης που παίρνει ό, τι ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία για τη δημιουργία ενός bootable αντιγράφου του εγκαταστάτη και το μετατρέπει σε μια μόνο εντολή που εισάγετε στο Terminal .

Αυτή η εντολή τερματικού, που ονομάζεται createinstallmedia, μπορεί να δημιουργήσει ένα bootable αντίγραφο του προγράμματος εγκατάστασης χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μονάδα δίσκου που είναι συνδεδεμένη στο Mac σας. Σε αυτόν τον οδηγό πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε μια μονάδα flash USB, αλλά θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν κανονικό σκληρό δίσκο ή ένα SSD που είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας Mac. Η διαδικασία είναι η ίδια, ανεξάρτητα από τον προορισμό. Όποια και αν είναι τα μέσα που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε το bootable installer Mac OS, θα διαγραφούν εντελώς από την εντολή createinstallmedia, οπότε προσέξτε. Είτε πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα flash, έναν σκληρό δίσκο ή ένα SSD, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων στη μονάδα δίσκου πριν ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία.

Τρόπος χρήσης της εντολής του Createinstallmedia Terminal

  1. Βεβαιωθείτε ότι το αρχείο εγκατάστασης του Mac OS υπάρχει στο φάκελο / Applications. Εάν δεν υπάρχει ή δεν είστε σίγουροι για το όνομά του, βγείτε στην προηγούμενη ενότητα αυτού του οδηγού για λεπτομέρειες σχετικά με το όνομα του αρχείου εγκατάστασης και για τον τρόπο λήψης του απαιτούμενου αρχείου.
  2. Συνδέστε τη μονάδα flash USB στο Mac.
  3. Ελέγξτε το περιεχόμενο της μονάδας flash. Η μονάδα θα διαγραφεί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οπότε αν υπάρχουν δεδομένα στη μονάδα flash που θέλετε να αποθηκεύσετε, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σε άλλη τοποθεσία πριν συνεχίσετε.
  4. Αλλάξτε το όνομα της μονάδας flash στο FlashInstaller . Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας διπλό κλικ στο όνομα της μονάδας δίσκου για να το επιλέξετε και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το νέο όνομα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο όνομα θέλετε, αλλά πρέπει ακριβώς να ταιριάζει με το όνομα που εισάγετε στην εντολή createinstallmedia παρακάτω. Για το λόγο αυτό, προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα όνομα χωρίς κενά και χωρίς ειδικούς χαρακτήρες. Εάν χρησιμοποιείτε το όνομα FlashInstaller ως όνομα μονάδας δίσκου, μπορείτε απλά να αντιγράψετε / επικολλήσετε την γραμμή εντολών παρακάτω αντί να πληκτρολογήσετε τη μάλλον μακρά εντολή στο τερματικό.
  5. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  6. Προειδοποίηση: Η ακόλουθη εντολή θα διαγράψει εντελώς τη μονάδα με όνομα FlashInstaller.
  7. Στο παράθυρο του τερματικού που ανοίγει, πληκτρολογήστε μία από τις ακόλουθες εντολές, ανάλογα με το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X ή macOS στο οποίο εργάζεστε. Η εντολή, η οποία ξεκινάει με το κείμενο "sudo" και τελειώνει με τη λέξη "nointeraction" (χωρίς εισαγωγικά), μπορεί να αντιγραφεί / επικολληθεί στο Terminal εκτός και αν χρησιμοποιήσατε ένα όνομα διαφορετικό από το FlashInstaller. Θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τριπλό κλικ στην παρακάτω γραμμή εντολών για να επιλέξετε ολόκληρη την εντολή.

    Γραμμή εντολών εγκατάστασης MacOS High Sierra


    sudo / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ macOS \ Υψηλή \ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia - όγκος / τόμοι / FlashInstaller - appplicationpath / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ macOS \ High \ Sierra.app -

    Γραμμή εντολών εγκατάστασης macOS της Sierra

    sudo / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ macOS \ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia - όγκος / τόμοι / FlashInstaller - εφαρμογή εφαρμογής / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ macOS \ Sierra.app - μη ενοποίηση

    Γραμμή εντολών του Installer OS X El Capitan

    sudo / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ OS \ X \ El \ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia - όγκος / τόμοι / FlashInstaller - εφαρμογή / μονοπάτια / εφαρμογές / εγκατάσταση \ OS \ X \ El \ Capitan.app

    OS X Γραμμή εντολών του εγκαταστάτη Yosemite

    sudo / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ OS \ X \ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia - όγκο / Τόμοι / FlashInstaller - appplicationpath / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ OS \ X \ Yosemite.app -nointeraction

    Γραμμή εντολών εγκατάστασης OS X Mavericks

    sudo / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ OS \ X \ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia - όγκο / Τόμοι / FlashInstaller - applicationpath / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ OS \ X \ Mavericks.app -nointeraction

  8. Αντιγράψτε την εντολή, επικολλήστε την στο τερματικό και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής .
  9. Θα σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε .
  10. Το τερματικό θα εκτελέσει την εντολή. Θα διαγράψει πρώτα τη μονάδα προορισμού, στην περίπτωση αυτή, τη μονάδα flash USB που ονομάζεται FlashInstaller. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αντιγραφή όλων των απαραίτητων αρχείων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετός χρόνος, οπότε να είστε υπομονετικοί, να έχετε γιαούρτι και βατόμουρα (ή το σνακ της επιλογής σας). που θα πρέπει να αντιστοιχεί ακριβώς στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αντιγραφής. Φυσικά, η ταχύτητα εξαρτάται από τη συσκευή στην οποία αντιγράφετε. η παλαιότερη μονάδα USB μου πήρε λίγο χρόνο. ίσως θα έπρεπε να έκανα γεύμα αντί.
  11. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το Terminal θα εμφανίσει τη γραμμή "Τέλος" και, στη συνέχεια, θα εμφανίσει τη γραμμή εντολών του τερματικού.

Τώρα έχετε ένα εκκινήσιμο αντίγραφο του εγκατεστημένου OS X ή macOS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε το Mac OS σε οποιονδήποτε από τους Mac σας, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης μεθόδου Clean Install. μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως βοηθητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων.