Πώς να επικυρώσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με HTML5

Τι θα μπορούσε να είναι ευκολότερο από τη δημιουργία μιας φόρμας HTML που συλλαμβάνει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, π.χ. για ενημερωτικό δελτίο ή ειδοποιήσεις; Mistyping μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτή τη μορφή, φυσικά, και στη συνέχεια το πρόγραμμα περιήγησης σας να θυμάστε ότι λάθος διεύθυνση για όλες τις φόρμες εγγραφής που έρχονται.

Αν θέλετε να επαληθεύσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε εισάγει στη φόρμα σας, αλλά να αποφύγετε πολύπλοκα tinkering και scripts, το HTML5 σάς επιτρέπει να βασίζεστε στο πρόγραμμα περιήγησης - χωρίς προσπάθεια και χωρίς να κάνετε JavaScript.

Επικυρώστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το HTML5

Για να έχουν τα προγράμματα περιήγησης των χρηστών επικυρωμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς αυτές εισάγονται στη φόρμα ιστού HTML:

Τα προγράμματα περιήγησης που δεν αναγνωρίζουν τον τύπο = "ηλεκτρονικό ταχυδρομείο" θα πρέπει (και, στο μέτρο που κάποιος μπορεί να πει, όλα θα) αντιμετωπίζουν το πεδίο εισαγωγής σαν ένα συνηθισμένο τύπο = "κείμενο" πεδίο.

Επισήμανση επαλήθευσης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML5

Λάβετε υπόψη ότι η επικύρωση διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML θα λειτουργήσει μόνο σε προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζουν HTML5 και επικυρώνουν την εισαγωγή στοιχείων φόρμας. Για άλλα προγράμματα περιήγησης και αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να επικυρώσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας την PHP , για παράδειγμα.

Τα προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζουν την επικύρωση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML5 περιλαμβάνουν το Safari 5+, το Google Chrome 6+, το Mozilla Firefox 4+ και το Opera 10+. Το Safari 5 και το Google Chrome 6-8 δεν θα δεχτούν άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά, σε αντίθεση με τα άλλα προγράμματα περιήγησης, δεν θα βοηθήσουν τον χρήστη να διορθώσει το σφάλμα.

Παράδειγμα HTML5 για την επικύρωση διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για να ενεργοποιήσετε τα προγράμματα περιήγησης χρηστών για να επικυρώσετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με HTML5, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα, για παράδειγμα: