Πώς να αποκτήσετε τις τελικές διακοπές του Final Fantasy VII, Μέρος 1

Πάντα ήθελε να βρει όλα τα Limit Breaks των χαρακτήρων; Τώρα η ευκαιρία σας!

Το Final Fantasy VII εισάγει πολλούς παίκτες στην έννοια των χαρακτήρων που έχουν υποστεί κάποια ζημιά έχοντας πρόσβαση σε μια ειδική επίθεση. Αν και αυτή η ειδική επίθεση πηγαίνει με διάφορα ονόματα σε διάφορα παιχνίδια, στο Final Fantasy VII ονομάζεται Limit Break.

Τα βασικά

Κατά τη διάρκεια της μάχης θα παρατηρήσετε ένα μετρητή με την ένδειξη "Limit". Για να ενεργοποιήσετε ένα Limit Break, το gauge πρέπει να είναι γεμάτο και μόλις γίνει, στη θέση της κανονικής επίθεσης αυτού του χαρακτήρα, θα έχετε πρόσβαση στο όριο διακοπής τους. Η συμπλήρωση του μετρητή ορίου είναι απλή. Κάθε φορά που ένας χαρακτήρας παίρνει ζημιά από έναν εχθρό, το Limit Gauge θα γεμίσει λίγο. Πάρτε αρκετά χτύπημα και τελικά θα έχετε ένα Limit Break.

Προηγμένη στρατηγική

Ωστόσο, απλά επειδή παίρνετε ένα Limit Break δεν σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Το Limit Gauge διατηρεί το επίπεδο πληρότητας μεταξύ μάχης, οπότε αν λάβετε ένα Limit Break κατά τη διάρκεια μιας μάχης, μπορείτε να το μεταφέρετε σε άλλο. Δεδομένου ότι τα Limit Breaks είναι από τις πιο ισχυρές επιθέσεις στο παιχνίδι, γεμίζοντας το μετρητή σας πριν από μια μάχη αφεντικό μπορεί να είναι ένα τεράστιο μέρος της στρατηγικής μάχης σας.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αυξήσετε την πλήρωση του μετρητή ορίων του χαρακτήρα σας. Το πιο απλό είναι να απλοποιήσετε τη θέση των χαρακτήρων των οποίων μετρητές δεν θέλετε να συμπληρώσετε στην πίσω σειρά. Οι εχθροί επιτίθενται χαρακτήρες στην μπροστινή σειρά πολύ πιο συχνά, οπότε ο όριο μέτρησης του χαρακτήρα επιλογής σας θα γεμίσει πολύ πιο γρήγορα. Για να διευκολύνετε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία, εξοπλίστε το χαρακτήρα του Limit Gauge που προσπαθείτε να γεμίσετε με το Cover Matter. Με αυτόν τον τρόπο, αν ο εχθρός συμβεί να επιτεθεί σε άλλο χαρακτήρα, η επιλογή σας θα έχει την ευκαιρία να πάρει το χτύπημα αντί. Επιπλέον, η κατάσταση "Hyper" αναγκάζει το Limit Gauge να συμπληρώσει το διπλάσιο του κανονικού ρυθμού σε βάρος της ακρίβειας επίθεσης. Αξίζει να κάνει το χαρακτήρα του οποίου το Limit Break επιχειρείτε να ενεργοποιήσετε το Hyper και όταν τελειώσετε θεραπεύετε την κατάσταση Hyper με ένα Tranquilizer.

Πώς να πάρετε περισσότερα οριακά διαλείμματα

Για χρόνια δεν είχα ιδέα πώς αποκτήσατε νέα Limit Breaks στο Final Fantasy VII. Δεν θα βρείτε εξήγηση στο παιχνίδι ή οποιοδήποτε είδος μετρητή στα μενού. Μπορεί να φαίνεται σαν μια τυχαία διαδικασία, αλλά με επτά στους εννέα χαρακτήρες είναι ακριβώς το ίδιο.

Για όλους τους χαρακτήρες Εκτός από το Cait Sith και το Vincent Valentine

Για τους περισσότερους χαρακτήρες στο παιχνίδι, η απελευθέρωση του Limit Breaks είναι η ίδια διαδικασία. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα Limit Breaks. Κάθε χαρακτήρας αρχίζει με το πρώτο όριο 1 ορίου. Για να ξεκλειδώσετε το δεύτερο Level 1 Limit Break, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρώτο οκτώ φορές. Για να ξεκλειδώσετε το πρώτο Level 2 Limit Break, ένας χαρακτήρας απλά πρέπει να σκοτώσει 80 εχθρούς. Στη συνέχεια η διαδικασία επαναλαμβάνεται για να ληφθούν τα επόμενα Limit Breaks. Μόλις συγκεντρώσετε τα έξι Limit Breaks για έναν χαρακτήρα, θα εκπληρώσετε τις απαιτήσεις για να ξεκλειδώσετε το Level 4 Limit Break τους. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Limit Breaks, τα Level 4 Limit Breaks πρέπει να ξεκλειδωθούν αναζητώντας ένα στοιχείο. Οι παρακάτω ενότητες που αφορούν συγκεκριμένους χαρακτήρες θα περιγράφουν λεπτομερώς πώς μπορείτε να αποκτήσετε τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να ξεκλειδώσετε το Limit Break 4 του κάθε επιπέδου.

Vincent Valentine

Ο Vincent απαιτεί μόνο 60 σκορ για να προχωρήσει στο επίπεδο Limit Break. Επιπλέον, έχει μόνο ένα Limit Break ανά επίπεδο, καθώς το Limit Break του τον μετατρέπει σε ένα μοναδικό πλάσμα για την υπόλοιπη μάχη.

Cait Sith

Ο Cait Sith έχει μόνο δύο Limit Breaks. Αρχίζει με το πρώτο και αφού σκοτώνει 80 εχθρούς παίρνει το δεύτερο. Δεν έχει κανένα που πρέπει να ξεκλειδωθεί με ένα στοιχείο.

Όρια διαλείμματα ανά χαρακτήρα

Cloud Strife

Επίπεδο 1

Ομαλός

Πώς να αποκτήσετε: Ξεκινώντας το όριο διαλείμματος

Περιγραφή: Το σύννεφο πηδά στον αέρα και φέρνει το σπαθί του στον εχθρό. Προκαλεί μέτρια ζημιά και στοχεύει σε έναν εχθρό.

Cross-Slash

Πώς να αποκτήσετε: Χρήση Braver οκτώ φορές.

Περιγραφή: Το σύννεφο κόβει έναν εχθρό στο πρότυπο του Kanji "Kyou". Κάνει μέτρια ζημιά και παραλύει. Στοχεύει έναν εχθρό.

Επίπεδο 2

Blade Beam

Πώς να αποκτήσετε: Kill 80 εχθρούς με Cloud.

Περιγραφή: Το σύννεφο χτυπά στο έδαφος και εκτοξεύει μια ακτίνα από το σπαθί του προς έναν εχθρό. Η αρχική έκρηξη προκαλεί μέτρια ζημιά στον αρχικό εχθρό και οι μικρότερες εκρήξεις ξεπερνούν, προκαλώντας χαμηλή ζημιά σε οποιονδήποτε άλλο εχθρό.

Climhazzard

Πώς να αποκτήσετε: Χρησιμοποιήστε το Blade Beam οκτώ φορές.

Περιγραφή: Το σύννεφο σκαρφαλώνει σε έναν εχθρό με το σπαθί του και κόβει προς τα πάνω με ένα άλμα. Κάνει μεγάλη ζημιά σε έναν εχθρό.

Επίπεδο 3

Meteorain

Πώς να αποκτήσετε: Kill ένα επιπλέον 80 εχθρούς με Cloud μετά την απόκτηση Blade Beam.

Περιγραφή: Το σύννεφο πέφτει στον αέρα και πυρπάει έξι μετέωρα από το σπαθί του. Αυτοί οι εχθροί στοχεύουν τυχαία και κάθε απεργία προκαλεί μικρές ζημιές.

Τελικές πινελιές

Πώς να αποκτήσετε: Το Cloud πρέπει να χρησιμοποιεί Meteorain οκτώ φορές.

Περιγραφή: Το σύννεφο κουνιέται γύρω από το σπαθί του και προκαλεί ένα ανεμοστρόβιλο που καταστρέφει όλους τους τακτικούς εχθρούς αμέσως. Ενάντια στα αφεντικά κάνει μέτρια ζημιά σε όλους τους στόχους.

Επίπεδο 4

Omnislash

Πώς να αποκτήσετε: Αφού λάβετε όλα τα προηγούμενα όρια, χρησιμοποιήστε το στοιχείο Omnislash για να το ξεκλειδώσετε. Για να αποκτήσετε το στοιχείο Omnislash, πρέπει να το αγοράσετε στην πλατεία μάχης Gold Saucer για 64.000 σημεία μάχης στο δίσκο 1 ή 32.000 σημεία μάχης στο δίσκο 2.

Περιγραφή: Το Cloud εκτελεί ένα combo με 15 χτυπήματα, εντυπωσιακούς εχθρούς τυχαία για μέτρια ζημιά σε κάθε χτύπημα.

Aeris Gainsborough

Επίπεδο 1

Θεραπευτικός άνεμος

Πώς να αποκτήσετε: Ξεκινώντας το όριο διαλείμματος

Περιγραφή: Η Aeris καλεί ένα αεράκι που θεραπεύει κάθε χαρακτήρα για το ½ του max HP.

Σφραγίστε το κακό

Πώς να αποκτήσετε: Χρησιμοποιήστε θεραπευτικό άνεμο οκτώ φορές.

Περιγραφή: Ακτίνες φωτός θαμπώνει τον εχθρό. Μεταδίδει τα αποτελέσματα της Διακοπής και της Σιωπής σε όλους τους εχθρούς.

Επίπεδο 2

Αναπνοή της Γης

Πώς να αποκτήσετε: Η Aeris πρέπει να σκοτώσει 80 εχθρούς.

Περιγραφή: Το φως περικυκλώνει κάθε μέλος του κόμματος και όλα τα αποτελέσματα κατάστασης, ακόμη και θετικά, διαλύονται.

Μάρκα μανίας

Πώς να αποκτήσετε: Χρησιμοποιήστε την Αναπνοή της Γης οκτώ φορές.

Περιγραφή: Η ηλεκτρική ενέργεια καλύπτει το συμβαλλόμενο μέρος, το Limit Gauge του κάθε χαρακτήρα εκτός από το Aeris 'συμπληρώνεται αμέσως.

Επίπεδο 3

Προστατευτικό πλανητών

Πώς να αποκτήσετε: Kill ένα επιπλέον 80 εχθρούς μετά την απόκτηση της αναπνοής της γης.

Περιγραφή: Τα αστέρια περικυκλώνουν το πάρτι και κάθε χαρακτήρας καθίσταται ανοσοποιημένος σε ζημιά για μικρό χρονικό διάστημα.

Παλμός της Ζωής

Πώς να αποκτήσετε: Χρησιμοποιήστε προστατευτικό πλανητών οκτώ φορές.

Περιγραφή: Το λαμπερό φως γεμίζει τις μετρήσεις HP και MP όλων των χαρακτήρων. Αν τυχόν χτυπηθούν οι χαρακτήρες, αυτό τους αναβιώνει επίσης.

Επίπεδο 4

Μεγάλο Ευαγγέλιο

Πώς να αποκτήσετε: Αφού λάβετε τα προηγούμενα έξι Limit Breaks, χρησιμοποιήστε το στοιχείο Μεγάλο Ευαγγέλιο, περιμένετε μέχρι να έχετε το Buggy και να το οδηγήσετε στην Costa Del Sol. Πάρτε το πλοίο πίσω στο Junon και όταν βγείτε από την πόλη θα είστε ακόμα στο Buggy. Προχωρήστε βόρεια προς το ποτάμι και οδηγείτε μέχρι να φτάσετε στα ρηχά που μπορεί να διασχίσει το Buggy. Θα δείτε μια σπηλιά κοντά και σε αυτό είναι ένας γέρος που θα ξέρει πόσες μάχες έχετε αγωνιστεί. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε και να μπείτε ξανά στη σπηλιά για να ενεργοποιήσετε αυτό το μήνυμα. Όταν τα δύο τελευταία ψηφία του ποσού των μάχες που έχετε αγωνιστεί, θα σας δώσει ένα στοιχείο. Εάν δεν σας δώσει το Mithril στην πρώτη σας προσπάθεια, θα πρέπει να αγωνιστείτε με 10 ακόμη μάχες και να επιστρέψετε. Μόλις πάρετε το Mithril επιστρέψετε στο Gongaga και δώστε το στο Blacksmith. Θα σας αφήσει να επιλέξετε μεταξύ να κερδίσετε ένα μεγάλο κουτί ή ένα μικρό κιβώτιο. Ανοίξτε το μικρό κιβώτιο και θα πάρετε το Μεγάλο Ευαγγέλιο.

Περιγραφή: Μια δέσμη φωτός από τον ουρανό γεμίζει τον HP και τον βουλευτή του καθενός και θέτει κάθε μέλος κόμματος που έχει χτυπήσει. Παρέχει επίσης την αορατότητα του κόμματος για μικρό χρονικό διάστημα.

Tifa Lockhart

Τα Limit Breaks της Tifa έχουν το πρόσθετο στοιχείο ενός κυλίνδρου που μπορεί να επιτρέψει επιπλέον ζημιά αν προσγειωθείτε σε ένα χώρο "Yeah!". Ωστόσο, εάν προσγειωθείτε σε ένα χώρο "Miss!", Αυτή η επίθεση δεν θα προκαλέσει ζημιά στον εχθρό. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε τους τροχούς και συχνά δεν αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε. Επίσης, κάθε ένα από τα Limit Break συνδυάζει με το τελευταίο, οπότε μέχρι να πάρει το Level 4 Limit Break θα κάνει ένα combo επτά κινήσεων.

Επίπεδο 1

Beat Rush

Πώς να αποκτήσετε: Ξεκινώντας το όριο διαλείμματος

Περιγραφή: Ένα αρκετά αδύναμο combo γροθιά.

Τούμπα

Πώς να αποκτήσετε: Χρησιμοποιήστε το Beat Rush οκτώ φορές.

Περιγραφή: Ένα λάκτισμα του σφαγίου στον εχθρό. Έχει χαμηλή ζημιά.

Επίπεδο 2

Κίτρινο νερό

Πώς να αποκτήσετε: Kill 80 εχθρούς με Tifa.

Περιγραφή: Ένα μέτρια ισχυρό χαμηλό λάκτισμα.

Meteodrive

Πώς να αποκτήσετε: Χρησιμοποιήστε το Water Kick οκτώ φορές.

Περιγραφή: Η Tifa υπερκαλύπτει έναν εχθρό, προκαλώντας μέτρια ζημιά.

Επίπεδο 3

Dolphin Blow

Πώς να αποκτήσετε: Μετά την απόκτηση του Water Kick, σκοτώστε άλλους 80 εχθρούς.

Περιγραφή: Tifa uppercuts τον εχθρό τόσο σκληρά που καλεί ένα δελφίνι.

Meteor Strike

Πώς να αποκτήσετε: Χρησιμοποιήστε το Delfin Blow οκτώ φορές.

Περιγραφή: Η Tifa αρπάζει έναν εχθρό, σκαρφαλώνει και τις πετάει στο έδαφος.

Επίπεδο 4

Τελικός ουρανός

Πώς να αποκτήσετε: Αφού μάθετε και τα έξι προηγούμενα Limit Breaks, χρησιμοποιήστε το στοιχείο Final Heaven στην Tifa για να το ξεκλειδώσετε. Για να αποκτήσετε το στοιχείο Final Heaven, περιμένετε μέχρι το Cloud να αναλάβει πίσω το πάρτι μετά τα γεγονότα του Mideel και να επιστρέψει στο σπίτι του Tifa στο Nibelheim. Πηγαίνετε στο πιάνο και παίξτε τις σημειώσεις: Do, Re, Mi, Ti, La, Do, Re, Mi, So, Fa, Do, Re, Mi. Αφού παρακολουθήσετε μια σύντομη σκηνή, θα λάβετε το στοιχείο Final Heaven.

Περιγραφή: Η Tifa χρεώνει τη γροθιά της και χτυπά τον εχθρό, κάνοντας το έδαφος να εκραγεί.