Τι είναι μια ετικέτα HTML σε σχέση με ένα στοιχείο HTML;

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών των δύο όρων

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, όπως και κάθε βιομηχανία ή επάγγελμα, έχει μια δική του γλώσσα. Καθώς εισέρχεστε στη βιομηχανία και αρχίζετε να μιλάτε στους συνομηλίκους σας, αναμφισβήτητα θα συναντήσετε μια σειρά από όρους και φράσεις που είναι νέες για εσάς, αλλά ποια ροή των γλωσσών των συναδέλφων web επαγγελματίες σας. Δύο από τους όρους που θα ακούσετε είναι HTML "tag" και "στοιχείο".

Καθώς ακούτε αυτούς τους δύο όρους που μιλήσατε, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι χρησιμοποιούνται κάπως αμοιβαία. Ως εκ τούτου, μια ερώτηση που πολλοί νέοι επαγγελματίες του διαδικτύου έχουν όταν αρχίζουν να δουλεύουν με κώδικα HTML είναι "ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας ετικέτας HTML και ενός στοιχείου HTML;"

Ενώ αυτοί οι δύο όροι έχουν παρόμοια σημασία, δεν είναι πραγματικά συνώνυμα. Ποια είναι λοιπόν η ομοιότητα με τους δύο αυτούς όρους; Η σύντομη απάντηση είναι ότι και οι δύο ετικέτες και τα στοιχεία αναφέρονται στη σήμανση που χρησιμοποιείται για την εγγραφή HTML. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε ότι χρησιμοποιείτε την ετικέτα

για να ορίσετε μια παράγραφο ή το στοιχείο για τη δημιουργία συνδέσμων. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ετικέτα και το στοιχείο όρους εναλλακτικά και οποιοσδήποτε σχεδιαστής ιστού ή προγραμματιστής με τον οποίο μιλάτε θα καταλάβαινε τι εννοούσατε, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ των δύο όρων.

Ετικέτες HTML

Το HTML είναι μια γλώσσα σήμανσης , πράγμα που σημαίνει ότι είναι γραμμένο με κωδικούς που μπορούν να διαβαστούν από ένα άτομο χωρίς να χρειάζεται να καταρτιστεί πρώτα. Με άλλα λόγια, το κείμενο μιας ιστοσελίδας "επισημαίνεται" με αυτούς τους κωδικούς για να δώσει στο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης του κειμένου. Αυτές οι ετικέτες σήμανσης είναι οι ίδιες οι ετικέτες HTML.

Όταν γράφετε HTML, γράφετε ετικέτες HTML. Όλες οι ετικέτες HTML αποτελούνται από ορισμένα συγκεκριμένα μέρη, όπως:

Για παράδειγμα, εδώ είναι μερικές ετικέτες HTML:

Αυτές είναι όλες οι ετικέτες ανοίγματος HTML, χωρίς να προστεθούν προαιρετικά χαρακτηριστικά. Οι ετικέτες αυτές αντιπροσωπεύουν:

Τα παρακάτω είναι επίσης ετικέτες HTML: