Πώς μπορώ να βρω μια φωτογραφική μηχανή με γρήγορη ταχύτητα κλείστρου;

Συχνές ερωτήσεις ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής: Βασικές ερωτήσεις φωτογραφίας

Η εύρεση μιας φωτογραφικής μηχανής με γρήγορη ταχύτητα κλείστρου είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολη ... κάνει την κάμερα να πυροβολεί στην γρήγορη ταχύτητα κλείστρου που μπορεί να είναι δύσκολη.

Οι περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές σε επίπεδο καταναλωτή μπορούν να πραγματοποιούν λήψεις ταχύτητας κλείστρου έως 1/1000 του δευτερολέπτου, οι οποίες συνήθως είναι αρκετές αρκετά γρήγορες για να σταματήσουν τη δράση ενός κινούμενου θέματος. Απλά κοιτάξτε στη λίστα προδιαγραφών της φωτογραφικής μηχανής για να βρείτε το φάσμα της ταχύτητας κλείστρου.

Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου, μπορείτε να εξετάσετε την αναβάθμιση σε μια φωτογραφική μηχανή DSLR, η οποία θα προσφέρει πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες κλείστρου, όπου είναι δυνατές ταχύτερες ταχύτητες από το 1/1000 του δευτερολέπτου. Οι προηγμένες ταχύτητες είναι τέλειες για λήψη ειδικών φωτογραφιών εφέ, ως σύλληψη της εκτόξευσης μιας σταγόνας νερού.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να κάνετε την κάμερα να πυροβολεί με την ταχύτερη ταχύτητα κλείστρου.

Με τις περισσότερες φωτογραφικές μηχανές σημείου και λήψης, η κάμερα ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα κλείστρου, ανάλογα με τις συνθήκες λήψης. Μπορείτε να "βοηθήσετε" την κάμερα να επιλέξει μια γρήγορη ταχύτητα κλείστρου επιλέγοντας "προτεραιότητα κλείστρου" στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής σας μηχανής ή χρησιμοποιώντας τον επιλογέα τρόπου λειτουργίας. Ορισμένες βασικές κάμερες δεν θα προσφέρουν αυτόν τον τύπο ρύθμισης. Για να δείτε εάν η φωτογραφική μηχανή σας διαθέτει επιλογή προτεραιότητας λήψης, αναζητήστε τα μενού της οθόνης και δείτε τι είδους ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες. Εάν η κάμερά σας έχει έναν επιλογέα τρόπου λειτουργίας, θα πρέπει να εμφανίζεται σε λίστα η επιλογή προτεραιότητας λήψης (μερικές φορές αναφέρεται ως "Τηλεόραση").

Ή μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία σκηνής της φωτογραφικής σας μηχανής σε "σπορ" για να αναγκάσετε τη φωτογραφική μηχανή να χρησιμοποιήσει μια γρήγορη ταχύτητα κλείστρου.

Τέλος, ίσως μπορείτε να ξεπεράσετε μερικές φωτογραφίες που χάσατε λόγω των προβλημάτων ταχύτητας κλείστρου, επιλέγοντας τη λειτουργία συνεχούς λήψης της φωτογραφικής μηχανής , η οποία λέει στη μηχανή να τραβήξει αρκετές φωτογραφίες στη σειρά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλο και περισσότερες φωτογραφικές μηχανές σημείου και βολής δίνουν τώρα τη δυνατότητα στους φωτογράφους να φωτογραφίζουν με συγκεκριμένη ταχύτητα κλείστρου. Παλαιότερες βασικές κάμερες ενδέχεται να μην παρέχουν αυτήν την επιλογή.

Με τις προηγμένες φωτογραφικές μηχανές DSLR , μπορείτε πάντα να ελέγχετε χειροκίνητα τις ρυθμίσεις, όπως η ταχύτητα κλείστρου. Ωστόσο, οι φωτογραφικές μηχανές DSLR απευθύνονται σε πιο προηγμένους χρήστες και είναι πολύ πιο ακριβές από τις κάμερες σημείου και βολής. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος να μελετήσει το εγχειρίδιο χρήσης για να μάθει να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Αν θέλετε ταχύτητα κλείστρου πέρα ​​από το πρότυπο 1/1000 του δευτερολέπτου, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές, αλλά θα καταλήξετε να δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα από ό, τι θα κάνατε για μια σταθερή κάμερα ή ένα DSLR επιπέδου εισόδου. Ορισμένες κάμερες αυτές μπορούν να πραγματοποιούν λήψεις με ταχύτητα κλείστρου τόσο γρήγορα όσο 1 / 4000th ή 1 / 8000th του δευτερολέπτου.

Αυτές οι ταχύτητες κλείστρου δεν χρειάζονται πραγματικά για την καθημερινή φωτογραφία, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ειδικούς τύπους φωτογραφίας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να φωτογραφίζετε με ευρύτατο διάφραγμα σε έντονο ηλιακό φως, όπου εισέρχεται πολύς φωτισμός στο φακό, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, μπορείτε να περιορίσετε την ποσότητα φωτός που προσπίπτει στον αισθητήρα εικόνας, επιτρέποντάς σας να τελειώσετε με μια σωστά εκτεθειμένη φωτογραφία.

Μια άλλη επιλογή για μια τόσο υψηλή ταχύτητα κλείστρου είναι για τους φωτογράφους που κάνουν φωτογράφηση υψηλής ταχύτητας δράσης, όπως αθλήματα με μοτοσικλέτες, όπου το 1/1000 του δευτερολέπτου μπορεί να μην είναι αρκετά γρήγορο για να παγώσει σωστά τη δράση. Τα DSLR μπορούν εύκολα να χειριστούν αυτό το είδος φωτογραφίας.

Εάν χρειάζεστε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες από το 1 / 8000th του δευτερολέπτου, μπορεί να χρειαστεί να στραφείτε σε μια πιο ειδική φωτογραφική μηχανή υψηλής ταχύτητας για να επιτύχετε αυτό το είδος φωτογραφίας αντί για μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που κάνει περισσότερα για την καθημερινή φωτογραφία.

Βρείτε περισσότερες απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις της μηχανής.