Αντιμετώπιση προβλημάτων των φωτογραφικών μηχανών Vivitar

Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το σημείο Vivitar και τραβήξετε φωτογραφική μηχανή, ενδέχεται να δείτε ένα μήνυμα σφάλματος ή ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπου η φωτογραφική μηχανή δεν παρέχει οπτικές ενδείξεις.

Με ή χωρίς μήνυμα σφάλματος στην οθόνη, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να λύσετε το πρόβλημα με το σημείο Vivitar και τραβήξτε φωτογραφική μηχανή.

Κάρτα Πλήρες μήνυμα λάθους / No File Υπάρχει μήνυμα σφάλματος

Αν δείτε κάποιο από αυτά τα μηνύματα, ενδέχεται να έχετε μια νέα κάρτα μνήμης που δεν περιέχει φωτογραφίες και πρέπει να μορφοποιηθεί. Εάν γνωρίζετε ότι η κάρτα μνήμης δεν είναι γεμάτη και περιέχει κάποιες φωτογραφίες όταν βλέπετε αυτό το μήνυμα σφάλματος, η φωτογραφική μηχανή Vivitar μπορεί απλά να μην μπορεί να διαβάσει την κάρτα μνήμης. Θα χρειαστεί να διαμορφώσετε την κάρτα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει φωτογραφίες από την κάρτα πριν τη μορφοποιήσετε, επειδή η μορφοποίηση θα διαγράψει όλα τα αρχεία της κάρτας.

Προβλήματα φλας

Εάν το φλας δεν πυροδοτήσει, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε μερικές ρυθμίσεις στη φωτογραφική σας μηχανή Vivitar. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η κάμερα δεν βρίσκεται σε λειτουργία "μακροεντολής", η οποία μπορεί να προκαλέσει την απενεργοποίηση του φλας από κάμερες Vivitar. Επιπλέον, το φλας μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί χειροκίνητα μέσω των μενού της φωτογραφικής μηχανής. Αλλάξτε τη ρύθμιση φλας στο "αυτόματο" για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Μήνυμα σφάλματος φακού / μήνυμα E18

Και τα δύο αυτά μηνύματα σφάλματος σχεδόν πάντοτε αναφέρονται σε φακό που δεν επεκτείνεται. Δοκιμάστε να κλείσετε τη φωτογραφική μηχανή, αφαιρέστε την μπαταρία και περιμένετε 10 λεπτά. Όταν αντικαθιστάτε την μπαταρία και ενεργοποιείτε ξανά την κάμερα, ο φακός μπορεί να επεκταθεί μόνος του. Διαφορετικά, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το περίβλημα του φακού είναι καθαρό και απαλλαγμένο από σωματίδια και βρωμιά, τα οποία και τα δύο θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη συγκράτηση του φακού. Είναι επίσης πιθανό ότι ο μηχανισμός φακού έχει αποτύχει, πράγμα που είναι μια ακριβή επισκευή.

Οι φωτογραφίες μου εξαφανίστηκαν

Με κάποιες κάμερες Vivitar, εάν δεν έχετε εγκαταστήσει μια κάρτα μνήμης, η κάμερα αποθηκεύει μόνο προσωρινά φωτογραφίες στην εσωτερική μνήμη. Μόλις απενεργοποιήσετε τη μηχανή, οι φωτογραφίες διαγράφονται αυτόματα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια κάρτα μνήμης για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

Προβλήματα ισχύος

Εάν έχετε χαμηλή μπαταρία με κάμερα Vivitar, μπορείτε να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα. Η κάμερα ενδέχεται να μην ανάβει ή να απενεργοποιηθεί, ακόμα κι αν δεν έχετε πιέσει ένα κουμπί. Αν η φωτογραφική μηχανή επιχειρεί να αποθηκεύσει μια φωτογραφία όταν εξαντληθεί η ισχύς, η φωτογραφία ενδέχεται να μην αποθηκευτεί ή να καταστραφεί. Επαναφορτίστε την μπαταρία ή αντικαταστήστε αμέσως τις μπαταρίες AA ή AAA για να αποφύγετε σημαντικά προβλήματα.

Εγγραφή Προστατευμένο σφάλμα

Με μια κάρτα μνήμης SD , θα έχετε ένα διακόπτη προστασίας εγγραφής στο πλάι της κάρτας. Μετακινήστε το διακόπτη στη θέση "ξεκλειδώματος" για να επιτρέψετε στην κάμερα να εγγράψει ξανά φωτογραφίες στην κάρτα.

Προβλήματα εστίασης

Αν η κάμερα Vivitar καταγράφει εικόνες που συχνά φαίνονται θολές, είναι πιθανό το σύστημα αυτόματης εστίασης της φωτογραφικής μηχανής να μην είναι σε θέση να λειτουργήσει τόσο γρήγορα όσο χρειάζεται για να δημιουργήσει μια ευκρινή εικόνα. Δοκιμάστε να πιέσετε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση για να προ-εστιάσετε στη σκηνή όποτε είναι δυνατόν και στη συνέχεια, όταν η κάμερα έχει επιτύχει μια έντονη εστίαση, πατήστε το κλείστρο πλήρως.

Οι φωτογραφίες μου δεν φαίνονται σωστές

Δυστυχώς, η Vivitar δεν κάνει τις μεγαλύτερες κάμερες, γεγονός που είναι ένας από τους λόγους που είναι τόσο φθηνοί σε σύγκριση με άλλες μάρκες φωτογραφικών μηχανών. Έτσι είναι πολύ πιθανό η φωτογραφική σας μηχανή Vivitar να μην μπορεί να εγγράψει φωτογραφίες σε ποιότητα που θα περίμενε κανείς. Ή αν έχετε πέσει ποτέ την κάμερα , είναι πολύ πιθανό να έχει καταστραφεί μέχρι το σημείο που δεν μπορεί πλέον να εγγράψει φωτογραφίες της ποιότητας που χρειάζεστε.