Πώς η ψυχολογία των χρωμάτων επηρεάζει το σχεδιασμό του Blog

Οι σημασίες των χρωμάτων έχουν σημασία στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Η ψυχολογία των χρωμάτων μας λέει ότι τα χρώματα έχουν νόημα. Με άλλα λόγια, τα χρώματα προκαλούν υποσυνείδητα συναισθήματα και σκέψεις όταν τα βλέπουν οι άνθρωποι. Γνωρίζατε ότι η ψυχολογία των χρωμάτων μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται και νιώθουν σχετικά με το blog ή την ιστοσελίδα σας; Είναι αλήθεια! Πριν επιλέξετε τα χρώματα για το ιστολόγιό σας, διαβάστε τις κοινώς αποδεκτές σημασίες χρώματος που παρέχονται παρακάτω. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να χάσετε τους επισκέπτες λόγω των υποσυνείδητων επιπτώσεων που προκαλούν τα χρώματα στο ιστολόγιό σας. Λάβετε υπόψη ότι τα χρώματα μπορούν να σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Μπλε

Biwa Στούντιο / Πέτρα / Getty Images

Το μπλε είναι ένα πολύ κοινό χρώμα στο blog και στο web design. Πολλές κορυφαίες μάρκες ιστού χρησιμοποιούν μπλε ως κύριο χρώμα επωνυμίας τους. Για παράδειγμα, τα λογότυπα και οι ιστότοποι ή το Twitter , το Facebook και το LinkedIn είναι κυρίως μπλε. Αυτό συμβαίνει επειδή το μπλε είναι ένα πολύ δημοφιλές χρώμα για τους άνδρες και τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, ένα πολύ ευρύ κοινό λατρεύει το μπλε χρώμα. Στην ψυχολογία χρώματος, το μπλε λέγεται ότι προκαλεί συναισθήματα ηρεμίας, ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

το κόκκινο

Ο κόκκινος έχει συσχετιστεί από καιρό με το θυμό. Οι ψυχολόγοι χρώματος πιστεύουν ότι το κόκκινο χρώμα προκαλεί πραγματικά μια φυσική αντίδραση όταν το βλέπουν οι άνθρωποι, όχι μόνο μια υποσυνείδητη απάντηση. Για παράδειγμα, τα άτομα που δοκιμάζουν δοκιμάζουν έναν επιταχυνόμενο καρδιακό ρυθμό όταν παρουσιάζονται με κόκκινο χρώμα. Εάν θέλετε να προσελκύσετε την προσοχή κάποιου και να πάρετε μια αντίδραση, τότε το κόκκινο είναι μια μεγάλη επιλογή χρώματος. Θεωρείται ότι είναι ένα επιθετικό και ενεργητικό χρώμα.

Πράσινος

Όταν οι άνθρωποι βλέπουν πράσινο, συνήθως σκέφτονται το γρασίδι και τη φύση. Θεωρείται ότι είναι ένα φρέσκο ​​και υγιές χρώμα. Ωστόσο, τα σκοτεινά χόρτα συνδέονται πιο στενά με τα χρήματα.

Κίτρινος

Όταν χρειάζεστε ένα χρώμα για να επικοινωνήσετε με τη θετικότητα και τη ζεστασιά, το κίτρινο είναι μια τέλεια επιλογή. Έχει βρεθεί επίσης στις μελέτες ότι είναι το πρώτο χρώμα που βλέπουν οι άνθρωποι. Το κίτρινο είναι η ιδανική επιλογή για να επιστήσετε την προσοχή στα πιο σημαντικά μέρη του ιστολογίου ή του ιστοτόπου σας.

Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο κάποια από τα άλλα χρώματα αυτής της λίστας, αλλά έχει βρεθεί ότι προκαλεί συναισθήματα ενθουσιασμού και αντιπροσωπεύει διασκέδαση. Εάν το δικό σας είναι ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό blog, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκαλί!

καφέ

Ο καφέ συχνά συνδέεται με τη γη και μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα ανθεκτικότητας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να θεωρηθεί βρώμικο. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας καφέ στο blog ή στο web design. Ωστόσο, πολλές μάρκες είχαν μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιώντας καφέ στην ταυτότητά τους. Για παράδειγμα, η UPS κατέχει το χρώμα καφέ στη ναυτιλιακή βιομηχανία και έχει δουλέψει πολύ καλά για το εμπορικό σήμα. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα που δεν είναι δημοφιλές. Ίσως να έχετε την ευκαιρία να το κάνετε δικό σας.

Ροζ

Το ροζ θεωρείται ότι είναι ένα θηλυκό χρώμα με ανοιχτό ροζ που αντιλαμβάνονται ως ρομαντικά και λαμπερά ροζ που θεωρούνται συναρπαστικά, μικρά και διασκεδαστικά. Το Victoria's Secret δημιούργησε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων γύρω από το Pink. Εάν το δικό σας είναι ένα γυναικείο blog, τότε ροζ θα μπορούσε να είναι μια τέλεια επιλογή.

Μωβ

Το μοβ έχει διαπιστωθεί ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των ανδρών ακροατηρίων, αλλά η ψυχολογία χρώματος λέει μοβ μπορεί να σημαίνει μερικά διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, πορφυρό συχνά θεωρείται ως δημιουργικό χρώμα, αλλά μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένα εκλεπτυσμένο χρώμα. Για μερικούς ανθρώπους, συνδέεται στενά με δικαιώματα ή πνευματικότητα.

άσπρο

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα προϊόντα καθαρισμού είναι συχνά λευκά ή συσκευασμένα σε λευκά δοχεία. Οι ψυχολόγοι των χρωμάτων αναφέρουν ότι το λευκό είναι ένα σύμβολο καθαρότητας και καθαρότητας. Το λευκό προσελκύει την προσοχή των ανθρώπων και λειτουργεί ιδιαίτερα καλά ως χρώμα φόντου με σκοτεινό κείμενο στο blog και στο web design.

Μαύρος

Αν χρειάζεστε ένα χρώμα που επικοινωνεί με την ενέργεια, την υψηλή ποιότητα, την πολυπλοκότητα, την πολυτέλεια και το ακριβό, το μαύρο είναι η τέλεια επιλογή με βάση την ψυχολογία των χρωμάτων.