Πώς να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο τις γραμματοσειρές στο Mac σας

Νέες και υπέροχες γραμματοσειρές είναι μόνο ένα κλικ ή δύο μακριά

Οι γραμματοσειρές αποτελούν ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του Mac από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά. Και ενώ ο Mac ήρθε με μια ωραία συλλογή γραμματοσειρών, συνήθως δεν είναι πολύ πριν εγκαταστήσετε νέες γραμματοσειρές στο Mac σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε να τις βρείτε.

Ο ιστός είναι χρυσωρυχείο ελεύθερης και χαμηλού κόστους γραμματοσειράς για το Mac σας και πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν μπορείτε ποτέ να έχετε πάρα πολλά. Θα εκπλαγείτε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να βρείτε ακριβώς τη σωστή γραμματοσειρά, ακόμα κι αν έχετε εκατοντάδες για να διαλέξετε.

Δεν χρειάζεται να είστε γραφικός επαγγελματίας που χρειάζεται ή θέλετε μια μεγάλη συλλογή γραμματοσειρών. Υπάρχουν πολλά προγράμματα desktop publishing (ή επεξεργαστές κειμένου με χαρακτηριστικά εκτύπωσης στην επιφάνεια εργασίας) και οι περισσότερες γραμματοσειρές και εικόνες που έχετε να διαλέξετε, τόσο πιο διασκεδαστικό μπορείτε να δημιουργήσετε ευχετήριες κάρτες, οικογενειακά ενημερωτικά δελτία ή άλλα έργα.

Εγκατάσταση γραμματοσειρών

Τόσο το OS X όσο και το macOS μπορούν να χρησιμοποιούν γραμματοσειρές σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των τύπων 1 (PostScript), TrueType (.ttf), Συλλογή TrueType (.ttc), OpenType (.otf), .dfont και Multiple Master (OS X 10.2 και μεταγενέστερα ). Συχνά θα δείτε τις γραμματοσειρές που περιγράφονται ως γραμματοσειρές των Windows, αλλά υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι θα λειτουργήσουν καλά στο Mac σας, ειδικά εκείνοι των οποίων τα ονόματα αρχείων τελειώνουν σε .ttf, πράγμα που σημαίνει ότι είναι TrueType Fonts.

Πριν να εγκαταστήσετε τυχόν γραμματοσειρές, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές. Όταν εγκαθιστάτε τις γραμματοσειρές, οι ενεργές εφαρμογές δεν θα μπορούν να δουν τους νέους πόρους γραμματοσειράς μέχρι να επανεκκινήσουν. Κλείνοντας όλες τις ανοιχτές εφαρμογές, είστε βέβαιοι ότι οποιαδήποτε εφαρμογή που θα εκκινήσετε μετά την εγκατάσταση μιας γραμματοσειράς θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νέα γραμματοσειρά.

Η εγκατάσταση γραμματοσειρών στο Mac σας είναι μια απλή διαδικασία μεταφοράς και απόθεσης. Υπάρχουν πολλά μέρη για την εγκατάσταση γραμματοσειρών. η τοποθεσία που επιλέγετε εξαρτάται από το αν θέλετε ή όχι άλλους χρήστες του υπολογιστή σας (εάν υπάρχουν) ή άλλα άτομα στο δίκτυό σας (κατά περίπτωση) να μπορούν να χρησιμοποιούν τις γραμματοσειρές.

Εγκατάσταση γραμματοσειρών μόνο για τον λογαριασμό σας

Εάν θέλετε οι γραμματοσειρές να είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, εγκαταστήστε τις στον προσωπικό σας φάκελο Βιβλιοθήκη στο όνομα / Βιβλιοθήκη / Γραμματοσειρές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει το όνομα χρήστη με το όνομα του αρχικού σας φακέλου.

Ενδέχεται επίσης να παρατηρήσετε ότι ο προσωπικός φάκελος της βιβλιοθήκης σας δεν υπάρχει. Τόσο τα λειτουργικά συστήματα macOS όσο και τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα OS X κρύβουν τον φάκελο της προσωπικής σας βιβλιοθήκης, αλλά είναι εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας τα κόλπα που περιγράφονται στον οδηγό του Mac Your Hides Your Library Folder . Αφού έχετε ορατό το φάκελο της Βιβλιοθήκης, μπορείτε να σύρετε τυχόν νέες γραμματοσειρές στο φάκελο "Γραμματοσειρές" στο φάκελο "Βιβλιοθήκη".

Εγκατάσταση γραμματοσειρών για χρήση όλων των λογαριασμών

Εάν θέλετε οι γραμματοσειρές να είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας, μεταφέρετέ το στο φάκελο Βιβλιοθήκη / Γραμματοσειρές. Αυτός ο φάκελος Βιβλιοθήκη βρίσκεται στη μονάδα εκκίνησης του Mac σας. απλά κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της μονάδας εκκίνησης στην επιφάνεια εργασίας σας και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο Βιβλιοθήκη. Μόλις μπείτε στο φάκελο "Βιβλιοθήκη", σύρετε τις νέες γραμματοσειρές σας στο φάκελο "Γραμματοσειρές". Θα χρειαστεί να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να κάνετε αλλαγές στο φάκελο "Γραμματοσειρές".

Εγκατάσταση γραμματοσειρών για όλους τους χρήστες του δικτύου

Αν θέλετε οι γραμματοσειρές να είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε στο δίκτυό σας, ο διαχειριστής δικτύου θα πρέπει να τις αντιγράψει στο φάκελο Δικτύου / Βιβλιοθήκη / Γραμματοσειρές.

Εγκατάσταση γραμματοσειρών με βιβλίο γραμματοσειράς

Το Βιβλίο γραμματοσειρών είναι μια εφαρμογή που συνοδεύει το Mac και απλοποιεί τη διαδικασία διαχείρισης γραμματοσειρών, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, απεγκατάστασης, προβολής και οργάνωσης. Μπορείτε να βρείτε το Βιβλίο γραμματοσειρών στο / Applications / Book Font ή επιλέγοντας Applications (Εφαρμογές) από το μενού Go (Μετάβαση) και έπειτα εντοπισμός και διπλό κλικ στην εφαρμογή Font Book Book (Βιβλίο γραμματοσειρών).

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της γραμματοσειράς στο βιβλίο Χρήση γραμματοσειράς για την εγκατάσταση και τη διαγραφή γραμματοσειρών στον οδηγό Mac . Ένα πλεονέκτημα της χρήσης της γραμματοσειράς για να εγκαταστήσετε μια γραμματοσειρά είναι ότι θα επικυρώσει μια γραμματοσειρά πριν την εγκαταστήσει. Αυτό σας ενημερώνει αν υπάρχουν προβλήματα με το αρχείο ή αν υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις με άλλες γραμματοσειρές.

Προεπισκόπηση γραμματοσειρών

Πολλές εφαρμογές εμφανίζουν προεπισκοπήσεις γραμματοσειρών στο μενού γραμματοσειράς τους. Η προεπισκόπηση περιορίζεται στο όνομα της γραμματοσειράς, επομένως δεν μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα γράμματα και αριθμούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Βιβλίο γραμματοσειρών για να κάνετε προεπισκόπηση μιας γραμματοσειράς . Ξεκινήστε το Βιβλίο γραμματοσειρών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη γραμματοσειρά προορισμού για να την επιλέξετε. Η προεπιλεγμένη προεπισκόπηση εμφανίζει τα γράμματα και τους αριθμούς μιας γραμματοσειράς (ή τις εικόνες της, αν είναι γραμματοσειρά dingbat). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό στη δεξιά πλευρά του παραθύρου για να μειώσετε ή να μεγεθύνετε το μέγεθος της οθόνης.

Εάν θέλετε να δείτε τους ειδικούς χαρακτήρες που είναι διαθέσιμες σε μια γραμματοσειρά, κάντε κλικ στο μενού Προεπισκόπηση και επιλέξτε Repertoire.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προσαρμοσμένη φράση ή μια ομάδα χαρακτήρων κάθε φορά που προεπισκόπηση μιας γραμματοσειράς, κάντε κλικ στο μενού Προεπισκόπηση και επιλέξτε Προσαρμοσμένο και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες ή τη φράση στο παράθυρο ενδείξεων. Μπορείτε να αλλάζετε κατά βούληση τις προβολές προεπισκόπησης, ρεπερτορίου και προσαρμοσμένης προβολής.

Πώς να απεγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές

Η κατάργηση της εγκατάστασης των γραμματοσειρών είναι τόσο εύκολη όσο η εγκατάσταση τους. Ανοίξτε το φάκελο που περιέχει τη γραμματοσειρά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε τη γραμματοσειρά στον Κάδο απορριμμάτων. Όταν προσπαθείτε να αδειάσετε τον κάδο απορριμμάτων, ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος ότι η γραμματοσειρά είναι απασχολημένη ή χρησιμοποιείται. Μετά την επόμενη φορά που θα κάνετε επανεκκίνηση του Mac, θα μπορείτε να αδειάσετε τον Κάδο απορριμάτων χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη Γραμματοσειρά για να αφαιρέσετε μια γραμματοσειρά. Ξεκινήστε το Βιβλίο γραμματοσειρών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη γραμματοσειρά προορισμού για να την επιλέξετε. Από το μενού Αρχείο, επιλέξτε Κατάργηση (όνομα γραμματοσειράς).

Διαχείριση των γραμματοσειρών σας

Μόλις αρχίσετε να προσθέτετε όλο και περισσότερες γραμματοσειρές στο Mac σας, πιθανότατα θα χρειαστείτε βοήθεια για τη διαχείριση τους. Η απλή μεταφορά και απόθεση για εγκατάσταση δεν θα είναι η εύκολη μέθοδος όταν αρχίσετε να ανησυχείτε για διπλές γραμματοσειρές ή γραμματοσειρές που έχουν καταστραφεί (ένα κοινό πρόβλημα με κάποιες ελεύθερες πηγές γραμματοσειρών). Ευτυχώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Βιβλίο γραμματοσειρών για να διαχειριστείτε τις γραμματοσειρές σας .

Πού να βρείτε γραμματοσειρές

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους εύρεσης γραμματοσειρών είναι απλώς να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης για να εκτελέσετε μια αναζήτηση σε "δωρεάν γραμματοσειρές Mac". Για να ξεκινήσετε, θα βρείτε μερικές από τις αγαπημένες πηγές δωρεάν γραμματοσειρών γραμματοσειρών και χαμηλού κόστους.

Οξείες γραμματοσειρές

dafont.com

Γραμματοσειρά

FontSpace

UrbanFonts