Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Now όταν αγγίζετε το Android

Αξιοποιήστε στο έπακρο αυτό το έξυπνο χαρακτηριστικό

Το Google Now on Tap είναι μια βελτίωση μιας δυνατότητας που ονομάζεται Google Now, στην οποία εμφανίζονται διάφορες κάρτες με πληροφορίες σχετικά με το τι κάνετε στο smartphone σας. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για ένα εστιατόριο, μπορείτε να πάρετε μια κάρτα με οδηγικές οδηγίες και τον εκτιμώμενο χρόνο ταξιδιού. Ή αν έχετε ψάξει για μια αθλητική ομάδα, μπορείτε να πάρετε μια κάρτα με το ρεκόρ εποχής της ομάδας ή το τρέχον σκορ, αν παίζουν. Το τμήμα "επί ρίψης" αυτής της δυνατότητας σάς δίνει τη δυνατότητα να ζητάτε περισσότερες πληροφορίες όταν τη χρειάζεστε και να αλληλεπιδράσετε άμεσα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Λειτουργεί με τα περισσότερα προϊόντα Google, καθώς και με ορισμένες εφαρμογές τρίτων. Μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε μόλις ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα Android στο 6.0 aka Marshmallow ή αργότερα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με το Google Now όταν αγγίζετε.

Ενεργοποιήστε την

Μόλις εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα Marshmallow ή αργότερα εγκατασταθεί, πρέπει να ενεργοποιήσετε το Google Now όταν αγγίζετε. Είναι εύκολο, αλλά θα παραδεχτώ ότι έπρεπε να το ψάξω. (Ευτυχώς το Google έχει οδηγίες.) Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο home, αν το smartphone σας διαθέτει ένα κουμπί υλικού ή λογισμικού. Στο αριστερό μέρος, μπορείτε να δείτε το μήνυμα που εμφανίζεται. Κάντε κλικ στο κουμπί "ενεργοποίηση" και είστε καλά να πάτε. Πατήστε το κουμπί του σπιτιού σας για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία προς τα εμπρός ή για να πείτε "OK Google" και να θέσετε μια ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Now και στις ρυθμίσεις του μεταβαίνοντας απευθείας στην οθόνη σας. Κάτω από τη φωνή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την επιλογή "Επί βιασμού".

Λάβετε πληροφορίες σχετικά με καλλιτέχνη, συγκρότημα ή τραγούδι

Δώσαμε το Google Now σε δοκιμή, πρώτα παίζοντας ένα τραγούδι στη Μουσική Play της Google, αν και θα λειτουργήσει και σε εφαρμογές μουσικής τρίτων. Θα έχετε συνδέσμους με πληροφορίες σχετικά με το τραγούδι που παίζει καθώς και τον καλλιτέχνη, με συνδέσμους προς το YouTube, το IMDb, το Facebook, το Twitter και άλλες εφαρμογές με σχετικές πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ακολουθήσετε την αγαπημένη σας μπάντα στα κοινωνικά μέσα ή να παρακολουθήσετε μουσικά βίντεο χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης και να κάνετε αναζήτηση Google.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με μια ταινία (ή μια σειρά ταινιών)

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με ταινίες. όπως μπορείτε να δείτε εδώ, το Google Now on Tap έφερε πληροφορίες τόσο για τη σειρά κινηματογραφικών ταινιών Star Wars όσο και για την ταινία του 2015.

Αποκτήστε λεπτομέρειες σχετικά με εστιατόριο, ξενοδοχείο ή άλλο σημείο ενδιαφέροντος

Το ίδιο ισχύει και για τα μέρη. Εδώ ψάξαμε για Four Seasons και πήραμε αποτελέσματα τόσο για την αλυσίδα ξενοδοχείων και εστιατορίων. Μπορείτε να δείτε τις αναθεωρήσεις του καθενός και να πάρετε γρήγορα οδηγίες.

Μερικές φορές, η λειτουργία On Tap είναι λάθος

Στην πρώτη μας απόπειρα από το Google Now, την κυκλοφόρησα στην εφαρμογή Gmail αφού έλαβα μια ειδοποίηση ότι ήταν διαθέσιμο ένα νέο επεισόδιο podcast. Το κομμάτι έχει τίτλο "The Golden Chicken", και το Google Now τράβηξε πληροφορίες για ένα εστιατόριο με αυτό το όνομα και όχι το podcast.

Και μερικές φορές, δεν υπάρχει τίποτα

Είναι επίσης πιθανό, αν και δεν είναι εύκολο, να γεμίζετε το Google Now όταν αγγίζετε με μια σκοτεινή αναζήτηση ή μια εφαρμογή που δεν μπορεί να διαβάσει, όπως η συλλογή φωτογραφιών σας. Συνολικά, όμως, είναι ένα σπουδαίο ερευνητικό εργαλείο.