Τι είναι το Google Project Fi;

Και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα;

Τι είναι το Google Fi;

Το Project Fi της Google είναι η πρώτη προσπάθεια της Google να γίνει εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ. Αντί να αγοράσουν έναν ασύρματο μεταφορέα ή να κατασκευάσουν τους πύργους τους, η Google επέλεξε να μισθώσει χώρο από υπάρχοντες ασύρματους μεταφορείς. Η Google προσφέρει επίσης ένα καινοτόμο μοντέλο τιμολόγησης για την τηλεφωνική υπηρεσία μέσω του Project Fi. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα; Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχεδόν σίγουρα θα εξοικονομούσε χρήματα, αλλά υπάρχουν συστοιχίες.

Δεν υπάρχει αμοιβή ακύρωσης ή σύμβαση με την Google, αλλά αυτό μπορεί να μην συμβαίνει με τον παλιό σας μεταφορέα. Ελέγξτε για να δείτε ποιες χρεώσεις θα ισχύουν. Μπορεί να είναι πιο λογικό να περιμένετε να λήξει η σύμβασή σας.

Πώς λειτουργεί το Google Fi;

Το Google Fi λειτουργεί με πολλούς τρόπους, όπως η κανονική υπηρεσία κινητού τηλεφώνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις, κείμενο και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές. Το Google χρεώνει την πιστωτική σας κάρτα. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε μέχρι και έξι μέλη της οικογένειας μαζί με τον ίδιο λογαριασμό και να μοιραστείτε δεδομένα.

Τα δεδομένα δεν είναι απεριόριστα, αλλά πληρώνετε μόνο για τα δεδομένα που χρησιμοποιείτε στην πραγματικότητα αντί να πληρώνετε για τη δυνατότητα χρήσης αυτών των δεδομένων όπως κάνετε σε ορισμένα σχέδια. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά δίκτυα. Το Google Fi χρησιμοποιεί συνδυασμό πύργων που εκμισθώνονται από διαφορετικά τηλεφωνικά δίκτυα. Ωστόσο, τα τηλεφωνικά δίκτυα χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό πύργων GSM και CDMA . Αυτό είναι το παγκόσμιο ισοδύναμο τηλεφώνου μιας συσκευής που είναι και AC / DC.

Επί του παρόντος, το Google Fi μισθώνει χώρο από τις ΗΠΑ Cellular, Sprint και T-Mobile - και αυτό σημαίνει ότι έχετε τη συνδυασμένη κάλυψη και των τριών δικτύων. Παραδοσιακά, οι ασύρματοι μεταφορείς χρησιμοποιούν GSM ή CDMA και οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα έβαλαν ένα είδος κεραίας στο τηλέφωνο ή στο άλλο. Μόνο πρόσφατα έχουν γίνει πιο συνηθισμένα τα τηλέφωνα "quad-band" και με τους δύο τύπους κεραιών. Ωστόσο, για να επωφεληθούν πραγματικά από διαφορετικούς πύργους και διαφορετικά δίκτυα, η Google σχεδίασε έναν τρόπο για συμβατά τηλέφωνα για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ αυτών των διαφορετικών πύργων για να σας δώσει το ισχυρότερο σήμα. Άλλα τηλέφωνα κάνουν ήδη αυτό - αλλά τα μη συμβατά τηλέφωνα πρέπει μόνο να αλλάζουν μεταξύ πύργων στην ίδια μπάντα.

Αλλαγές Google Fi Google Voice:

Ο αριθμός σας στο Google Voice λειτουργεί διαφορετικά με το Project Fi. Εάν διαθέτετε αριθμό Google Voice, μπορείτε να κάνετε ένα από τα τρία πράγματα μαζί του όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Google Fi:

Εάν χρησιμοποιείτε τον αριθμό σας στο Google Voice, δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ιστού Google Voice ή το Google Talk. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Hangouts για να ελέγξετε τα μηνύματά σας ή να στείλετε κείμενα από τον ιστό, οπότε πραγματικά παραβλέπετε μόνο την παλιά διεπαφή του Google Voice.

Αν μεταφέρετε τον αριθμό Google Voice, δεν θα μπορείτε να προωθήσετε κλήσεις στον τηλεφωνικό αριθμό Project Fi. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Voice στο τηλέφωνό σας - όσο χρησιμοποιείτε δευτερεύον Λογαριασμό Google.

Τιμολόγηση του Google Fi

Το συνολικό μέσο μηνιαίο κόστος θα περιλαμβάνει το βασικό σας τέλος , τη χρήση δεδομένων , την τιμή αγοράς τηλεφώνου (εάν είναι απαραίτητο) και τους φόρους . Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα κρυφά έξοδα, όπως τα τέλη ακύρωσης από τον τρέχοντα μεταφορέα σας.

Συμβατά τηλέφωνα Google Fi

Για να χρησιμοποιήσετε το Google Project Fi, πρέπει να έχετε ένα τηλέφωνο που θα λειτουργεί με την υπηρεσία. Από τη συγγραφή αυτή, περιλαμβάνει μόνο τα ακόλουθα τηλέφωνα Android (τα τηλέφωνα δεν παραμένουν στο απόθεμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως μερικοί ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμοι αυτήν τη στιγμή):

Οι μηνιαίες πληρωμές δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον, επομένως ακόμα κι αν επιλέξετε να αγοράσετε τα τηλέφωνα τώρα, χρησιμοποιήστε τη μηνιαία πληρωμή για να υπολογίσετε το συνολικό κόστος του σχεδίου Google Fi. Αν έχετε ήδη ένα από τα κατάλληλα τηλέφωνα Nexus ή Pixel, δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσετε. Μπορείτε απλά να παραγγείλετε μια νέα κάρτα SIM δωρεάν.

Ο λόγος για τον οποίο η Google σας κάνει να αντικαταστήσετε το τηλέφωνό σας είναι επειδή το Google Fi μεταβαίνει γρήγορα μεταξύ των διαφορετικών κυψελοειδών πύργων από τις Sprint, US Cellular και T-Mobile και τα τηλέφωνα Nexus και Pixel διαθέτουν κεραίες ειδικά σχεδιασμένες για την εργασία. Τα τηλέφωνα είναι επίσης ξεκλειδωμένα τηλέφωνα quad-band, οπότε αν αποφασίσετε ποτέ ότι το Project Fi δεν είναι πλέον για εσάς, είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε σημαντικό αμερικανικό δίκτυο.

Χρεώσεις του Google Project Fi

Το Google Fi κοστίζει 20 ευρώ για έναν λογαριασμό για βασική υπηρεσία κυψέλης - δηλαδή απεριόριστη φωνή και κείμενο. Μπορείτε να συνδέσετε μέχρι και έξι μέλη της οικογένειας για $ 15 ανά λογαριασμό.

Κάθε συναυλία δεδομένων κοστίζει 10 δολάρια το μήνα, τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε σε βήματα έως και 3 συναυλίες το μήνα. Ωστόσο, αυτό είναι πραγματικά μόνο για τους σκοπούς του προϋπολογισμού. Αν δεν χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα, δεν πληρώνετε για αυτό. Οι οικογενειακοί λογαριασμοί μοιράζονται αυτά τα δεδομένα σε όλες τις γραμμές. Δεν υπάρχει χρέωση για τη σύνδεση ή τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου ως σημείου πρόσβασης Wi-Fi όταν βρίσκεστε σε μια περιοχή που δεν διαθέτει πρόσβαση Wi-Fi (παρόλο που το γεγονός αυτό τείνει να χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα από ό, τι χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας).

Πώς να υπολογίσετε τη μέση χρήση δεδομένων σας

Για Android Marshmallow ή Nougat:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις: Χρήση δεδομένων
  2. Θα δείτε πόσα δεδομένα χρησιμοποιήσατε για τον τρέχοντα μήνα (το παράδειγμα του κινητού μας λέει 1,5 GB)
  3. Πατήστε "Χρήση κυψελοειδών δεδομένων" και θα δείτε ένα γράφημα της χρήσης δεδομένων σας και των εφαρμογών που χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της (σε αυτό το παράδειγμα το Facebook)
  4. Στο επάνω μέρος της οθόνης, μπορείτε να αλλάξετε τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
  5. Ελέγξτε κάθε μήνα και βεβαιωθείτε ότι αυτή η χρήση είναι τυπική. (Σε αυτό το τηλέφωνο, ένα μήνα είχε 6.78 συναυλίες χρήσης, αλλά η επιπλέον χρήση δεδομένων ήταν από τη λήψη ταινιών σε ένα αεροδρόμιο πριν από μια μακρά πτήση.)
  6. Χρησιμοποιήστε τους τελευταίους τέσσερις μήνες για να υπολογίσετε τον μέσο λογαριασμό σας. Συμπεριλαμβανομένου του απομακρυσμένου μήνα, η μέση χρήση ήταν 3 συναυλίες τον μήνα. Εκτός από αυτό, ήταν λιγότερο από 2 συναυλίες.

Χρησιμοποιώντας αυτό το παράδειγμα, το άτομο που κατέχει αυτό το τηλέφωνο θα καταβάλει για βασική υπηρεσία ($ 20) και τρία πακέτα δεδομένων ($ 30) για συνολικά $ 50 το μήνα. Ή αν αισθανόταν σίγουροι ότι κανονικά δεν θα ήταν τόσο μεγάλος χρήστης δεδομένων, 40 δολάρια το μήνα. Για ένα μόνο χρήστη, το Google Fi είναι σχεδόν πάντα η φθηνότερη επιλογή.

Οι οικογένειες είναι λίγο πιο περίπλοκες επειδή η έκπτωση είναι μόνο $ 5 ανά χρήστη. Ένα παράδειγμα οικογενειακού σχεδίου για μια οικογένεια τριών θα έτρεχε $ 50 για βασική υπηρεσία ($ 20 + $ 15 + $ 15) και μοιράζεται πέντε συναυλίες δεδομένων μεταξύ των τριών λογαριασμών ($ 50) βάζοντας το σύνολο στα $ 100.

Φόροι και αμοιβές με το Google Fi

Η Google πρέπει να χρεώνει φόρους και τέλη όπως οποιοσδήποτε άλλος κινητός φορέας. Συμβουλευτείτε αυτό το γράφημα για να υπολογίσετε τους συνολικούς σας φόρους. Οι φόροι και οι αμοιβές ελέγχονται κυρίως από το κράτος στο οποίο ζείτε.

Κωδικοί παραπομπής και προσφορές για Project Fi

Εάν αποφασίσετε να μεταβείτε στο Project Fi, ρωτήστε τα κοινωνικά σας δίκτυα εάν κάποιος έχει έναν κωδικό παραπομπής για εσάς. Επί του παρόντος, η Google προσφέρει 20 δολάρια σε εσάς και το άτομο που σας παραπέμπει. Επίσης, η Google προσφέρει και άλλες προσφορές και προσφορές από καιρό σε καιρό.

Διεθνείς κλήσεις και Google Fi

Εάν ζείτε στις ΗΠΑ αλλά ταξιδεύετε στο εξωτερικό, το Google Project Fi έχει μερικές γλυκές προσφορές για διεθνή κάλυψη. Η διεθνής περιαγωγή είναι τα ίδια $ 10 ανά συναυλία το μήνα σε περισσότερες από 135 χώρες, όπως στις ΗΠΑ. Προτού να πάρετε πολύ ενθουσιασμένος, συνειδητοποιήστε ότι η διεθνής κάλυψη μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή όσο η κάλυψη των ΗΠΑ. Στον Καναδά, για παράδειγμα, περιορίζεστε σε αργή υπηρεσία δεδομένων διπλής όψης (άκρη) και η κάλυψη είναι πιο περιορισμένη καθώς ταξιδεύετε πιο βορειότερα (όπως και η καναδική πυκνότητα πληθυσμού).

Η διεθνής κλήση δεν είναι η ίδια τιμή. Η λήψη διεθνών κλήσεων είναι δωρεάν, αλλά η κλήση σε διεθνές επίπεδο κοστίζει χρήματα και τα τέλη εξαρτώνται από τη χώρα. Αυτό περιλαμβάνει την κλήση από τον αριθμό τηλεφώνου σας από το Hangouts στον ιστό. Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά εξακολουθούν να είναι ανταγωνιστικά. Εάν χρειάζεστε συχνές διεθνείς κλήσεις, συγκρίνετε τις τιμές που προσφέρει η Google με αυτές του τρέχοντος μεταφορέα σας.

Πώς να αποθηκεύσετε τη χρήση δεδομένων στο τηλέφωνό σας

Με το Google Fi, τα δεδομένα κοστίζουν χρήματα, αλλά το Wi-Fi είναι δωρεάν. Συνεπώς, κρατήστε το Wi-Fi στο σπίτι και στο σπίτι σας και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή με αξιόπιστα δίκτυα Wi-Fi. Επίσης, μπορείτε να έχετε επίγνωση των δεδομένων που χρησιμοποιείτε και να αποτρέψετε τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν επιπλέον εύρος ζώνης όταν δεν τους χρησιμοποιείτε ενεργά.

Ενεργοποιήστε την προειδοποίηση δεδομένων σας:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις: Χρήση δεδομένων
  2. Αγγίξτε την μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης
  3. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο "Προειδοποίηση χρήσης δεδομένων προειδοποίησης"
  4. Καθορίστε όποιο όριο θέλετε.

Αυτό δεν θα διακόψει τα δεδομένα σας. Θα σας δώσει μια προειδοποίηση, ώστε να μπορέσετε να ορίσετε 1 συναυλία για ένα σχέδιο 2 gig για να σας ενημερώσουμε ότι ήσασταν στα μισά της αξίας του μήνα ή θα μπορούσατε να ορίσετε την προειδοποίηση για να σας ενημερώσουμε ότι έχετε ξεπεράσει το μηνιαίο σας όριο . (Η Google δεν θα σας αποκοπεί όταν υπερβείτε το όριο σας. Απλά χρεώνεστε με τα ίδια $ 10 το μήνα.)

Αφού ρυθμίσετε την προειδοποίηση δεδομένων σας, μπορείτε στη συνέχεια να ορίσετε ένα πραγματικό όριο δεδομένων το οποίο θα διακόψει τη χρήση των δεδομένων σας.

Ενεργοποιήστε την προφύλαξη δεδομένων σας:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις: Χρήση δεδομένων
  2. Πατήστε "Εξοικονόμηση δεδομένων"
  3. Ενεργοποιήστε την αν είναι αυτή τη στιγμή εκτός λειτουργίας.
  4. Πατήστε στο "Απεριόριστη πρόσβαση δεδομένων"
  5. Εναλλαγή των εφαρμογών που δεν θέλετε να περιορίσετε.

Η προστασία δεδομένων σβήνει τα σήματα δεδομένων φόντου, επομένως δεν έχετε Pinterest που σας λέει ότι ένας από τους φίλους σας στο Facebook έφτιαξε κάτι στον τοίχο τους, για παράδειγμα. Μπορείτε να δώσετε στις σημαντικές εφαρμογές απεριόριστη πρόσβαση δεδομένων, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τα πράγματα στο παρασκήνιο - για παράδειγμα, το email εργασίας σας.