Τι είναι ένα αρχείο FACE;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία FACE

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου FACE ή FAC είναι ένα αρχείο γραφικών Usenix FaceServer Graphic που δημιουργήθηκε σε λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Unix. Αν και η μορφή έχει αντικατασταθεί από μορφές JPG και GIF , χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως μορφή για φωτογραφίες που ελήφθησαν από συνέδρια USENIX.

Ορισμένα συστήματα αναγνώρισης προσώπου, ειδικά σε ορισμένα smartphones, χρησιμοποιούν την επέκταση του αρχείου FACE για την αποθήκευση πληροφοριών προσθήκης ετικετών προσώπου και έχουν παρόμοια μορφή γραφικών.

Σημείωση: Το FACE είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για ορισμένους όρους που δεν έχουν καμία σχέση με μια μορφή αρχείου, όπως η Access Fiber Accessing Everyone, το Framed Access Communications Environment και η Florida Association for Computers in Education, Inc.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο FACE

Τα αρχεία FACE μπορούν να ανοίξουν με το δωρεάν πρόγραμμα XnView. Άλλα εργαλεία γραφικών που λειτουργούν με εικόνες βασισμένες σε ράστερ μπορεί να είναι σε θέση να ανοίξουν και αρχεία FACE, αλλά δεν έχω επιβεβαιώσει κάτι πέρα ​​από το XnView.

Συμβουλή: Μπορεί επίσης να μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο FACE σε άλλους θεατές εικόνων απλά μετονομάζοντας την επέκταση σε .JPG. Αυτό θα επιτρέψει στο πρόγραμμα να αναγνωρίσει το αρχείο ως εικόνα JPG, το οποίο μπορεί να ανοίξει το πρόγραμμα και ενδεχομένως να εμφανίσει σωστά τη φωτογραφία, εάν η εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει την μορφή.

Δεν ξέρω πώς να ανοίξω αρχεία FACE από ένα smartphone, αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολύ χώρο στο δίσκο αν υπάρχουν πολλά από αυτά. Το Android OS (και ίσως παρόμοιες συσκευές) διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Buddy Tag που παράγει αρχεία FACE και ίσως ακόμη και φακέλους .FACE.

Συμβουλή: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο FACE, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε τα αρχεία FACE, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο FACE

Δεν γνωρίζω κανένα δωρεάν μετατροπέα αρχείων εκτός από τον μετατροπέα που μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο FACE σε άλλη μορφή.

Επίσης θυμηθείτε αυτό που ανέφερα παραπάνω - ίσως να μπορείτε να αλλάξετε την επέκταση .FACE σε .JPG και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα εικόνων για να μετατρέψετε το αρχείο JPG σε κάτι άλλο όπως το PNG .

Παρόλο που δεν είναι δωρεάν, το Graphics Converter Pro της Newera Software υποστηρίζει τη μορφή FACE και πάνω από 500 άλλες μορφές γραφικών.

Πώς να σταματήσετε να δημιουργείτε αρχεία FACE

Δεδομένου ότι τα αρχεία .FACE σε ένα τηλέφωνο γίνονται αυτόματα μέσω της δυνατότητας Tag Buddy, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Tag Buddy αν θέλετε να σταματήσετε την αυτόματη δημιουργία των αρχείων FACE.

Αυτές είναι γενικές οδηγίες για να απενεργοποιήσετε το Tag Buddy σε ένα smartphone της Samsung (ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε αυτά τα βήματα για να τα εφαρμόσετε στη δική σας συσκευή):

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Gallery .
  2. Αγγίξτε το μενού με τρία κενά στο επάνω δεξιό μέρος της οθόνης.
  3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από αυτό το αναπτυσσόμενο μενού.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα " Ετικέτες " και πατήστε " Φίλος ετικετών"
  5. Εναλλαγή του χαρακτηριστικού Tag Buddy με το διακόπτη στην επάνω δεξιά γωνία.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίξει με τους ανοιχτές φακέλων FACE που αναφέρονται παραπάνω, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι το αρχείο σας δεν είναι πραγματικά σε αυτή τη συγκεκριμένη μορφή αρχείου γραφικών. Θα μπορούσε να είναι μια τελείως διαφορετική μορφή με μια εντελώς διαφορετική επέκταση αρχείου, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγει με ένα διαφορετικό πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, τα αρχεία FACE δεν είναι τα ίδια με τα αρχεία FACEFX, τα οποία είναι αρχεία μοντέλου FaceFX Actor 3D που δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα FaceFX της OC3 Entertainment. Αν και οι δύο επεκτάσεις αρχείων είναι ομοίως γραμμένες, οι μορφές τους δεν σχετίζονται καθόλου.

Παρόμοια είναι η μορφή αρχείου συμπιεσμένου αρχείου WinAce που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .ACE. Αυτά είναι συμπιεσμένα αρχεία που κατέχουν άλλα αρχεία και φακέλους κάτω από ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .ACE και απέχουν πολύ από τη μορφή εικόνας που εμφανίζεται με τα αρχεία FACE.

Εάν δεν έχετε αρχείο FACE, αναζητήστε την επέκταση αρχείου που πρέπει να δείτε ποια προγράμματα λογισμικού είναι απαραίτητα στον υπολογιστή σας για να ανοίξετε ή να μετατρέψετε το αρχείο.

Εάν έχετε ένα αρχείο FACE και δεν ανοίγετε με τα παραπάνω προγράμματα, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για να μάθετε πώς να επικοινωνήσετε μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πώς να δημοσιεύσετε στο φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου FACE και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.