Τι είναι ένα αρχείο ARY;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ARY

Ένα αρχείο με την επέκταση του αρχείου ARY είναι πιθανότατα ένα αρχείο βίντεο από ένα σύστημα επιτήρησης που στη συνέχεια εξήχθη από ένα DVR EverFocus.

Έχετε ένα αρχείο ARY που γνωρίζετε ότι δεν είναι αρχείο βίντεο; Ίσως είναι ένα αρχείο Compaq / HP SmartStart Scripting Toolkit. Αυτό το λογισμικό (που ονομάζεται τώρα Scripting Toolkit ) χρησιμοποιείται για την κατασκευή σεναρίων με σκοπό τη μείωση του συνολικού χρόνου που απαιτείται για την ανάπτυξη διακομιστών, με την αυτοματοποίηση ορισμένων από τις εργασίες εγκατάστασης.

Ορισμένα αρχεία ARY μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προσομοιώσεις ραντάρ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτά στην περιγραφή ARY αρχείου του Ayin.org.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ARY

Το αρχείο σας ARY είναι πολύ πιθανό ένα αρχείο βίντεο που χρησιμοποιείται με DVR EverFocus. Υπάρχει ένα plugin που ονομάζεται ePlayer που σας ζητείται να εγκαταστήσετε όταν συνδέεστε στο web interface του DVR. Αυτό είναι το πρόγραμμα που μπορεί να παίξει αυτά τα αρχεία βίντεο, αλλά επειδή δεν μπορώ να βρω έναν άμεσο σύνδεσμο λήψης για αυτό στην ιστοσελίδα του EverFocus, υποθέτω ότι είναι διαθέσιμο μόνο μέσω του DVR ή του CD λογισμικού που συνοδεύει.

Ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε αν δεν έχετε το πρόγραμμα ePlayer είναι να ανοίξετε το βίντεο ARY στο VLC. Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζει μια τεράστια ποικιλία μορφών βίντεο, οπότε είναι πιθανό τα αρχεία ARY να λειτουργούν μαζί του.

Άλλα αρχεία ARY σχετίζονται με το Scripting Toolkit. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο με το χέρι μέσω της διασύνδεσης του προγράμματος, θα μπορούσε να είναι το Scripting Toolkit να τα χρησιμοποιεί στο παρασκήνιο ή για έναν συγκεκριμένο σκοπό που δεν εξαρτάται απαραίτητα από το να ανοίγετε το αρχείο μόνοι σας. Με άλλα λόγια, παρόλο που το Scripting Toolkit απαιτείται για το άνοιγμα αρχείων ARY, ίσως να μην μπορείτε να τα ανοίξετε μόνοι σας μέσω του προγράμματος.

Επειδή είναι πιθανότατα πλήρεις με οδηγίες μόνο για κείμενο, είναι επίσης πιθανό ότι ένας επεξεργαστής κειμένου όπως το Notepad ++ μπορεί να ανοίξει τα αρχεία Scripting Toolkit ARY για επεξεργασία. Ωστόσο, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την προβολή του αρχείου ως έγγραφο κειμένου και όχι για την "εκτέλεση" ή τη χρήση του αρχείου - το Toolkit Scripting Toolkit είναι απαραίτητο γι 'αυτό.

Σημείωση: Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά την επέκταση αρχείου. Μπορεί να το κάνετε λάθος για ένα αρχείο ARY όταν είναι πραγματικά ARC (Archive Backup Αρχείο), ARD , ARF , ARJ , ART (ArtCAM Μοντέλο) ή αρχείο ARW .

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ARY, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ARY, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ARY

Αν οποιοδήποτε λογισμικό μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο βίντεο ARY σε οποιαδήποτε άλλη μορφή βίντεο, όπως το AVI ή το MP4 , πρόκειται να είναι το πρόγραμμα ePlayer από το EverFocus. Δεν έχω ένα αντίγραφο αυτού του προγράμματος εγώ για να το δοκιμάσω, αλλά είναι όπου πήγα πρώτα για να μετατρέψετε το αρχείο ARY.

Συμβουλή: Συνήθως, θα συνιστούσαμε τη χρήση ενός δωρεάν μετατροπέα βίντεο για τη μετατροπή του αρχείου ARY, αλλά επειδή αυτή η μορφή είναι αρκετά σπάνια, υποθέτω ότι δεν υπάρχει ένας αποκλειστικός μετατροπέας αρχείων για αυτό.

Ωστόσο, εάν έχετε την τύχη να ανοίξετε το βίντεο σε VLC όπως προαναφέρθηκε, μπορείτε να δοκιμάσετε να μετονομάσετε το βίντεο .ARY σε κάτι σαν το .AVI ή το .MP4 - είναι πιθανό το βίντεο να είναι απλώς ένα μετονομασμένο αρχείο AVI / MP4, στο οποίο περίπτωση απλώς αλλαγή της επέκτασης αρχείου θα αφήσει να ανοίξει σε ένα δημοφιλές εργαλείο μετατροπής όπως το Freemake Video Converter . Στη συνέχεια, μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο ARY σε οποιοδήποτε αριθμό πιο κοινών μορφών βίντεο.

Δεδομένου ότι έχω πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία Compaq / HP SmartStart Scripting Toolkit, μπορώ μόνο να υποθέσω είτε ότι το ίδιο το Scripting Toolkit μπορεί να μετατρέψει το αρχείο ARY ή ότι το αρχείο ARY δεν μπορεί να μετατραπεί (κάτι που είναι μια καλή δυνατότητα).

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία ARY

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ARY και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.