Περιοχή περικοπής και ζωντανή περιοχή στη διάταξη σελίδας

Όταν σχεδιάζετε ένα αρχείο που προορίζεται για εκτύπωση, διατηρήστε σταθερά το ζωντανό χώρο της δουλειάς σας. Ο ζωντανός χώρος είναι η περιοχή όπου εμφανίζονται όλα τα σημαντικά κείμενα και εικόνες. Το μέγεθος περιποίησης στο πραγματικό μέγεθος κοπής του τελικού τυπωμένου κομματιού.

Trim περιοχής Vs. Παράδειγμα ζωντανής περιοχής

Για παράδειγμα, αν σχεδιάζετε μια επαγγελματική κάρτα τυπικού μεγέθους, το μέγεθος περιποίησης της κάρτας είναι 3,5 με 2 ίντσες. Δεν θέλετε καμία από τις σημαντικές πληροφορίες, όπως το λογότυπο ή το λογότυπο της εταιρίας να τρέχει μέχρι την άκρη της κάρτας, ώστε να δημιουργήσετε περιθώριο γύρω από τις άκρες της κάρτας. Εάν επιλέξετε ένα περιθώριο 1/8 ιντσών, η ζώνη ζώνης στην κάρτα είναι 3,25 έως 1,75 ίντσες. Στο μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού διάταξης σελίδας, μπορείτε να τοποθετήσετε γραμμές μη οδηγού εκτύπωσης στο αρχείο γύρω από τη ζωντανή περιοχή για να απεικονίσετε το χώρο. Τοποθετήστε όλα τα σημαντικά στοιχεία της επαγγελματικής κάρτας στον ζωντανό χώρο. Όταν είναι διακοσμημένο, η κάρτα διαθέτει ένα ασφαλές διάστημα 1/8 ιντσών μεταξύ οποιουδήποτε τύπου ή λογότυπου και της άκρης της κάρτας. Σε μεγαλύτερα έργα, ίσως χρειαστεί μεγαλύτερο περιθώριο για να σας δώσω μια ζωντανή περιοχή που να φαίνεται ακριβώς στο τελικό κομμάτι.

Τι είναι το Bleed;

Τα στοιχεία σχεδίασης που εκκινούν σκόπιμα από την άκρη του χαρτιού, όπως μια απόχρωση φόντου, μια ευθεία γραμμή ή φωτογραφίες εξαιρούνται από τις ανησυχίες σχετικά με τη ζώνη. Αντίθετα, αυτά τα στοιχεία που αιμορραγούν θα πρέπει να εκτείνονται 1/8 ίντσα έξω από το μέγεθος της επένδυσης του τυπωμένου τεμαχίου, οπότε όταν το κομμάτι είναι κομμένο, δεν εμφανίζεται καμία μη τυπωμένη περιοχή.

Στο παράδειγμα της επαγγελματικής κάρτας, το μέγεθος του εγγράφου εξακολουθεί να είναι 3,5 σε 2 ίντσες, αλλά προσθέστε οδηγούς μη εκτύπωσης που είναι 1/8 ίντσας έξω από αυτήν την ιδιότητα. Επεκτείνετε οποιαδήποτε μη κρίσιμα στοιχεία που αιμορραγούν σε αυτό το εξωτερικό περιθώριο. Όταν τακτοποιηθεί η κάρτα, τα στοιχεία αυτά θα περάσουν από τις άκρες της κάρτας.

Όταν γίνεται περίπλοκο

Όταν εργάζεστε σε ένα φυλλάδιο ή ένα βιβλίο, ο ζωντανός χώρος μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να εκτιμηθεί ανάλογα με το πώς θα δεσμευτεί το προϊόν. Εάν το φυλλάδιο είναι ραμμένο με σέλα, το πάχος του χαρτιού αναγκάζει τις εσωτερικές σελίδες να προχωρήσουν περισσότερο από τις εξωτερικές σελίδες όταν είναι διπλωμένες, συναρμολογημένες και κομμένες. Οι εμπορικοί εκτυπωτές αναφέρονται σε αυτό ως ερπυσμός. Η σύνδεση δακτυλίων ή χτενιών μπορεί να απαιτεί μεγάλο περιθώριο στην ακμή σύνδεσης, προκαλώντας τη μετατόπιση της ζωντανής περιοχής προς την άκρη μη σύνδεσης. Η τέλεια σύνδεση δεν απαιτεί συνήθως καμία προσαρμογή στη ζωντανή περιοχή. Συνήθως, ένας εμπορικός εκτυπωτής χειρίζεται οποιεσδήποτε ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για ερπυσμό, αλλά ο εκτυπωτής μπορεί να θέλει να ρυθμίσετε τα αρχεία σας με μεγαλύτερο περιθώριο στη μία πλευρά για δακτύλιο ή χτένα. Πριν ξεκινήσετε το έργο σας, λάβετε τυχόν δεσμευτικές απαιτήσεις από τον εκτυπωτή σας.

Θέματα και Ορολογία Σχετικά με την Trim και Live Area