Αποφύγετε τα σφάλματα της εφαρμογής που έχει μετακινηθεί στο Adobe Apps

Η αποφυγή αυτής της ενοχλητικής προειδοποίησης μπορεί να είναι δύσκολη

Η σειρά εφαρμογών Creative Suite της Adobe για Mac προσφέρει πολλά εργαλεία που χρειάζεται ο δημιουργικός χρήστης των Mac, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών Photoshop, Lightroom, Illustrator και Dreamweaver. Αλλά ένα στοιχείο που μπορεί να φέρει το Creative Suite είναι ένα ενοχλητικό προειδοποιητικό μήνυμα που φαίνεται να αναδύεται αρκετά συχνά, προειδοποιώντας σας για τις μετακινήσεις των εφαρμογών Adobe από την τελευταία φορά που τις χρησιμοποιήσατε.

Έχω βιώσει αυτό τον εαυτό μου, κυρίως με την τρέχουσα έκδοση του Photoshop του Mac, αλλά και όλη την πορεία προς την πρώτη CS έκδοση των εφαρμογών.

Το μήνυμα προειδοποίησης έρχεται σε διάφορες διατυπώσεις, ανάλογα με την έκδοση των εφαρμογών Adobe CS που έχετε εγκαταστήσει, αλλά η ουσία της είναι ως εξής:

"Η εφαρμογή έχει μετακινηθεί: Αυτή η εφαρμογή έχει μετακινηθεί από τη θέση στην οποία ήταν αρχικά εγκατεστημένη. Ορισμένες ρυθμίσεις πρέπει να επιδιορθωθούν."

Σας δίνεται η δυνατότητα να 'Ακύρωση' ή 'Επισκευή τώρα'.

Λόγοι για την προειδοποίηση

Η σειρά εφαρμογών Adobe CS σας επιτρέπει να καθορίσετε μια θέση για την εγκατάσταση διαφορετική από την προεπιλεγμένη θέση, που είναι ο φάκελος / Applications. Εάν λάβετε το Adobe σε αυτήν την επιλογή εγκατάστασης, μπορεί να βρεθείτε να επιπλήξετε κάθε φορά που ξεκινάτε μία από τις εφαρμογές CS κάνοντας διπλό κλικ σε ένα από τα αρχεία του εγγράφου ή καθορίζοντας ποια εφαρμογή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το άνοιγμα ενός αρχείου.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια εικόνα που θέλετε να ανοίξετε στο Photoshop, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στην εικόνα και να επιλέξετε 'Open With' και στη συνέχεια 'Photoshop CS X' από το αναδυόμενο μενού.

Αν εγκαταστήσατε το Photoshop στην προεπιλεγμένη θέση, όλα πιθανότατα θα είναι καλά, αλλά εάν το εγκαταστήσατε κάπου αλλού, θα δείτε το dreaded Application Has Moved message.

Μην ενοχλείτε τα κουμπιά "Επισκευή τώρα" ή "Ενημέρωση" στο μήνυμα. δεν θα βοηθήσουν. Κάνοντας κλικ σε ένα από τα κουμπιά θα επιτραπεί η εκκίνηση της εφαρμογής, αλλά δεν θα φορτωθεί το αρχείο που προσπαθείτε να ανοίξετε.

Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την εντολή Open της εφαρμογής για να ανοίξετε το αρχείο, αλλά είναι ενοχλητικό. Η Adobe θα πρέπει να έχει διορθώσει αυτό το πρόβλημα, το οποίο χρονολογείται από αρκετές εκδόσεις της Creative Suite, πολύ πριν από τώρα.

Η Adobe δεν έχει ακόμη επιδιορθώσει το πρόβλημα, αλλά μπορείτε. Δείτε πώς.

Διορθώστε το ζήτημα "Η εφαρμογή έχει μετακινηθεί"

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει είτε να επανεγκαταστήσετε το Adobe CS στην προεπιλεγμένη θέση είτε να δημιουργήσετε ψευδώνυμα στο φάκελο "Εφαρμογές" που δείχνουν τη θέση των εφαρμογών Adobe CS. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιώντας το Photoshop ως παράδειγμα.

Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και περιηγηθείτε στο σημείο όπου εγκαταστήσατε το Adobe CS. Στο παράδειγμά μας, αυτή η τοποθεσία είναι / Applications / Adobe Photoshop CSX /, όπου το X είναι η έκδοση των εφαρμογών Adobe Creative Suite.

Ανοίξτε το φάκελο Adobe Photoshop CSX.

Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Adobe Photoshop CSX και επιλέξτε 'Make Alias' από το αναδυόμενο μενού.

Θα δημιουργηθεί ένα ψευδώνυμο με το όνομα 'Adobe Photoshop CSX Alias'.

Μετακινήστε το ψευδώνυμο στο φάκελο / Applications.

Αλλάξτε το όνομα του ψευδωνύμου από το 'Adobe Photoshop CSX Alias' στο 'Adobe Photoshop CSX'.

Επαναλάβετε για κάθε εφαρμογή Adobe CSX που σας δίνει το μήνυμα λάθους "Η εφαρμογή έχει μετακινηθεί".

Η δημιουργία πολλών ψευδώνυμων θα γεμίσει λίγο το φάκελο "Εφαρμογές", αλλά είναι λιγότερο χρονοβόρα από την εναλλακτική λύση, η οποία είναι η απεγκατάσταση και στη συνέχεια η επανεγκατάσταση του Adobe CS.

Εναλλακτική μέθοδος για τη διόρθωση του ζητήματος "Η εφαρμογή έχει μετακινηθεί"

Ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει το προειδοποιητικό μήνυμα Μετακίνηση της εφαρμογής έχει την ύπαρξη πολλαπλών αντιγράφων των εφαρμογών Adobe CS στο Mac. Αυτό συμβαίνει συχνότερα όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να δημιουργήσετε έναν κλώνο της μονάδας εκκίνησης .

Με δύο ή περισσότερα αντίγραφα των εγκατεστημένων εφαρμογών Adobe, είναι εύκολο για τις εφαρμογές (και το Mac σας) να συγχέονται για την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται οι εφαρμογές που προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε.

Σε αυτήν την περίπτωση, όταν εμφανιστεί το μήνυμα "Μετακίνηση εφαρμογών", μπορείτε να κάνετε κλικ είτε στο κουμπί "Άκυρο" είτε στο κουμπί "Επιδιόρθωση" και θα ξεκινήσει ένα διαφορετικό αντίγραφο της εφαρμογής Adobe CS.

Είναι εύκολο να πείτε ότι δεν είναι η εφαρμογή Adobe CS που βρίσκεται στη μονάδα εκκίνησης του Mac σας, επειδή ανοίγει ένα δεύτερο εικονίδιο εφαρμογής της εφαρμογής Adobe στο Dock και αν χρησιμοποιείτε το μενού Dock για εμφάνιση στο Finder, η πηγή της εφαρμογής θα είναι πιθανώς ο κλώνος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έφτιαξες.

Η επίλυση αυτού του προβλήματος μπορεί να είναι αρκετά δυσκίνητη. Σας προτείνω να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τη βάση δεδομένων Launch Services που χρησιμοποιεί το Mac για να δημιουργήσει το μενού Open With.

Ακόμα και αν δεν έχετε διπλότυπα που εμφανίζονται στο μενού Άνοιγμα με, αυτό μπορεί ακόμα να βοηθήσει με τα προειδοποιητικά μηνύματα της εφαρμογής έχει μετακινηθεί.

Δημοσίευση: 12/13/2009

Ενημερώθηκε: 2/21/2016