Πλατφόρμα απομόνωσης υπογούφερ Auralex SubDudeHD

Μια αποτελεσματική και προσιτή λύση για τη βελτίωση των μπάσων

Συγκρίνετε Τιμές

Ένα υπογούφερ είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δύσκολα ηχεία για να το τοποθετήσετε και να ρυθμίσετε σε ένα στερεοφωνικό ή σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Τα υπογούφερ εξάγουν ηχητικά σήματα που μπορούν εύκολα να διεγείρουν τους συντονισμούς των δωματίων και να δημιουργούν κορυφές και βουτιά στην απόκριση των μπάσων. Ένα υπογούφερ κάνει επίσης άλλα αντικείμενα να δονείται στο δωμάτιο, που αποχρωματίζει τον ήχο από το subwoofer.

Λύσεις για τη βελτίωση της απόκρισης των μπάσων

Η καλύτερη λύση για την αποτροπή αιχμών και βουτιώσεων είναι η σωστή τοποθέτηση υπογούφερ, αλλά τα δονητικά αντικείμενα δημιουργούν ένα πρόβλημα που απαιτεί διαφορετική λύση. Η Auralex Acoustics, ένας κατασκευαστής προϊόντων ακουστικής δωματίου, εισήγαγε την SubDudeHD, μια πλατφόρμα υπογούφερ που απορροφά τις δονήσεις subwoofer και μειώνει τους δευτερεύοντες συντονισμούς στην αίθουσα ακρόασης.

Ένας δευτερεύων συντονισμός εμφανίζεται όταν το υπογούφερ προκαλεί τη δόνηση άλλων αντικειμένων στο δωμάτιο, όπως τραπέζια, τοίχοι ή ακόμα και άλλα ηχεία. Το SubDudeHD έχει σχεδιαστεί για να απομονώνει το υπογούφερ και να εμποδίζει τη μετάδοση των δονήσεων σε άλλα αντικείμενα. Επιτρέπει στον ακροατή να ακούει το ίδιο το subwoofer μειώνοντας τις δονήσεις από άλλα αντικείμενα.

Οι συχνότητες που προκαλούν δευτερογενείς κραδασμούς είναι αρμονικές συχνότητες πάνω από 100Hz, μέχρι περίπου 250Hz. Με τον έλεγχο των δευτερογενών κραδασμών, η πρόθεση είναι ότι οι θεμελιώδεις συχνότητες από 100Hz και κάτω θα αναπαραχθούν με αυστηρότερο ορισμό, επιτρέποντας μεγαλύτερη σαφήνεια των σημειώσεων χαμηλών μπάσων.

Χαρακτηριστικά και σχεδιασμός του SubDudeHD

Το SubDudeHD είναι μια πλατφόρμα 15 ιντσών x 15 "x 2.5" που είναι τυλιγμένη σε βελούδο και στηρίζεται σε ένα στρώμα πυκνού αφρού. Το Auralex προσφέρει επίσης το SubDude, το οποίο είναι πανομοιότυπο με το μοντέλο HD, εκτός από το ότι είναι τυλιγμένο στο Ozite, ένα ύφασμα που χρησιμοποιείται σε χαλιά αυτοκινήτου Τα δύο μοντέλα είναι πανομοιότυπα, εκτός από το ύφασμα που καλύπτει την πλατφόρμα.

Δοκιμές απόδοσης

Η Auralex εξέτασε τα μοντέλα SubDude και SubDudeHD σε πάτωμα σκυροδέματος. Τα αποτελέσματα των δοκιμών τους εμφανίζονται σε ένα γράφημα Απώλεια μετάδοσης ήχου (STL) στην ιστοσελίδα τους. Το γράφημα δείχνει τη μείωση των αρμονικών συχνοτήτων από 100Hz σε περίπου 250Hz και υποδηλώνει ότι οι συχνότητες κάτω από 100Hz είναι πιο ακριβείς, καθαρότερο μπάσο κάτω από 100Hz, το πιο σημαντικό για βαθιά, εκτεταμένη απόκριση μπάσων.

Οι υποκειμενικές δοκιμές του SubDudeHD διεξήχθησαν σε δάπεδο με μοκέτα από σκυρόδεμα και σε ξύλινο πάτωμα σε σπίτι με ανυψωμένο υπόβαθρο, το οποίο είναι μια πιο δύσκολη δοκιμή. Ένα δάπεδο από ξύλο παράγει περισσότερους συντονισμένους κραδασμούς από ένα δάπεδο από σκυρόδεμα και η ανυψωμένη βάση μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα λόγω της κοιλότητας κάτω από το δάπεδο.

Αποτελέσματα απόδοσης

Η πρώτη μου δοκιμή ήταν στο ξύλινο πάτωμα με το ανυψωμένο υπόβαθρο. Δοκίμασα το SubDudeHD με ένα υπογούφερ 8 ιντσών Canton και ένα subwoofer με ισχύ 12 ιντσών Induction Dynamics, ενώ ακούσατε διάφορες ταινίες με ξεχωριστά κομμάτια LFE και στερεοφωνικά CD αναφοράς με καλά κομμάτια μπάσων. Απενεργοποίησα επίσης τα κύρια ηχεία και άκουσα μόνο τα υπογούφερ, τα οποία τελικά αποδείχθηκαν λιγότερο χρήσιμα από την ακρόαση ταινιών και μουσικής.

Και με τα δύο υπογούφερ, ο μπάσο ακουγόταν πιο σφιχτά και καλύτερα ορισμένος με την πλατφόρμα SubDudeHD απ 'ότι χωρίς. Η απόκριση μπάσων είχε βελτιωμένο βήμα και ανάλυση. Παρατήρησα τις ίδιες βελτιώσεις των μπάσων στο τσιμεντένιο δάπεδο που καλύπτεται με χαλί. Ωστόσο, το SubDude δεν φαίνεται να μειώνει τις δονήσεις που προέρχονται από το ξύλινο πάτωμα και θα μπορούσα ακόμα να αισθάνομαι το μπάσο στα πόδια μου. Θα πρέπει να σημειώσω ότι χρησιμοποιώ δύο παγίδες μπάσων στην αίθουσα ακρόασης μου, που εξυπηρετούν για να ελέγχετε την απόκριση των μπάσων και να απορροφάτε τους συντονισμούς των δωματίων. Το δωμάτιο επίσης επεξεργάζεται ακουστικά με απορροφητές και διαχυτήρες στους τοίχους και τις οροφές για τον έλεγχο των ηχητικών αντανακλάσεων. Ανεξαρτήτως, η βελτίωση της απόκρισης μπάσων ήταν σίγουρα αξιοσημείωτη.

Η βελτίωση της απόκρισης των μπάσων ήταν αυξητική, όχι εκπληκτική ή δραματική και το SubDude είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη βελτίωση της απόκρισης μπάσων. Θα βοηθήσει το υπογούφερ σας να αναπαράγει καλύτερα και αυστηρότερα μπάσα με βελτιωμένο ορισμό, με την προϋπόθεση ότι έχετε τοποθετήσει σωστά το υπογούφερ σε μια θέση που εμποδίζει τους συντονισμούς χώρου. Για να έχετε τα μέγιστα οφέλη από το SubDude, περάστε χρόνο τοποθετώντας σωστά το subwoofer χρησιμοποιώντας αυτές τις οδηγίες

Συγκρίνετε Τιμές

Συγκρίνετε Τιμές

συμπέρασμα

Το SubDude και το SubDudeHD, αξίας $ 59 και $ 69 αντίστοιχα, αξίζει πολύ την επένδυση. Κατά τη γνώμη μου, αν το μπάσο είναι λάθος, τίποτα δεν ακούγεται καλό και η επίτευξη καλύτερης απόκρισης μπάσων είναι η πρώτη θέση για να αρχίσετε να βελτιώνετε το σύστημά σας. Το SubDude αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης λύσης για την απόκτηση της καλύτερης απόκρισης μπάσων από ένα σύστημα ήχου ή οικιακού κινηματογράφου και είναι πολύ προσιτό.

Συγκρίνετε Τιμές