Περιοχή επιφάνειας σε υπολογιστικά φύλλα

Η περιοχή των οικόπεδων περιλαμβάνει τον τίτλο, τις ετικέτες κατηγοριών και την γραφική παράσταση

Η περιοχή του γραφήματος σε ένα γράφημα ή ένα γράφημα σε προγράμματα υπολογιστικών φύλλων, όπως το Excel και το Φύλλο Google, αναφέρεται στην περιοχή του γραφήματος που εμφανίζει γραφικά τα δεδομένα που χαρτογραφούνται. Στην περίπτωση μιας στήλης ή γραμμικής γραφικής παράστασης, περιλαμβάνει τους άξονες. Δεν περιλαμβάνει τον τίτλο, το πλέγμα που τρέχει πίσω από το γράφημα και οποιοδήποτε πλήκτρο που εκτυπώνεται στο κάτω μέρος.

Σε ένα γράφημα στήλης ή σε γραμμωτό γράφημα, όπως φαίνεται στην εικόνα που συνοδεύει αυτό το άρθρο, η περιοχή του γραφήματος εμφανίζει τις κάθετες στήλες ή ράβδους με κάθε στήλη να αντιπροσωπεύει μια μεμονωμένη σειρά δεδομένων .

Σε ένα διάγραμμα πίτας , η περιοχή του οικοπέδου είναι ο έγχρωμος κύκλος στο κέντρο του διαγράμματος που υποδιαιρείται σε σφήνες ή φέτες. Η περιοχή του οικοπέδου ενός πίνακα πίτας αντιπροσωπεύει μια σειρά δεδομένων.

Εκτός από τη σειρά δεδομένων, η περιοχή του οικοπέδου περιλαμβάνει επίσης τον οριζόντιο άξονα Χ και τον κατακόρυφο άξονα Y όπου ισχύει.

Στοιχεία επιφάνειας και φύλλο εργασίας

Η επιφάνεια του σχεδίου ενός γραφήματος συνδέεται δυναμικά με τα δεδομένα που αντιπροσωπεύει στο συνοδευτικό φύλλο εργασίας .

Κάνοντας κλικ στο γράφημα τυπικά περιγράφονται τα συνδεδεμένα δεδομένα στο φύλλο εργασίας με έγχρωμα σύνορα. Ένα αποτέλεσμα αυτής της σύνδεσης είναι ότι οι αλλαγές που έγιναν στα δεδομένα αντανακλώνται επίσης στο γράφημα, γεγονός που καθιστά εύκολη την ενημέρωση των γραφημάτων.

Σε ένα γράφημα πίτας για παράδειγμα, αν ένας αριθμός στο φύλλο εργασίας αυξάνει, το τμήμα του πίνακα πίτας που αντιπροσωπεύει αυτόν τον αριθμό επίσης αυξάνεται.

Στην περίπτωση γραφημάτων γραμμών και γραφημάτων στηλών, μπορούν να προστεθούν πρόσθετα δεδομένα στο γράφημα, επεκτείνοντας τα χρωματιστά περιγράμματα των συνδεδεμένων δεδομένων ώστε να συμπεριλάβουν μία ή περισσότερες πρόσθετες σειρές δεδομένων.

Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα στο Excel

  1. Επιλέξτε ένα εύρος δεδομένων στο υπολογιστικό φύλλο του Excel.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή στη γραμμή μενού και επιλέξτε Διάγραμμα.
  3. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε έναν τύπο γραφήματος. Αν και οι πινακίδες πίτας και μπαρ είναι κοινές, υπάρχουν και άλλες επιλογές.
  4. Όλα τα γραφικά στοιχεία που βλέπετε στο διάγραμμα που δημιουργείται είναι μέρος της περιοχής του οικοπέδου.

Δημιουργήστε ένα γράφημα στα Φύλλα Google με τον ίδιο τρόπο. Η μόνη διαφορά είναι ότι το Insert βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου του υπολογιστικού φύλλου και όχι στη γραμμή μενού.