Μετρώντας κενά ή κενά κελιά στο Excel

Λειτουργία του Excel COUNTBLANK

Το Excel έχει πολλές λειτουργίες αρίθμησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετρήσουν τον αριθμό των κελιών σε μια επιλεγμένη περιοχή που περιέχουν έναν συγκεκριμένο τύπο δεδομένων.

Η εργασία της συνάρτησης COUNTBLANK είναι να μετράει τον αριθμό των κελιών σε επιλεγμένο εύρος που είναι:

Σύνταξη και επιχειρήματα

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη συνάρτηση COUNTBLANK είναι:

= COUNTBLANK (Εύρος)

Το εύρος (απαιτείται) είναι η ομάδα των κυττάρων που αναζητά η λειτουργία.

Σημειώσεις:

Παράδειγμα

Στην παραπάνω εικόνα, αρκετοί τύποι που περιέχουν τη συνάρτηση COUNTBLANK χρησιμοποιούνται για να μετρήσουν τον αριθμό κενών ή κενών κελιών σε δύο περιοχές δεδομένων: Α2 έως Α10 και Β2 έως Β10.

Εισαγωγή στη λειτουργία COUNTBLANK

Οι επιλογές για την εισαγωγή της λειτουργίας και τα επιχειρήματά της περιλαμβάνουν:

  1. Πληκτρολογώντας την πλήρη λειτουργία που παρουσιάζεται παραπάνω σε ένα κελί του φύλλου εργασίας.
  2. Επιλογή της συνάρτησης και των παραμέτρων της χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας COUNTBLANK

Παρόλο που είναι δυνατό να πληκτρολογήσετε απλώς την πλήρη λειτουργία με το χέρι, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο διαλόγου το οποίο φροντίζει μετά την εισαγωγή της σωστής σύνταξης για τη λειτουργία.

Σημείωση: Οι τύποι που περιέχουν πολλαπλές εμφανίσεις του COUNTBLANK, όπως αυτοί που φαίνονται στις τρεις και τέσσερις γραμμές της εικόνας, δεν μπορούν να εισαχθούν χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας, αλλά πρέπει να εισαχθούν χειροκίνητα.

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν την εισαγωγή της λειτουργίας COUNTBLANK που εμφανίζεται στο κελί D2 στην παραπάνω εικόνα χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.

Για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Λειτουργία COUNTBLANK

  1. Κάντε κλικ στο κελί D2 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες της κορδέλας .
  3. Κάντε κλικ στις Περισσότερες λειτουργίες> Στατιστικά για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο COUNTBLANK στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.
  5. Κάντε κλικ στη γραμμή εμβέλειας στο παράθυρο διαλόγου.
  6. Επισημάνετε τα κελιά A2 έως A10 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτές τις αναφορές ως το εύρος της περιοχής .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.
  8. Η απάντηση "3" εμφανίζεται στο κελί C3 επειδή υπάρχουν τρία κενά κελιά (A5, A7 και A9) στην περιοχή Α έως A10.
  9. Όταν κάνετε κλικ στο κελί E1, η πλήρης λειτουργία = COUNTBLANK (A2: A10) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

COUNTBLANK εναλλακτικοί τύποι

Εναλλακτικές λύσεις για το COUNTBLANK που μπορούν να χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνουν αυτές που εμφανίζονται στις σειρές πέντε έως επτά στην παραπάνω εικόνα.

Για παράδειγμα, ο τύπος στη σειρά 5, = COUNTIF (A2: A10, "") , χρησιμοποιεί τη λειτουργία COUNTIF για να βρει τον αριθμό κενών ή κενών κυψελών στην περιοχή Α2 έως Α10 και δίνει τα ίδια αποτελέσματα με το COUNTBLANK.

Οι τύποι στις σειρές έξι και επτά, αφετέρου, βρίσκουν κενά ή κενά κύτταρα σε πολλαπλές κλίμακες και μετράνε μόνο τα κύτταρα που πληρούν και τις δύο συνθήκες. Οι τύποι αυτοί προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία σε ό, τι κενά ή κενά κελιά σε ένα εύρος υπολογίζεται.

Για παράδειγμα, ο τύπος στη σειρά έξι = COUNTIFS (A2: A10, "", B2: B10, "") χρησιμοποιεί COUNTIFS για κενά ή κενά κελιά σε πολλαπλές περιοχές και μετράει μόνο εκείνα τα κελιά που έχουν κενά κελιά την ίδια σειρά και των δύο σειρών - σειρά επτά.

Ο τύπος στη σειρά επτά, = SUMPRODUCT (A2: A10 = «μπανάνες») * (B2: B10 = "")) χρησιμοποιεί τη λειτουργία SUMPRODUCT για να μετρήσει μόνο αυτά τα κύτταρα σε πολλαπλές περιοχές που πληρούν και τις δύο συνθήκες στην πρώτη σειρά (Α2 έως Α10) και είναι κενή ή κενή στη δεύτερη περιοχή (Β2 έως Β10).