Πώς χρησιμοποιείται ένα 'Argument' σε μια συνάρτηση ή τύπο

Τα επιχειρήματα είναι οι τιμές που οι λειτουργίες χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν υπολογισμούς. Σε προγράμματα υπολογιστικών φύλλων , όπως το Excel και το φύλλο Google, οι λειτουργίες είναι ενσωματωμένοι τύποι που πραγματοποιούν ορισμένους υπολογισμούς και οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες απαιτούν την εισαγωγή δεδομένων είτε από τον χρήστη είτε από άλλη πηγή, προκειμένου να επιστραφούν τα αποτελέσματα.

Σύνταξη λειτουργίας

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις παρενθέσεις, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματά της.

Τα επιχειρήματα περιβάλλουν πάντα την παρένθεση και τα ξεχωριστά επιχειρήματα διαχωρίζονται με κόμματα.

Ένα απλό παράδειγμα, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, είναι η λειτουργία SUM - η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθροιστικές ή συνολικές μεγάλες στήλες ή σειρές αριθμών. Η σύνταξη αυτής της λειτουργίας είναι:

SUM (Αριθμός1, Αριθμός2, ... Αριθμός255)

Τα επιχειρήματα για αυτή τη λειτουργία είναι: Αριθμός1, Αριθμός2, ... Αριθμός255

Αριθμός επιχειρημάτων

Ο αριθμός των επιχειρημάτων που απαιτεί μια λειτουργία ποικίλλει ανάλογα με τη λειτουργία. Η συνάρτηση SUM μπορεί να έχει μέχρι 255 επιχειρήματα, αλλά απαιτείται μόνο μία - το όρισμα Number1 - το υπόλοιπο είναι προαιρετικό.

Η λειτουργία OFFSET, εν τω μεταξύ, έχει τρία απαιτούμενα επιχειρήματα και δύο προαιρετικά.

Άλλες λειτουργίες, όπως οι λειτουργίες NOW και TODAY , δεν έχουν επιχειρήματα, αλλά αντλούν τα δεδομένα τους - τον αύξοντα αριθμό ή την ημερομηνία - από το ρολόι συστήματος του υπολογιστή. Παρόλο που δεν απαιτούνται επιχειρήματα από αυτές τις λειτουργίες, οι παρενθέσεις, οι οποίες είναι μέρος της σύνταξης της λειτουργίας, πρέπει ακόμα να συμπεριληφθούν κατά την εισαγωγή της λειτουργίας.

Τύποι δεδομένων σε επιχειρήματα

Όπως και ο αριθμός των παραμέτρων, οι τύποι δεδομένων που μπορούν να εισαχθούν για ένα όρισμα θα διαφέρουν ανάλογα με τη λειτουργία.

Στην περίπτωση της συνάρτησης SUM, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, τα επιχειρήματα πρέπει να περιέχουν αριθμητικά δεδομένα - αλλά αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι:

Άλλοι τύποι δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήματα περιλαμβάνουν:

Λειτουργίες φθορισμού

Είναι σύνηθες να εισαχθεί μια λειτουργία ως ένα επιχείρημα για μια άλλη λειτουργία. Αυτή η λειτουργία είναι γνωστή ως λειτουργίες εμφύτευσης και γίνεται για να επεκτείνει τις δυνατότητες του προγράμματος κατά τη διεξαγωγή πολύπλοκων υπολογισμών.

Για παράδειγμα, δεν είναι ασυνήθιστο οι λειτουργίες IF να είναι ενωμένες μεταξύ τους όπως φαίνεται παρακάτω.

= IF (Α1> 50, IF (Α2 <100, Α1 * 10, Α1 * 25)

Σε αυτό το παράδειγμα, η δεύτερη ή ένθετη λειτουργία IF χρησιμοποιείται ως το όρισμα Value_if_true της πρώτης συνάρτησης IF και χρησιμοποιείται για τη δοκιμή για μια δεύτερη συνθήκη - εάν τα δεδομένα στο κελί A2 είναι μικρότερα από 100.

Από το Excel 2007, επιτρέπονται 64 επίπεδα φωλεοποίησης σε τύπους. Πριν από αυτό, υποστηρίχθηκαν μόνο επτά επίπεδα φωλεοποίησης.

Εύρεση επιχειρημάτων μιας λειτουργίας

Δύο τρόποι εύρεσης των απαιτήσεων των επιχειρημάτων για τις επιμέρους λειτουργίες είναι:

Διαγράμματα διαλόγου λειτουργιών Excel

Η συντριπτική πλειονότητα των λειτουργιών στο Excel έχει ένα παράθυρο διαλόγου - όπως φαίνεται για τη λειτουργία SUM στην παραπάνω εικόνα - που παραθέτει τα απαιτούμενα και προαιρετικά επιχειρήματα για τη λειτουργία.

Το άνοιγμα του πλαισίου διαλόγου μιας λειτουργίας μπορεί να γίνει με:

Εργαλειοθήκες: Πληκτρολογήστε το όνομα μιας λειτουργίας

Ένας άλλος τρόπος για να βρείτε τα επιχειρήματα μιας λειτουργίας σε Excel και στα Φυλλάδια Google είναι να:

  1. Κάντε κλικ σε ένα κελί,
  2. Καταχωρίστε την ισοτιμία - για να ειδοποιήσετε το πρόγραμμα ότι εισάγεται ένας τύπος.
  3. Εισαγάγετε το όνομα της λειτουργίας - καθώς πληκτρολογείτε, τα ονόματα όλων των λειτουργιών που αρχίζουν με αυτό το γράμμα εμφανίζονται σε μια επεξήγηση εργαλείου κάτω από το ενεργό κελί.
  4. Εισαγάγετε μια ανοικτή παρένθεση - η καθορισμένη συνάρτηση και τα επιχειρήματά της παρατίθενται στην επεξήγηση εργαλείων.

Στο Excel, το παράθυρο εργαλείου περιβάλλει τα προαιρετικά επιχειρήματα με αγκύλες ([]). Όλα τα άλλα παρατιθέμενα επιχειρήματα είναι απαραίτητα.

Στα φύλλα εργασίας του Google, το παράθυρο υποδείγματος εργαλείου δεν κάνει διάκριση μεταξύ απαιτούμενων και προαιρετικών παραδειγμάτων. Αντίθετα, περιλαμβάνει ένα παράδειγμα καθώς και μια περίληψη της χρήσης της λειτουργίας και μια περιγραφή κάθε επιχειρήματος.