Ένας οδηγός αρχαρίων για τη λειτουργία NOW του Excel

Προσθέστε την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα με τη λειτουργία NOW του Excel

Μία από τις πιο γνωστές λειτουργίες ημερομηνίας του Excel είναι η λειτουργία NOW και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει γρήγορα την τρέχουσα ημερομηνία ή ώρα σε ένα φύλλο εργασίας.

Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε μια ποικιλία τύπων ημερομηνίας και ώρας για πράγματα όπως:

NOW Σύνταξη λειτουργιών και επιχειρήματα

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές κόμμεων και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη συνάρτηση NOW είναι:

= NOW ()

Σημείωση: Η συνάρτηση NOW δεν έχει παραμέτρους-τα δεδομένα που εισάγονται συνήθως μέσα στις παρενθέσεις της λειτουργίας.

Εισαγωγή της λειτουργίας NOW

Όπως και οι περισσότερες λειτουργίες του Excel, η συνάρτηση NOW μπορεί να εισαχθεί σε ένα φύλλο εργασίας χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας, αλλά επειδή δεν παίρνει κανένα επιχείρημα, η λειτουργία μπορεί να εισαχθεί στο ενεργό κελί πληκτρολογώντας = Now () και πατώντας το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο . Το αποτέλεσμα εμφανίζει την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα.

Για να αλλάξετε τις πληροφορίες που εμφανίζονται, προσαρμόστε τη μορφοποίηση της κυψέλης για να εμφανίσετε μόνο την ημερομηνία ή την ώρα χρησιμοποιώντας την καρτέλα Μορφή στη γραμμή μενού.

Πλήκτρα συντόμευσης για τη μορφοποίηση της ημερομηνίας και της ώρας

Για να διαμορφώσετε γρήγορα την έξοδο λειτουργίας NOW, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες συντομεύσεις πληκτρολογίου:

Ημερομηνία (μορφή ημέρας-μήνας-έτους)

Ctrl + Shift + #

Ώρα (ώρα: λεπτό: δευτερόλεπτο και μορφή AM / PM - όπως 10:33:00 πμ)

Ctrl + Shift + @

Σειριακός αριθμός / ημερομηνία

Ο λόγος που η συνάρτηση NOW δεν λαμβάνει κανένα επιχείρημα είναι επειδή η λειτουργία αποκτά τα δεδομένα της διαβάζοντας το ρολόι συστήματος του υπολογιστή.

Οι εκδόσεις Excel του Excel αποθηκεύουν την ημερομηνία ως αριθμός που αντιπροσωπεύει τον αριθμό πλήρων ημερών από τα μεσάνυχτα 1 Ιανουαρίου 1900 συν τον αριθμό ωρών, λεπτών και δευτερολέπτων για την τρέχουσα ημέρα. Αυτός ο αριθμός ονομάζεται σειριακός αριθμός ή ημερομηνία σειράς.

Πτητικές λειτουργίες

Δεδομένου ότι ο αριθμός σειράς αυξάνεται συνεχώς με κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, η εισαγωγή της τρέχουσας ημερομηνίας ή ώρας με τη συνάρτηση NOW σημαίνει ότι η έξοδος της λειτουργίας συνεχώς αλλάζει.

Η συνάρτηση NOW είναι μέλος της ομάδας πτητικών λειτουργιών του Excel, η οποία επανυπολογίζεται ή ενημερώνεται κάθε φορά που επανεκτιμάται το φύλλο εργασίας στο οποίο βρίσκονται.

Για παράδειγμα, τα φύλλα εργασίας επανυπολογίζονται κάθε φορά που ανοίγουν ή όταν συμβαίνουν συγκεκριμένα συμβάντα - όπως η εισαγωγή ή η αλλαγή δεδομένων στο φύλλο εργασίας - έτσι ώστε να αλλάζει η ημερομηνία ή η ώρα εκτός εάν απενεργοποιηθεί ο αυτόματος επανυπολογισμός.

Αναγκάζοντας τον υπολογισμό του φύλλου εργασίας / του νέου βιβλίου εργασίας

Για να αναβαθμίσετε τη λειτουργία ανά πάσα στιγμή, πατήστε τα ακόλουθα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο:

Διατηρώντας τις ημερομηνίες και τους χρόνους στατικές

Δεν είναι πάντοτε επιθυμητή η αλλαγή της ημερομηνίας και της ώρας, ειδικά εάν χρησιμοποιούνται σε υπολογισμούς ημερομηνίας ή εάν θέλετε μια σφραγίδα ημερομηνίας ή ώρας για ένα φύλλο εργασίας.

Οι επιλογές για την εισαγωγή της ημερομηνίας ή της ώρας, ώστε να μην αλλάξουν, περιλαμβάνουν τον τερματισμό του αυτόματου επανυπολογισμού, την πληκτρολόγηση ημερομηνιών και χρόνων με μη αυτόματο τρόπο ή την εισαγωγή τους χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες συντομεύσεις πληκτρολογίου: