Ποια είναι η μέθοδος Pfitzner;

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο Pfitzner Data Wipe

Η μέθοδος Pfitzner είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη στο λογισμικό που δημιουργήθηκε από τον Roy Pfitzner για τη διαγραφή δεδομένων από σκληρό δίσκο ή άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Η χρήση της μεθόδου απολύμανσης δεδομένων Pfitzner θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την εύρεση πληροφοριών σχετικά με τη μονάδα δίσκου και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Οι λίστες των εφαρμογών τεμαχισμού αρχείων και των προγραμμάτων καταστροφής δεδομένων περιλαμβάνουν λογισμικό που χρησιμοποιεί μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων όπως το Pfitzner για να αντικαταστήσει κάποια αρχεία σε μια συσκευή αποθήκευσης ή απολύτως οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος .

Πώς λειτουργεί η μέθοδος Pfitzner;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μεθόδους σκουπίστε τα δεδομένα και ο καθένας από αυτούς πηγαίνει για τη διαγραφή δεδομένων λίγο διαφορετικό από τους άλλους. Για παράδειγμα, μερικοί μπορεί να χρησιμοποιούν μόνο μηδενικά όπως Write Zero , μηδενικά και αυτά όπως με Secure Erase , ή ένα συνδυασμό μηδενικών, τυχαίων και τυχαίων χαρακτήρων, όπως στις μεθόδους VSITR και Schneier .

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού εφαρμόζει τη μέθοδο Pfitzner με τον ακόλουθο τρόπο, κάποιοι μπορεί να το τροποποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν μικρότερο αριθμό passes (τα επτά είναι συνηθισμένα):

Μερικές φορές γράφεται ως Pfitzner 33-pass , Pfitzner 7-pass , τυχαία (x33) ή τυχαία (x7).

Συμβουλή: Τα τυχαία δεδομένα και το Gutmann δουλεύουν με πολύ παρόμοιο τρόπο με τον Pfitzner στο ότι και οι δύο χρησιμοποιούν μόνο τυχαίους χαρακτήρες για να αντικαταστήσουν τα δεδομένα, με τις διαφορές τους να βρίσκονται μόνο σε πόσες διελεύσεις εκτελούνται.

Ένα "πέρασμα" είναι απλά πόσες φορές τρέχει η μέθοδος. Έτσι, στην περίπτωση της μεθόδου Pfitzner, δεδομένου ότι αντικαθιστά δεδομένα με τυχαίους χαρακτήρες, το κάνει όχι μία ή δύο φορές αλλά 33 διαφορετικές φορές.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε τη μέθοδο Pfitzner περισσότερες από μία φορές. Έτσι, εάν χρησιμοποιούσατε αυτή τη μέθοδο 50 φορές (κάτι που είναι σίγουρα υπερβολική), το λογισμικό θα έχει αντικαταστήσει το δίσκο όχι 33 φορές, αλλά 1.650 φορές (33x50)!

Ορισμένες εφαρμογές καταστροφής δεδομένων ενδέχεται επίσης να επαληθεύσουν τα περάσματα αφού ολοκληρωθούν. Αυτό σημαίνει ακριβώς ότι το λογισμικό ελέγχει ότι οι πληροφορίες έχουν αντικατασταθεί με τυχαίους χαρακτήρες (ή όποιους χαρακτήρες υποστηρίζει η μέθοδος). Εάν η διαδικασία επαλήθευσης αποτύχει, το πρόγραμμα πιθανότατα θα σας ειδοποιήσει ή θα εκτελέσει αυτόματα τη μέθοδο ξανά μέχρι να περάσει από την επαλήθευση.

Λογισμικό που υποστηρίζει τη μέθοδο Pfitzner

Η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων Pfitzner δεν είναι μία από τις πιο δημοφιλείς, αλλά υπάρχουν ακόμα προγράμματα που την συμπεριλαμβάνουν ως επιλογή.

Το Catalano Secure Delete είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο Pfitzner. Όπως και οι περισσότεροι τεμαχιστές αρχείων και το πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων, υποστηρίζει επίσης αρκετές άλλες μεθόδους όπως το NAVSO P-5239-26 , τυχαία δεδομένα, AR 380-19 , DoD 5220.22-M και GOST R 50738-95 .

Ορισμένες άλλες παρόμοιες εφαρμογές περιλαμβάνουν το Securely File Shredder , το Freeraser και το Eraser . Αυτά τα προγράμματα μπορούν να διαγράψουν συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους χρησιμοποιώντας μια μέθοδο παρόμοια αλλά όχι όμοια με την Pfitzner. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο Gutmann σε ορισμένα από αυτά τα προγράμματα για να αντικαταστήσετε τα δεδομένα 35 φορές, αλλά δεν υποστηρίζουν συγκεκριμένα τη μέθοδο Pfitzner.

Εάν βρίσκεστε σε Mac, το SecureRemove υποστηρίζει Pfitzner 33-pass καθώς και διάφορες άλλες μεθόδους όπως RAZER 4D, DoD 5220.22-M (E) και GOST R 50739-95.

Ο CBL Data Shredder και το DBAN είναι δύο άλλα προγράμματα καταστροφής δεδομένων που μπορούν να αντικαταστήσουν έναν ολόκληρο σκληρό δίσκο (όχι συγκεκριμένα αρχεία / φακέλους, αλλά το όλο θέμα) με τυχαίους χαρακτήρες. Για να μιμηθούμε πιο πολύ τη μέθοδο Pfitzner, καθώς κανένα από αυτά τα προγράμματα δεν την υποστηρίζει άμεσα, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο εξυγίανσης όπως τα τυχαία δεδομένα για να σκουπίσετε τη μονάδα όσες φορές θέλετε.

Το BitRaser δεν είναι δωρεάν αλλά είναι παρόμοιο με το CBL Data Shredder και το DBAN και στην πραγματικότητα υποστηρίζει την Pfitzner, συγκεκριμένα.

Το Scrub είναι ένα παράδειγμα ενός προγράμματος που μπορεί να κάνει και τα δύο: καθαρίστε μεμονωμένα αρχεία καθώς και ολόκληρους σκληρούς δίσκους, ανάλογα με το πώς επιλέγετε να το χρησιμοποιήσετε.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο Pfitzner;

Ο Roy Pfitzner, ο δημιουργός αυτής της μεθόδου σκουπίσματος δεδομένων, είπε ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να ανακτώνται αν είναι μόνο αντικατασταθούν 20 φορές και ότι η εγγραφή τυχαίων χαρακτήρων περισσότερες από 30 φορές θα πρέπει να είναι αρκετή. Ωστόσο, εάν αυτό είναι ακριβές, τίθεται θέμα συζήτησης.

Έχει ειπωθεί ότι ο αριθμός των περασμάτων που έγιναν με τη μέθοδο Gutmann (η οποία γράφει τυχαία χαρακτήρες 35 φορές) δεν είναι πραγματικά απαραίτητη, διότι ακόμη και λίγα περάσματα είναι τα καλύτερα που μπορεί κανείς να κάνει. Μπορείτε να διαβάσετε λίγο περισσότερα σχετικά με αυτό εδώ: Ποια είναι η μέθοδος Gutmann; .