Ποια είναι η μέθοδος VSITR;

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο σάρωσης δεδομένων VSITR

Το VSITR είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη σε λογισμικό που χρησιμοποιείται από ορισμένα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων για την αντικατάσταση υπαρχουσών πληροφοριών σε σκληρό δίσκο ή άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου με τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων VSITR θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την εύρεση πληροφοριών σχετικά με τη μονάδα και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε ποια προγράμματα υποστηρίζουν τη μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων VSITR καθώς και να μάθετε τις ιδιαιτερότητες του τι κάνει το VSITR διαφορετικό από άλλες μεθόδους απολύμανσης δεδομένων.

Μέθοδος σκουπίσματος VSITR

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι απολύμανσης δεδομένων που υποστηρίζονται από διάφορες εφαρμογές, αλλά όλες χρησιμοποιούν είτε αυτά, μηδενικά, τυχαία δεδομένα ή συνδυασμό των τριών. Το VSITR είναι ένα παράδειγμα μιας μεθόδου σκουπίσματος δεδομένων που χρησιμοποιεί και τα τρία.

Για παράδειγμα, το Write Zero γράφει μόνο μηδενικά πάνω στα δεδομένα και τα τυχαία δεδομένα χρησιμοποιούν τυχαίους χαρακτήρες, αλλά το VSITR λειτουργεί ως συνδυασμός και των δύο αυτών μεθόδων.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται συχνότερα η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων VSITR:

Το VSITR που εφαρμόζεται με αυτόν τον τρόπο το καθιστά ταυτόσημο με τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων RCMP TSSIT OPS-II εκτός από το ότι το VSITR δεν διαθέτει καμία επαλήθευση.

Σημείωση: Η επαλήθευση είναι απλά ένας τρόπος για το πρόγραμμα να ελέγξει ξανά ότι τα δεδομένα έχουν πραγματικά αντικατασταθεί. Συνήθως, αν η επαλήθευση αποτύχει, το πρόγραμμα θα επαναλάβει το πέρασμα μέχρι να περάσει.

Έχω δει διάφορες άλλες επαναλήψεις VSITR, συμπεριλαμβανομένου ενός με μόνο τρία περάσματα, ένα που γράφει το γράμμα Α στο τελικό πέρασμα αντί για έναν τυχαίο χαρακτήρα και ένα που γράφει εναλλασσόμενα και μηδενικά σε ολόκληρη την κίνηση ως το τελευταίο πέρασμα.

Σημείωση: Ορισμένοι τεμαχιστές αρχείων και προγράμματα καταστροφής δεδομένων σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη μέθοδο εξυγίανσης δεδομένων. Ωστόσο, αν κάνετε ορισμένες αλλαγές σε μια μέθοδο σκουπίσματος, χρησιμοποιείτε βασικά ένα διαφορετικό σύνολο. Για παράδειγμα, αν προσαρμόσετε το VSITR για να συμπεριλάβετε μια επαλήθευση μετά το τελευταίο πέρασμα, χρησιμοποιείτε τώρα τη μέθοδο RCMP TSSIT OPS-II.

Προγράμματα που υποστηρίζουν το VSITR

Οι τεμαχιστές αρχείων είναι προγράμματα που χρησιμοποιούν μια μέθοδο απολύμανσης δεδομένων για την ασφαλή διαγραφή συγκεκριμένων αρχείων και φακέλων της επιλογής σας. Γόμα , Ασφαλής Γόμα και Διαγραφή αρχείων Μόνιμα είναι μερικά παραδείγματα εργαλείων τεμαχισμού αρχείων που υποστηρίζουν τη μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων VSITR.

Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων που θα αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα δεδομένα σε μια ολόκληρη συσκευή αποθήκευσης χρησιμοποιώντας τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων VSITR, είναι λίγες οι συσκευές CBL Data Shredder , Hardwipe και Free EASIS Data Eraser. Οι εφαρμογές θραυστήρα αρχείων Eraser και Secure Eraser που ήδη ανέφερα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διαγραφή των σκληρών δίσκων χρησιμοποιώντας VSITR.

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων και τεμαχιστές αρχείων υποστηρίζουν πολλαπλές μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων εκτός από το VSITR. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν εγκαταστήσετε το πρόγραμμα για να το χρησιμοποιήσετε για το VSITR, μπορείτε πιθανότατα να επιλέξετε διαφορετική μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων αργότερα ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία μεθόδους στα ίδια δεδομένα.

Περισσότερα για το VSITR

Το Verschlusssache IT Richtlinien (VSITR), το οποίο μεταφράστηκε σχεδόν ως Διαβαθμισμένες Πολιτικές Πληροφορικής, ορίστηκε αρχικά από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI)).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το BSI στην ιστοσελίδα τους εδώ.