Ποια είναι η μέθοδος HMG IS5;

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο διαγραφής δεδομένων HMG IS5

HMG IS5 (Infosec Standard 5) είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη σε λογισμικό που χρησιμοποιείται σε ορισμένα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων για την αντικατάσταση υπαρχουσών πληροφοριών σε σκληρό δίσκο ή άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου με τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων HMG IS5 θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την εύρεση πληροφοριών σχετικά με τη μονάδα και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Αυτή η μέθοδος σκουπίσματος δεδομένων έρχεται πράγματι σε δύο παρόμοιες εκδόσεις - HMG IS5 Baseline και HMG IS5 Enhanced . Εξηγώ τις διαφορές τους παρακάτω, καθώς και ορισμένα προγράμματα που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων.

Τι κάνει η μέθοδος HMG IS5 Wipe;

Ορισμένες μέθοδοι σκουπίσματος δεδομένων γράφουν μόνο ένα μηδέν πάνω στα δεδομένα, όπως με το Write Zero . Άλλοι, όπως τα τυχαία δεδομένα, χρησιμοποιούν μόνο τυχαίους χαρακτήρες. Ωστόσο, το HMG IS5 είναι λίγο διαφορετικό επειδή συνδυάζει τα δύο.

Η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων HMG IS5 Baseline εφαρμόζεται συνήθως με τον ακόλουθο τρόπο:

Έτσι βελτιώνεται κανονικά το HMG IS5 Enhanced:

Το HMG IS5 Enhanced είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τη δημοφιλή μέθοδο απολύμανσης δεδομένων DoD 5220.22-M, με εξαίρεση ότι τα δύο πρώτα περάσματα δεν απαιτούν επαλήθευση. Είναι επίσης πολύ παρόμοιο με το CSEC ITSG-06 , το οποίο γράφει είτε ένα είτε μηδέν για τα πρώτα δύο περάσματα και μετά τελειώνει με τυχαίο χαρακτήρα και επαλήθευση.

Όταν απαιτείται επαλήθευση με κάρτα HMG IS5, αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα χρειάζεται να επαληθεύσει ότι τα δεδομένα έχουν πραγματικά αντικατασταθεί. Εάν η επαλήθευση αποτύχει, το πρόγραμμα πιθανότατα θα επαναλάβει αυτό το πέρασμα ή θα σας ειδοποιήσει ότι δεν ολοκληρώθηκε σωστά.

Σημείωση: Ορισμένα προγράμματα καταστροφής δεδομένων και τεμαχιστές αρχείων σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη μέθοδο σκουπίσματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα πέρασμα τυχαίων χαρακτήρων και στη συνέχεια τρία περάσματα από μηδενικά, ή ό, τι θέλετε. Ως εκ τούτου, ίσως μπορείτε να επιλέξετε το HMG IS5 και στη συνέχεια να κάνετε κάποιες αλλαγές σε αυτό για να το κάνετε δικό σας. Ωστόσο, οποιαδήποτε μέθοδος σκουπίσματος που διαφέρει από αυτό που εξηγείται παραπάνω δεν είναι πλέον τεχνικά HMG IS5.

Προγράμματα που υποστηρίζουν το HMG IS5

Γαλάκτωμα , σκουπίστε δίσκο και διαγράψτε αρχεία Μόνιμα υπάρχουν μερικές δωρεάν εφαρμογές που σας επιτρέπουν να διαγράψετε δεδομένα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων HMG IS5. Άλλα προγράμματα όπως αυτά υπάρχουν, αλλά δεν είναι δωρεάν ή είναι δωρεάν μόνο κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής περιόδου, όπως το KillDisk.

Όπως ανέφερα παραπάνω, μερικά προγράμματα σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε τη δική σας μέθοδο εξυγίανσης δεδομένων. Εάν διαθέτετε ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει προσαρμοσμένες μεθόδους αλλά δεν φαίνεται να σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το HMG IS5, ίσως να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο χρησιμοποιώντας τα ίδια περάσματα που περιγράψαμε στην προηγούμενη ενότητα.

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων υποστηρίζουν πολλές μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων επιπλέον του HMG IS5. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε ένα από αυτά τα προγράμματα, όπως αυτά που μου άρεσε παραπάνω, και να επιλέξετε μια διαφορετική μέθοδο εξυγίανσης δεδομένων αν αργότερα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάτι διαφορετικό από το HMG IS5.

Περισσότερες πληροφορίες για το HMG IS5

Η μέθοδος απολύμανσης HMG IS5 καθορίστηκε αρχικά στο έγγραφο HMG IA / IS 5 Secure Sanitization of Protected Marked Information ή Sensitive Information , το οποίο δημοσιεύτηκε από την Ομάδα Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικής Ασφάλειας (CESG), μέρος του κεντρικού γραφείου επικοινωνίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ).