Η ανάλυση του κοινού είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τις παρουσιάσεις

Γνωρίστε το κοινό σας παρουσίασης πριν από την μεγάλη μέρα

Πόσο σημαντικό είναι το κοινό σας στην παρουσίαση;

Φανταστείτε τι θα ήταν να ξεκινήσετε την παρουσίασή σας και αναρωτιέστε γιατί κανείς στο ακροατήριο δεν ενδιαφέρεται ελάχιστα. Ή φοβίζουν ή απλά βγαίνουν. Ή αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε λάθος δωμάτιο δίνοντας την παρουσίασή σας.

Η πιο πιθανή αιτία οποιασδήποτε από αυτές τις καταστάσεις είναι ότι η ανάλυση του κοινού δεν ήταν προτεραιότητα για εσάς κατά την προετοιμασία της παρουσίασής σας.

Γιατί είναι σημαντική η ανάλυση του κοινού;

Για να κάνετε την πιο αποτελεσματική χρήση του χρόνου σας στο προσκήνιο, πρέπει να γνωρίζετε πολλά για το κοινό σας προτού αρχίσετε να προετοιμάζεστε . Κάντε αυτές τις σημειώσεις μέρος της λίστας ελέγχου παρουσίασής σας.

Γιατί το κοινό σας έρχεται στην παρουσίασή σας;

Η πιο εύκολη "δουλειά πωλήσεων" (και ας το παραδεχτούμε, κάθε παρουσίαση είναι μια δουλειά πωλήσεων, δεν έχει σημασία τι είναι το θέμα) είναι να έχετε ένα κοινό γεμάτο με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μάθουν όλα όσα μπορείτε να τους πείτε. Αυτό θα ήταν σε έναν τέλειο κόσμο. Ωστόσο, αυτό το σενάριο δεν συμβαίνει κανονικά.

Το κοινό σας αποτελείται πιθανότατα από άτομα από μία από αυτές τις τρεις ομάδες και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε διαφορετικά κάθε σετ.

  1. Μέλη που δεν γνωρίζουν το προϊόν / ιδέα σας και πραγματικά θέλουν να μάθουν
    • Αυτή είναι μια ιδανική ομάδα. Απλά προσέξτε να μην είστε τόσο ενθουσιώδης που είστε στα πρόθυρα υπερβολικής συσσώρευσης. Τα ακροατήρια είναι απενεργοποιημένα όταν συνεχίζετε και συνεχίζετε, πολύ αφότου έχετε κάνει λόγο. (Οπτικοποιήστε τον έφηβο εδώ και πώς μπορούν να σας συντονίσουν).
  2. Μέλη που αισθάνονται ότι ξέρουν πολύ περισσότερο από εσένα, αλλά θέλεις να είσαι εκεί για να μπορέσεις να προσφέρεις μια χρήσιμη πληροφορία
    • Ζητήστε από αυτά τα μέλη του κοινού να μοιραστούν μερικές από τις εκτεταμένες γνώσεις τους. Όχι μόνο θα τους κάνει να αισθάνονται σημαντικοί, αλλά μπορείτε να μάθετε ένα πράγμα ή δύο που δεν γνωρίζατε τον εαυτό σας.
  3. Μέλη που διαφωνούν απόλυτα μαζί σας και θέλουν να σας ενημερώσουν σχετικά
    • Εάν μπορείτε να προσαρμόσετε τη συζήτησή σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν τα μέλη να δουν διαφορετικό φως στο θέμα ή ακόμα να αμφισβητήσουν τις σκέψεις τους, τότε είστε στο δρόμο για μια νίκη. Σαφής και σύντομα γεγονότα, όχι θεωρίες, θα είναι το εισιτήριο εδώ.

Οποιαδήποτε στιγμή επενδύσεις στην έρευνα και την ανάλυση του κοινού σας πριν από την παρουσίασή σας είναι πάντα ο χρόνος που ξοδεύετε καλά .