Πώς να παίξετε αρχεία ταινιών .bin, .cue, .dat, .daa και .rar

01 από 07

Εγκαταστήστε το λογισμικό WinRAR

Βήμα 1: Κατεβάστε το βοηθητικό πρόγραμμα WinRAR από το RARLAB.com.

Πώς: Κατεβάστε το WinRAR από εδώ.

Επεξήγηση: Το πρόγραμμα WinRAR ονομάζουμε πρόγραμμα "αρχειοθέτησης". Η δουλειά του είναι να συσκευάζει και να συμπιέζει μεγάλα αρχεία για πιο αποτελεσματική λήψη. Το WinRAR είναι σε θέση να συμπιέσει μια ταινία 1024 megabyte σε 600 megabyte μικρότερων συνδεδεμένων αρχείων. Λόγω της δύναμης και της ευελιξίας του, αυτό το εργαλείο είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των αρχείων shareers.

Στην περίπτωσή σας, σας ενδιαφέρει να αποσυμπιέσετε ("εξάγοντας") ένα αρχείο που έχετε κατεβάσει και να μετατρέψετε πάλι σε πλήρη μορφή.

Το WinRAR είναι ελεύθερο να δοκιμάσει και είναι μόνο 1136 kilobytes μεγάλο. Μετά από ένα μήνα χρήσης του, ο προγραμματιστής RAR σας ζητά να το αγοράσετε για $ 29USD.

02 του 07

Εγκαταστήστε ένα Virtual Emulator CD / DVD

Βήμα 2 Εργασία: Κατεβάστε και εγκαταστήστε το λογισμικό "emulator" που θα επεξεργάζεται τα αρχεία σας σαν να ήταν μια μονάδα οπτικού δίσκου CD-DVD.

Πώς: Κατεβάστε τον "εξομοιωτή μονάδας οπτικού δίσκου" "Daemon Tools" εδώ ή εδώ.

Επεξήγηση: Σε αντίθεση με τις μορφές ψηφιακών αρχείων .avi και .mpg που μπορούν εύκολα να δουν οι υπολογιστές, πολλά αρχεία ταινιών P2P είναι σε οπτική μορφή .bin ή .dat. Το Bin and dat είναι μια τυποποιημένη μορφή για ένα DVD ή ένα CD player, αλλά για να τα κάνετε ορατά σε έναν υπολογιστή, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό προσαρμογέα. Αυτό το λογισμικό προσαρμογέα ονομάζεται "τοποθέτηση εικόνας οπτικής μονάδας" με λογισμικό "εξομοιωτή".

Το πιο δημοφιλές λογισμικό εξομοιωτή CD / DVD είναι το Daemon Tools 4.xx Daemon είναι ένα δωρεάν και υψηλής ποιότητας προϊόν. Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το δωρεάν λογισμικό από πολλές τοποθεσίες λήψης.

03 του 07

Εγκαταστήστε τρία διαφορετικά προϊόντα αναπαραγωγής ταινιών.

Βήμα 3: Κατεβάστε και εγκαταστήστε VLC, DivX και Windows Media Players.

Πως:

  1. Κατεβάστε το δωρεάν VideoLAN VLC Player εδώ.
  2. Κατεβάστε δωρεάν το DivX Player εδώ.
  3. Κάντε λήψη του δωρεάν Windows Media Player 9 εδώ.

Επεξήγηση: Υπάρχει μια διφορούμενη σειρά από τύπους αρχείων που διατίθενται μέσω της P2P λήψης μέσω Internet. Ένας έξυπνος χρήστης γνωρίζει αυτό και χρησιμοποιεί τουλάχιστον 3 διαφορετικούς παίκτες ταινιών για να δει με επιτυχία το εύρος των διαφόρων αρχείων ταινιών. Οι 3 προτεινόμενοι παίκτες είναι το Windows Media Player (συνήθως περιλαμβάνεται στα Windows XP), το DivX Player και το VideoLan VLC Player.

Ανάλογα με το είδος του αρχείου που θα κατεβάσετε, θα χρειαστεί να δοκιμάσετε καθένα από αυτούς τους παίκτες μέχρι να αναπαραχθεί η ταινία με επιτυχία. Από αυτό το γράψιμο, αυτά τα τρία εργαλεία θα παίξουν το 99% όλων των ταινιών που μπορούν να κατεβάσουν, εφ 'όσον έχουν εγκατεστημένες τις απαιτούμενες βιβλιοθήκες κωδικοποιητή (compress / decompress).

Εξωτερική ταινία: εάν προσπαθείτε να δείτε ένα αρχείο .ocg ή .ogg που απαιτεί υποτίτλους, θα χρειαστείτε πρόσθετο πρόσθετο λογισμικό (δείτε το επερχόμενο άρθρο για επεξηγήσεις αρχείων .ocg / .ogg)

04 του 07

Εξαγάγετε το αρχικό αρχείο WinRAR στις μορφές του .bin / .cue / .dat.


Βήμα 4 Εργασία: Βρείτε το κύριο αρχείο .rar και εξαγάγετε (αποσυμπιέστε) χρησιμοποιώντας το δεξί κλικ.

Πως:

  1. Χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων των Windows ή τον υπολογιστή μου , βρείτε το πρωτεύον αρχείο RAR. Θα έχει ένα σχήμα εικονιδίου 3 μικροσκοπικών βιβλίων και πιθανότατα θα είναι το μόνο αρχείο με επέκταση .rar στο τέλος του ονόματος της. Συμβουλή : χρησιμοποιήστε (Κουμπί παραθύρου) - E στο πληκτρολόγιό σας για γρήγορη εκκίνηση του Windows File Explorer.
  2. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό το μοναδικό πρωτότυπο αρχείο .rar και "εξαγάγετε" σε έναν υποφάκελο (Αυτή είναι συνήθως η τρίτη επιλογή στο μενού R. κλικ) Κάντε μια διανοητική σημείωση για το όνομα του φακέλου που δημιουργείτε, όπως θα χρειαστεί "Mount" εκείνο το φάκελο αργότερα.
  3. Επιβεβαιώστε "ναι" στα πεδία διαλόγου που προκύπτουν και δώστε στο WinRAR περίπου 2 λεπτά για να κάνετε την εργασία εξαγωγής.
  4. Το λογισμικό θα αποσυμπιέσει το πρωτεύον αρχείο RAR και θα το συνδέσει επίσης αυτόματα με τις δεκάδες αρχεία υποστήριξής του .r ##. Μπορείτε να εξαγάγετε μόνο ένα πρωτεύον αρχείο RAR ... το λογισμικό θα φροντίσει τα αρχεία αδελφών πίσω από τις σκηνές.
  5. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα αρχείο .bin και .cue ή ένα αρχείο .dat και .cue.

Επεξήγηση: Τα αρχεία μεγάλων αρχείων ταινιών αποτελούνται από δεκάδες αρχεία .r01, .r02, .r03. Κάθε ένα από αυτά τα αρχεία είναι συνήθως 14.649kb μεγάλα.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το WinRAR πακετάρει σκόπιμα ένα μεγάλο αρχείο. Το WinRAR το συμπιέζει σε δεκάδες αρχεία μικρότερου μεγέθους "αδελφής" .r ##, συχνά το ήμισυ του αρχικού μεγέθους.

Συμβουλή: κάντε δεξί κλικ σε ένα από τα αρχεία .r ## και ελέγξτε τις ιδιότητές του. Μπορείτε να δείτε ένα γράφημα για το πόσο συμπιέστηκε από το αρχικό μέγεθος του αρχείου.

05 του 07

"Τοποθετήστε" το αρχείο .cue για να λειτουργήσει ως εικονική μονάδα οπτικού δίσκου.

Daemon Tools CD εξομοιωτή.

Βήμα 5 Εργασία: Τώρα πείθετε στον υπολογιστή σας ότι τα αρχεία βίντεο που εξάγονται είναι ένα εικονικό CD ή DVD.

Πως:

  1. Εκκινήστε το λογισμικό Daemon Tools.
  2. Στο εικονίδιο του ρολογιού των Windows θα εμφανιστεί εικονίδιο κόκκινου ή πράσινου βλήματος στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
  3. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό το εικονίδιο του Daemon lightning bolt και επιλέξτε το πρώτο γράμμα "virtual drive" που διαθέτετε. Συνήθως, αυτό είναι G :. Στη συνέχεια επιλέξτε "Εικόνα σύνδεσης". Επιλέξτε ένα γράμμα μονάδας δίσκου της επιλογής σας ... τα ίδια τα γράμματα είναι αυθαίρετα και είναι απλώς ένας δείκτης κώδικα για να ονομάσετε την εικονική σας μονάδα δίσκου.
    (συμβουλή: για να δείτε πολλές ταινίες, ορίστε τον εξομοιωτή σας να έχει 3 ή 4 εικονικές μονάδες οπτικού δίσκου.) 1 μονάδα μπορεί να αναπαράγει ταινία αρχείου .bin / .cue, 2 μονάδες μπορούν να παίξουν 2 ταινίες .bin / .cue κ.λπ. ),
  4. Περιηγηθείτε χρησιμοποιώντας το προκύπτον παράθυρο διαλόγου Αρχείο για να δείξετε το αρχείο .cue που εξάγετε πριν από λίγα λεπτά.
  5. Μέσα σε λίγα λεπτά, ένας άλλος διάλογος θα σας ρωτήσει τι να κάνετε με αυτό το αρχείο .cue. Επιλέξτε "Άνοιγμα φακέλου για προβολή αρχείων".
  6. Μέσα σε άλλα λίγα λεπτά, είναι πιθανό να δείτε ένα άλλο παράθυρο διαλόγου που ονομάζεται "G:" και τέσσερις φακέλους με ονόματα όπως: EXT, MPEG #, SEGMENT και VCD2. Αυτό το πλαίσιο διαλόγου σημαίνει ότι τα Windows βλέπουν τα αρχεία σαν να ήταν CD ή DVD.
  7. Ανοίξτε το φάκελο MPEG # και θα βρείτε το κύριο αρχείο μετακίνησης σε μορφή .avi, .mpeg ή .dat.

06 του 07

Εκκινήστε το αρχείο .avi / .mpeg / .dat σε έναν από τους θεατές ταινιών σας.

Βήμα 6 Εργασία: Ανοίξτε το αρχείο "mount" .dat / .bin / .avi / .mpg στο λογισμικό του προγράμματος αναπαραγωγής ταινιών που το εμφανίζει καλύτερα.

Πως:

  1. Βρείτε το κύριο αρχείο ταινιών. Θα είναι συνήθως άνω των 600.000kb μεγάλων και συχνά θα έχει την επέκταση αρχείου .bin, .dat, .avi. ή .mpeg στο τέλος του ονόματος.
  2. Δοκιμάστε το διπλό κλικ για να ξεκινήσει η .bin / .avi / .mpeg / .dat στην προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής. Ο προεπιλεγμένος παίκτης θα είναι το Windows Media Player για τους περισσότερους χρήστες.
  3. Εάν το Media Player αποτύχει, δοκιμάστε να ανοίξετε το αρχείο σε DivX Player. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τεχνική μεταφοράς και απόθεσης για να ανοίξετε ή να ξεκινήσετε το DivX και να ανοίξετε το αρχείο ταινίας από εκεί. Το DivX χρησιμοποιείται συνήθως για την προβολή αρχείων .dat.
  4. Τέλος, δοκιμάστε το VLC player από το VideoLAN. Το VLC player καθιστά συνήθως αρχεία .avi που προέρχονται από την Ευρώπη .

Ορίστε. Για το 95% από εσάς που έχετε διαβάσει αυτό το σεμινάριο, θα πρέπει τώρα να παρακολουθείτε την ταινία σας! Εάν το αρχείο σας δεν λειτουργεί μετά από όλα τα παραπάνω βήματα, μεταβείτε στο βήμα 7.

Επεξήγηση: Σχεδόν τόσο διφορούμενο όσο και το βήμα 5, αυτό το βήμα 6 είναι το βήμα εικασίας. Επειδή ορισμένα εικονικά αρχεία CD-DVD θα αναπαράγονται μόνο σε συγκεκριμένους παίκτες, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμή και το σφάλμα για να προσδιορίσετε ποιος παίκτης λειτουργεί καλύτερα για εκείνη την ταινία. Ευτυχώς, το DivX, το Windows Media Player και το VLC φαίνεται να καλύπτουν το 99% όλων των ταινιών που είναι διαθέσιμες στο P2P.

07 του 07

Αντιμετώπιση προβλημάτων Γιατί η ταινία σας δεν θα συνεχίσει να αναπαράγεται

Βήμα 7 Εργασία: Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Πώς: Εάν ακόμα και αφού δοκιμάσετε επανειλημμένα τα προηγούμενα 6 βήματα, η ληφθείσα ταινία δεν αναπαράγεται, τότε πιθανόν να έχετε μολυνθεί από ένα από τα παρακάτω προβλήματα.

  1. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα κατεστραμμένο αρχείο το οποίο ήταν μεταμφιεσμένο ως πλήρης ταινία ή CD. Αν συμβαίνει αυτό, η μόνη προσφυγή σας είναι να βρείτε ένα καλύτερο αντίγραφο του αρχείου και να κάνετε λήψη αυτού του ανώτερου αντιγράφου.
  2. Δεν επιτύχατε την επιτυχή εγκατάσταση των 3 προγραμμάτων αναπαραγωγής ταινιών και του DVD Daemon Tools, εξομοιωτή. Εάν ναι, τότε πρέπει να επιστρέψετε και να επανεγκαταστήσετε αυτά τα προϊόντα.
  3. Η ταινία / CD που έχετε κατεβάσει είναι σε τόσο εξωτική μορφή, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολύ προσαρμοσμένο λογισμικό για να το δείτε. Αν συμβαίνει αυτό, τότε η μόνη προσφυγή σας είναι να στείλετε απευθείας το άτομο που μοιράζεται το αρχείο και να ζητήσετε την καθοδήγησή του.
  4. Προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξομοιωτή Daemon Tools στα Windows Vista, χωρίς να το ενημερώσετε στην έκδοση 4.08 ή καλύτερα. Εάν εκτελείτε τα Windows Vista, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε τουλάχιστον την έκδοση 4.08 του Daemon πριν ο Daemon λειτουργήσει σωστά.

Επεξήγηση: Δυστυχώς, λόγω της μικρής κλίμακας των τύπων αρχείων και της ερασιτεχνικής γνώσης πολλών μεριτών αρχείων, η λήψη της ποιότητας ταινίας είναι ασυνεπής. Αυτό που μπορεί να είναι μια θετική εμπειρία λήψης μιας ημέρας θα ακολουθηθεί από την απογοήτευση των σπασμένων αρχείων την επόμενη μέρα. Οι έμπειροι χρήστες P2P έχουν έρθει να το μάθουν και προσαρμόζονται με τα διάφορα εργαλεία και τις τεχνικές τους. Ελέγξτε συχνά συχνά για να δείτε αν οι νέοι τύποι αρχείων απαιτούν νέες απαντήσεις χρηστών.