Οι εντολές εντολών εντολών των Windows Vista (Μέρος 3)

Μέρος 3 ενός πλήρους καταλόγου εντολών CMD που είναι διαθέσιμα στα Windows Vista

Αυτό είναι το τελικό μέρος μιας αλυσωτής λίστας 3-μερών εντολών που διατίθενται από τη Γραμμή εντολών των Windows Vista.

Ανατρέξτε στις Εντολές προτροπής εντολών των Windows Vista Μέρος 1 για το πρώτο σύνολο εντολών.

append - lpr | makecab - tscon | tsdiscon - xcopy

Tsdiscon

Η εντολή tsdiscon χρησιμοποιείται για την αποσύνδεση μιας περιόδου απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.

Tskill

Η εντολή tskill χρησιμοποιείται για να τερματίσει την καθορισμένη διαδικασία.

Τύπος

Η εντολή τύπου χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των πληροφοριών που περιέχονται σε ένα αρχείο κειμένου.

Typerperf

Η εντολή typerperf εμφανίζει δεδομένα απόδοσης στο παράθυρο "Γραμμή εντολών" ή γράφει τα δεδομένα σε ένα συγκεκριμένο αρχείο καταγραφής.

Umount

Η εντολή umount χρησιμοποιείται για την κατάργηση των κοινόχρηστων δικτύων του συστήματος αρχείων δικτύου (NFS).

Η εντολή umount δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή στα Windows Vista, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί ενεργοποιώντας τη δυνατότητα Services for NFS Windows από Programs and Features (Προγράμματα και δυνατότητες) στον πίνακα ελέγχου.

Unlodctr

Η εντολή unlodctr καταργεί τα ονόματα μετρητών εξήγησης κειμένου και απόδοσης για ένα πρόγραμμα οδήγησης υπηρεσίας ή συσκευής από το μητρώο των Windows.

Ver

Η εντολή ver χρησιμοποιείται για την εμφάνιση του τρέχοντος αριθμού έκδοσης των Windows ή MS-DOS.

Επαληθεύω

Η εντολή επαλήθευσης χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα της Γραμμής εντολών να επαληθεύσει ότι τα αρχεία γράφονται σωστά σε ένα δίσκο.

Vol

Η εντολή vol εμφανίζει την ετικέτα τόμου και τον σειριακό αριθμό ενός καθορισμένου δίσκου, υποθέτοντας ότι υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες. Περισσότερο "

Vssadmin

Η εντολή vssadmin ξεκινά το εργαλείο γραμμής εντολών της γραμμής εντολών της υπηρεσίας σκιώδους αντιγράφου όγκου (Volume Shadow Copy Service), το οποίο εμφανίζει τα τρέχοντα αντίγραφα ασφαλείας σκιωδών όγκων και όλους τους εγκατεστημένους συγγραφείς και παρόχους σκιώδους αντιγραφής

W32tm

Η εντολή w32tm χρησιμοποιείται για τη διάγνωση ζητημάτων με το Windows Time.

Περίμενε για

Η εντολή waitfor χρησιμοποιείται για την αποστολή ή την αναμονή ενός σήματος σε ένα σύστημα.

Wbadmin

Η εντολή wbadmin χρησιμοποιείται για την εκκίνηση και τη διακοπή των εργασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, την εμφάνιση λεπτομερειών σχετικά με ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας, την καταχώρηση των αντικειμένων μέσα σε ένα αντίγραφο ασφαλείας και την αναφορά της κατάστασης ενός αντιγράφου που εκτελείται αυτήν τη στιγμή.

Wecutil

Η εντολή wecutil χρησιμοποιείται για τη διαχείριση συνδρομών σε συμβάντα που προωθούνται από υπολογιστές που υποστηρίζονται από τη διαχείριση WS.

Wevtutil

Η εντολή wevtutil ξεκινά το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών συμβάντων των Windows το οποίο χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των αρχείων καταγραφής συμβάντων και των εκδοτών.

Που

Η εντολή Where χρησιμοποιείται για την αναζήτηση αρχείων που ταιριάζουν με ένα καθορισμένο μοτίβο.

Ποιός είμαι

Η εντολή whoami χρησιμοποιείται για την ανάκτηση πληροφοριών ονόματος χρήστη και ομάδας σε δίκτυο.

Winrm

Η εντολή winrm χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει η έκδοση γραμμής εντολών της απομακρυσμένης διαχείρισης των Windows, που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ασφαλών επικοινωνιών με τοπικούς και απομακρυσμένους υπολογιστές χρησιμοποιώντας υπηρεσίες ιστού.

Winrs

Η εντολή winers χρησιμοποιείται για να ανοίξει ένα ασφαλές παράθυρο εντολών με έναν απομακρυσμένο κεντρικό υπολογιστή.

Winsat

Η εντολή winsat ξεκινά το εργαλείο αξιολόγησης συστήματος των Windows, ένα πρόγραμμα που αξιολογεί διάφορα χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά και δυνατότητες ενός υπολογιστή που εκτελεί Windows.

Wmic

Η εντολή wmic ξεκινά τη γραμμή εντολών των Windows Management Instrumentation (WMIC), μια διεπαφή δέσμης ενεργειών που απλοποιεί τη χρήση των Windows Management Instrumentation (WMI) και των συστημάτων που διαχειρίζονται μέσω του WMI.

Wsmanhttpconfig

Η εντολή wsmanhttpconfig χρησιμοποιείται για τη διαχείριση πτυχών της υπηρεσίας απομακρυσμένης διαχείρισης των Windows (WinRM).

Xcopy

Η εντολή xcopy μπορεί να αντιγράψει ένα ή περισσότερα αρχεία ή δέντρο καταλόγων από τη μια θέση στην άλλη.

Η εντολή xcopy θεωρείται γενικά μια πιο "ισχυρή" έκδοση της εντολής αντιγραφής, αν και η εντολή robocopy αμαρτάνει ακόμα και xcopy. Περισσότερο "

Μήπως χάσατε μια εντολή Command Prompt;

Προσπάθησα σκληρά να συμπεριλάβω όλες τις διαθέσιμες εντολές στο πλαίσιο της Γραμμής εντολών στα Windows Vista στη λίστα μου παραπάνω, αλλά σίγουρα θα μπορούσα να χάσω ένα. Αν το έκανα, παρακαλώ με ενημερώστε, ώστε να μπορώ να το προσθέσω.