21 τεχνάσματα και χάρες για την εντολή εντολών

Command Prompt κόλπα, αμυχές και μυστικά στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Το εργαλείο των Εντολών για τις εντολές των Windows και πολλές από τις εντολές του μπορεί να φανεί βαρετό ή ακόμα και σχετικά άχρηστο με την πρώτη ματιά, αλλά όποιος έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την Command Prompt πολύ συχνά μπορεί να σας πει, υπάρχουν πολλά που αγαπάτε!

Εγγυώνομαι ότι αυτά τα πολλά κόλπα Command Prompt και άλλες εντολές Command Prompt θα σας ενθουσιάσουν για πολλές από τις λεπτές εντολές Command Prompt όπως το telnet, το δέντρο ή το robocopy ... εντάξει, το robocopy ακούγεται αρκετά δροσερό.

Μερικά από αυτά τα κόλπα Command Prompt και τα hacks είναι ειδικά χαρακτηριστικά ή διασκεδαστικές χρήσεις για την ίδια τη Γραμμή εντολών, ενώ άλλα είναι απλά ή σχετικά άγνωστα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με συγκεκριμένες εντολές CMD.

Ας αρχίσουμε! Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, περιηγηθείτε σε αυτά τα 21 εξαιρετικά δροσερά μηνύματα Command Prompt.

Ό, τι κι αν κάνετε, μην χάσετε το τρελό τέχνασμα όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία Star Wars Episode IV, δωρεάν, από δεξιά μέσα στη Γραμμή εντολών. Ναι σοβαρολογώ.

Απολαμβάνω!

01 από 21

Χρησιμοποιήστε το Ctrl-C για να ακυρώσετε μια εντολή

© David Lentz / Ε + / Getty Images

Σχεδόν οποιαδήποτε εντολή μπορεί να σταματήσει στις διαδρομές της με την εντολή abort: Ctrl-C .

Αν δεν έχετε εκτελέσει μια εντολή, μπορείτε απλά να επιστρέψετε και να διαγράψετε αυτό που πληκτρολογήσατε, αλλά εάν το έχετε ήδη εκτελέσει, τότε μπορείτε να κάνετε Ctrl-C για να το σταματήσετε.

Το Ctrl-C δεν είναι μαγικό ραβδί και δεν μπορεί να αναιρέσει πράγματα που δεν είναι αναξιόπιστα, όπως μια μερικώς πλήρη εντολή μορφοποίησης .

Ωστόσο, για πράγματα όπως η εντολή dir που φαίνεται να συνεχίζεται για πάντα ή ερωτήσεις που ρωτάτε με την προτροπή ότι δεν γνωρίζετε την απάντηση, η εντολή διακοπής είναι ένα εξαιρετικό τέχνασμα Command Prompt για να το ξέρετε.

02 από 21

Προβολή αποτελεσμάτων μιας εντολής μία σελίδα (ή γραμμή) κάθε φορά

Πάντα τρέχει μια εντολή, όπως η εντολή dir, που παράγει τόσο πολλές πληροφορίες στην οθόνη ότι είναι σχεδόν άχρηστο; Δεν είσαι μόνος.

Ένας τρόπος γύρω από αυτό είναι να εκτελέσετε την εντολή με έναν ειδικό τρόπο, ώστε οποιαδήποτε πληροφορία δημιουργείται να εμφανίζεται σε σας μια σελίδα ή μια γραμμή, τη φορά.

Για να το κάνετε αυτό, απλά πληκτρολογήστε την εντολή, την εντολή dir για παράδειγμα, και στη συνέχεια ακολουθήστε την με τον χαρακτήρα σωλήνα και στη συνέχεια με την εντολή more .

Για παράδειγμα, εκτελώντας τα dir / s | περισσότερα θα δημιουργήσουν χιλιάδες γραμμές αποτελεσμάτων που περιμένετε από την εντολή dir, αλλά η περισσότερη εντολή θα θέσει σε παύση κάθε σελίδα αποτελεσμάτων με - More - στο κάτω μέρος της σελίδας, υποδεικνύοντας ότι η εντολή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Απλά πατήστε το πλήκτρο διαστήματος για να προχωρήσετε ανά σελίδα ή πατήστε το πλήκτρο Enter για να προωθήσετε μία γραμμή τη φορά.

Συμβουλή: Μία από τις άλλες αμυχές CMD (που θα δείτε παρακάτω) παρέχει μια διαφορετική λύση σε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας κάτι που ονομάζεται χειριστής ανακατεύθυνσης , οπότε μείνετε συντονισμένοι ...

03 του 21

Εκτελέστε αυτόματα τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής

Πολλές εντολές απαιτούν να τις εκτελείτε από μια ανυψωμένη γραμμή εντολών στα Windows - με άλλα λόγια, εκτελέστε τα από μια γραμμή εντολών που εκτελείται ως διαχειριστής.

Μπορείτε πάντα να κάνετε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε συντόμευση της γραμμής εντολών και να επιλέξετε Εκτέλεση ως διαχειριστής , αλλά δημιουργώντας μια συντόμευση για να κάνετε το ίδιο πράγμα μπορεί να είναι ένας τεράστιος εξοικονομητής χρόνου εάν είστε συχνός χρήστης Power Command Prompt.

Για να ολοκληρώσετε αυτό το κόλπο γραμμής εντολών, απλώς δημιουργήστε μια συντόμευση γραμμής εντολών στην επιφάνεια εργασίας, εισαγάγετε τις ιδιότητες της συντόμευσης και έπειτα επιλέξτε το πλαίσιο " Εκτέλεση ως διαχειριστής " που βρίσκεται στο κουμπί " Σύνθετες " στην καρτέλα Συντόμευση .

04 από 21

Γίνετε χρήστης Power Command Prompt με λειτουργικά πλήκτρα

Το γεγονός ότι τα πλήκτρα λειτουργίας πραγματικά κάνουν κάτι στο Command Prompt είναι ίσως ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά για το εργαλείο:

F1: Πάσχει την τελευταία εντολή που εκτελέστηκε (χαρακτήρας κατά χαρακτήρα)
F2: Επικολλά την τελευταία εντολή που εκτελέστηκε (μέχρι τον καταχωρημένο χαρακτήρα)
F3: Επικολλά την τελευταία εντολή που εκτελέστηκε
F4: Διαγράφει το κείμενο της τρέχουσας προτροπής μέχρι τον εισερχόμενο χαρακτήρα
F5: Οι εντολές Pastes που εκτελέστηκαν πρόσφατα (δεν κυκλοφορούν)
F6: Paste ^ Z στην προτροπή
F7: Εμφανίζει μια επιλεγμένη λίστα εντολών που εκτελέστηκαν προηγουμένως
F8: Οι πάστες έχουν εκτελέσει πρόσφατα εντολές (κύκλοι)
F9: Ζητά να επικολλήσετε τον αριθμό της εντολής από τη λίστα F7

Ένα άλλο τέχνασμα του Command Prompt που έρχεται σύντομα είναι γεμάτο από συντομεύσεις του βέλους , μερικές από τις οποίες είναι παρόμοιες με αυτά τα βασικά κόλπα των λειτουργιών.

05 από 21

Απελευθερώστε το σύντομο κείμενο

"εντολή $ v" εντολή.

Γνωρίζατε ότι η ίδια η ερώτηση στη Γραμμή εντολών είναι πλήρως προσαρμόσιμη χάρη στην εντολή prompt; Είναι, και όταν λέω προσαρμόσιμη, εννοώ πραγματικά προσαρμόσιμη.

Αντί του C: \> , μπορείτε να ορίσετε την προτροπή σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε, να το συμπεριλάβετε στον χρόνο, την τρέχουσα μονάδα δίσκου, τον αριθμό έκδοσης των Windows (όπως σε αυτό το παράδειγμα εικόνας), το ονομάζετε.

Ένα χρήσιμο παράδειγμα είναι το prompt $ m $ p $ g , το οποίο θα εμφανίσει την πλήρη διαδρομή μιας αντιστοιχισμένης μονάδας στο μήνυμα, μαζί με το γράμμα της μονάδας δίσκου.

Μπορείτε πάντα να εκτελέσετε την ερώτηση μόνη της, χωρίς επιλογές, για να την επιστρέψετε στην κάποτε βαρετή προεπιλογή της.

06 από 21

Λάβετε βοήθεια για οποιαδήποτε εντολή

© pearleye / Ε + / Getty Images

Πιστέψτε το ή όχι, η εντολή βοήθειας δεν παρέχει βοήθεια για κάθε εντολή της εντολής Command Prompt. (Πόσο ανόητο είναι αυτό;)

Ωστόσο, οποιαδήποτε εντολή μπορεί να επιτείνεται με το /? επιλογή, που ονομάζεται συνήθως διακόπτης βοήθειας , για την εμφάνιση λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τη σύνταξη της εντολής και συχνά φορές και μερικά παραδείγματα.

Αμφιβάλλω ότι ο διακόπτης βοήθειας είναι το πιο cool κόλπο Command Prompt που έχετε ακούσει ποτέ, αλλά είναι δύσκολο να διαφωνείτε ότι είναι ένα από τα πιο χρήσιμα.

Δυστυχώς, ούτε η εντολή βοήθειας ούτε ο διακόπτης βοήθειας προσφέρουν πολλά για να εξηγήσουν τον τρόπο ερμηνείας της σύνταξης. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανάγνωσης της σύνταξης εντολών εάν χρειάζεστε βοήθεια γι 'αυτό.

07 από 21

Αποθηκεύστε μια έξοδο εντολών σε ένα αρχείο

Ένα απίστευτα χρήσιμο τέχνασμα Command Prompt είναι η χρήση των χειριστών ανακατεύθυνσης , ειδικά των χειριστών > και >> .

Αυτοί οι μικρότεροι χαρακτήρες σάς επιτρέπουν να ανακατευθύνετε την έξοδο μιας εντολής σε ένα αρχείο κειμένου , δίνοντάς σας μια αποθηκευμένη έκδοση όσων δεδομένων της εντολής που παράγεται στο παράθυρο της γραμμής εντολών.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι πρόκειται να δημοσιεύσετε ένα πρόβλημα υπολογιστή σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ και θέλετε να παρέχετε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την εντολή systeminfo με έναν χειριστή ανακατεύθυνσης.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εκτελέσετε το systeminfo> c: \ mycomputerinfo.txt για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες που παρέχονται από την εντολή systeminfo σε αυτό το αρχείο. Θα μπορούσατε στη συνέχεια να επισυνάψετε το αρχείο στη θέση του φόρουμ σας.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανακατεύθυνσης εξόδου εντολών σε ένα αρχείο για περισσότερα παραδείγματα και μια καλύτερη επεξήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης των χειριστών ανακατεύθυνσης.

08 από 21

Προβολή ολόκληρης της δομής καταλόγου μιας μονάδας

Μία από τις πιο μικρές εντολές είναι η εντολή δέντρου. Με το δέντρο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα είδος χάρτη των καταλόγων σε οποιαδήποτε από τις μονάδες του υπολογιστή σας.

Εκτελέστε το δέντρο από οποιονδήποτε κατάλογο για να δείτε τη δομή του φακέλου κάτω από αυτόν τον κατάλογο.

Με τόσα πολλά στοιχεία που δημιουργήθηκαν με αυτήν την εντολή, είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να εξαγάγετε τα αποτελέσματα του δέντρου σε ένα αρχείο, ώστε να μπορείτε πραγματικά να κοιτάξετε μέσα από αυτό.

Για παράδειγμα, tree / a> c: \ export.txt , όπως εξηγείται και στο τελευταίο κόλπο Command Prompt σχετικά με τους χειριστές ανακατεύθυνσης.

09 από 21

Προσαρμόστε το Κείμενο γραμμής τίτλου γραμμής εντολών

Κουρασμένος από αυτό το κείμενο γραμμής τίτλου γραμμής τίτλου; Δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς χρησιμοποιήστε την εντολή τίτλου για να την αποκρύψετε, για να δηλώσετε ό, τι θέλετε.

Για παράδειγμα, ας πούμε το όνομά σας είναι η Μαρία Σμιθ και θέλετε να εκφράσετε την κυριότητά σας στη Γραμμή εντολών: εκτέλεση τίτλου Η ιδιότητα της Μαρίας Σμιθ και η γραμμή τίτλου της Γραμμής εντολών θα αλλάξουν αμέσως.

Η αλλαγή δεν θα κολλήσει, οπότε την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τη Γραμμή εντολών, η γραμμή τίτλου θα επανέλθει στο κανονικό.

Η εντολή τίτλου χρησιμοποιείται συνήθως για να δώσει μια προσαρμοσμένη εμφάνιση σε αρχεία δέσμης ενεργειών και σε αρχεία δέσμης ... όχι ότι ο τίτλος με το όνομά σας δεν είναι καλή ιδέα!

10 από 21

Αντιγραφή κειμένου από τη γραμμή εντολών

Όπως ίσως ή όχι να γνωρίζετε, η αντιγραφή από τη Γραμμή εντολών δεν είναι τόσο εύκολη όσο η αντιγραφή από άλλα προγράμματα, η οποία είναι μέρος του λόγου για τον οποίο η αποθήκευση της εξόδου μιας εντολής σε ένα αρχείο, το οποίο μάθατε για μερικά κόλπα πίσω, είναι τόσο βολικό .

Ωστόσο, τι γίνεται αν θέλετε απλώς να αντιγράψετε ένα σύντομο τμήμα κειμένου στο πρόχειρο; Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά δεν είναι πολύ διαισθητικό ούτε:

  1. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στο παράθυρο "Γραμμή εντολών" και επιλέξτε " Μαρκάρισμα" .
  2. Τώρα, επισημάνετε με το αριστερό σας κουμπί το ποντίκι ό, τι θέλετε να αντιγράψετε.
  3. Αφού γίνει η επιλογή σας, πατήστε Enter ή κάντε δεξί κλικ μία φορά.

Τώρα μπορείτε να επικολλήσετε αυτές τις πληροφορίες σε οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλετε, ακριβώς όπως εσείς επικολλήσετε άλλο κείμενο.

Συμβουλή: Αν επιλέξατε Mark αλλά στη συνέχεια αποφασίσατε ότι δεν θέλετε να αντιγράψετε τίποτα, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ ξανά για να ακυρώσετε τη δράση Mark ή πατήστε το πλήκτρο Esc.

11 από 21

Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών από οποιαδήποτε θέση

Αν έχετε δουλέψει ποτέ στη Γραμμή εντολών για πολύ καιρό, γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι πραγματικά απογοητευτικό να εκτελέσετε την εντολή cd / chdir ξανά και ξανά για να φτάσετε στο σωστό κατάλογο από τον οποίο θέλετε να εργαστείτε.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα εξαιρετικά εύκολο κόλπο Command Prompt που θα σας επιτρέψει να ανοίξετε ένα παράθυρο Command Prompt από οποιοδήποτε φάκελο προβάλλετε στα Windows.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλοηγηθείτε, στα Windows, στο φάκελο που θέλετε να αρχίσετε να εργάζεστε από μία φορά στη γραμμή εντολών. Όταν βρίσκεστε εκεί, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ κάνετε δεξί κλικ οπουδήποτε στο φάκελο.

Μόλις εμφανιστεί το μενού, θα παρατηρήσετε μια καταχώρηση που δεν υπάρχει συνήθως εκεί: Ανοίξτε το παράθυρο εντολών εδώ .

Κάντε κλικ σε αυτό και θα ξεκινήσετε μια νέα εμφάνιση της Γραμμής εντολών, έτοιμη και περιμένοντας στη σωστή θέση!

Εάν είστε χρήστης Power Command Prompt, θα αναγνωρίσετε αμέσως την αξία σε αυτό το μικρό τέχνασμα.

Σημείωση: Εάν δείτε το PowerShell στο μενού δεξιού κλικ αντί της γραμμής εντολών, μπορείτε να κάνετε μια μικρή αλλαγή στο μητρώο των Windows για να την αλλάξετε σε Command Prompt. Πώς-To Geek έχει έναν οδηγό για αυτό.

12 από 21

Σύρετε και ρίξτε για εύκολη καταχώρηση ονόματος διαδρομής

Οι περισσότερες εντολές Command Prompt απαιτούν από εσάς ή έχετε επιλογές για να καθορίσετε πλήρεις διαδρομές σε αρχεία ή φακέλους, αλλά η πληκτρολόγηση ενός μακρού μονοπατιού μπορεί να είναι απογοητευτική, ειδικά όταν χάσετε έναν χαρακτήρα και πρέπει να αρχίσετε πάλι.

Για παράδειγμα, στα Windows 10 , η διαδρομή προς την ομάδα Αξεσουάρ στο μενού "Έναρξη" είναι C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Programs \ Accessories . Ποιος θέλει να πληκτρολογήσει όλα αυτά με το χέρι; Δεν το κάνω.

Ευτυχώς υπάρχει ένα τέχνασμα Command Prompt που κάνει αυτό πολύ πιο εύκολο: drag and drop .

Απλώς πλοηγηθείτε στο φάκελο που θέλετε η διαδρομή για το File / Windows Explorer. Όταν βρίσκεστε εκεί, μεταφέρετε το φάκελο ή το αρχείο στο παράθυρο "Γραμμή εντολών" και αφήστε το. Όπως και η μαγεία, εισάγεται η πλήρης διαδρομή, εξοικονομώντας σας ένα σημαντικό ποσό δακτυλογράφησης ανάλογα με το μήκος και την πολυπλοκότητα του ονόματος διαδρομής.

Σημείωση: Δυστυχώς, η λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης δεν λειτουργεί σε μια αυξημένη γραμμή εντολών. Τουλάχιστον μάθατε μερικά κόλπα πώς να ανοίξετε ένα από αυτά λίγο πιο γρήγορα!

13 από 21

Τερματισμός ή επανεκκίνηση άλλου υπολογιστή

Οι διαχειριστές συστημάτων σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον το κάνουν αυτό συνεχώς για πολλούς λόγους, αλλά μπορείτε επίσης να τερματίσετε ή να κάνετε επανεκκίνηση άλλου υπολογιστή στο δίκτυό σας, όλα από τη γραμμή εντολών του υπολογιστή σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας από απόσταση είναι να εκτελέσετε το shutdown / i από τη Γραμμή εντολών για να ανοίξετε το παράθυρο Remote Shutdown Dialog , που εμφανίζεται εδώ.

Απλά εισάγετε το όνομα του απομακρυσμένου υπολογιστή (το οποίο μπορείτε να πάρετε εκτελώντας την εντολή hostname στον άλλο υπολογιστή), επιλέξτε τι θέλετε να κάνετε (επανεκκίνηση ή τερματισμός), επιλέξτε κάποιες άλλες επιλογές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

Έτσι, αν είστε βούρτσισμα στις ικανότητές σας εντολή ή απλά φοβίζοντας ένα μέλος της οικογένειας, αυτό το Command Prompt τέχνασμα είναι ένα διασκεδαστικό ένα.

Μπορείτε επίσης να τερματίσετε ή να επανεκκινήσετε έναν άλλο υπολογιστή αυστηρά από τη γραμμή εντολών με την εντολή τερματισμού λειτουργίας , χωρίς να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο διαλόγου Αποσύνδεση απομακρυσμένης πρόσβασης.

14 από 21

Χρησιμοποιήστε το Robocopy ως λύση αντιγράφων ασφαλείας

Χάρη στην εντολή robocopy, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Window ή να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα τρίτου μέρους για τη διαχείριση των αντιγράφων ασφαλείας .

Απλά εκτελέστε τα παρακάτω, αντικαθιστώντας προφανώς τους φακέλους πηγής και προορισμού με ό, τι θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και πού πρέπει να πάτε.

robocopy c: \ users \ ellen \ documents f: \ mybackup \ documents / copyall / e / r: 0 / dcopy: t / mir

Η εντολή robocopy με αυτές τις επιλογές λειτουργεί ταυτόσημα με ένα πρόσθετο εργαλείο λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διατηρώντας συγχρόνως και τις δύο θέσεις.

Δεν έχετε την εντολή robocopy αν χρησιμοποιείτε τα Windows XP ή παλαιότερα. Ωστόσο, έχετε την εντολή xcopy , η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει κάτι πολύ παρόμοιο:

xcopy c: \ users \ ellen \ documents f: \ mybackup \ documents / c / d / e / h / i / k / q / r / s / x / y

Ανεξάρτητα από την εντολή που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε, απλά δημιουργήστε ένα αρχείο BAT που περιέχει την εντολή και προγραμματίστε την εκτέλεση του Task Scheduler και θα έχετε τη δική σας προσαρμοσμένη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Χρησιμοποιώ μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων σύννεφο στο σπίτι μου και σας προτείνω να το κάνετε, αλλά υπήρχαν χρόνια όπου επέλεξα να χρησιμοποιήσω την εντολή robocopy ως τη μοναδική τοπική λύση backup μου επειδή μου άρεσε το επίπεδο ελέγχου που μου έδωσε. Ας ελπίσουμε ότι το παίρνετε ως ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό το απίστευτα χρήσιμο τέχνασμα Command Prompt.

15 από 21

Προβολή σημαντικών πληροφοριών δικτύου του υπολογιστή σας

Ίσως μόνο για τις δικές σας πληροφορίες, αλλά σίγουρα όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα δικτύου ή διαδικτύου, πιθανώς θα πρέπει κάποτε να γνωρίζετε λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνδεση δικτύου του υπολογιστή σας.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη σύνδεση δικτύου είναι διαθέσιμα κάπου στον Πίνακα Ελέγχου στα Windows, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε και πολύ καλύτερα οργανωμένα στα αποτελέσματα από την εντολή ipconfig.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών και εκτελέστε το ipconfig / all .

Τι εμφανίζεται στην οθόνη στη συνέχεια είναι κάτι σημαντικό για τη σύνδεσή σας στο δίκτυο: τη διεύθυνση IP , το όνομα κεντρικού υπολογιστή σας, το διακομιστή DHCP , τις πληροφορίες DNS και πολλά άλλα.

Συνδυάστε αυτό το hack με αυτό για τους αναμεταδότες που έχετε μάθει για αρκετές διαφάνειες πίσω και έχετε έναν πολύ εύκολο τρόπο να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας σε κάποιον που σας βοηθά με ένα πρόβλημα.

16 από 21

Κάντε χαρτογράφηση ενός τοπικού φακέλου ακριβώς όπως μια δικτυακή μονάδα δίσκου

Η εντολή καθαρή χρήση χρησιμοποιείται για την εκχώρηση κοινών δίσκων σε ένα δίκτυο στον υπολογιστή σας ως γράμμα μονάδας δίσκου, αλλά γνωρίζατε ότι υπάρχει άλλη εντολή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το ίδιο πράγμα σε οποιοδήποτε φάκελο σε οποιονδήποτε από τους τοπικούς σκληρούς δίσκους σας ;

Υπάρχει, και ονομάζεται εντολή subst. Απλά εκτελέστε την εντολή subst, ακολουθούμενη από τη διαδρομή του φακέλου που θέλετε να εμφανιστεί ως μονάδα δίσκου.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι θέλετε το φάκελο C: \ Windows \ Fonts να εμφανιστεί ως μονάδα Q:. Απλά εκτελέστε το subst q: c: \ windows \ fonts και έχετε ρυθμίσει!

Αυτό το τέχνασμα γραμμής εντολών κάνει πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία από τη Γραμμή εντολών.

Συμβουλή: Ένας εύκολος τρόπος για να διαγράψετε το παράδειγμα "μονάδα δίσκου δικτύου" εδώ είναι με την εντολή subst / dq:. Απλά αντικαταστήστε το q: με το δικό σας γράμμα μονάδας δίσκου.

17 από 21

Πρόσβαση στις προηγούμενες εντολές με τα βέλη

© Jon Fisher

Ένα άλλο καλό τέχνασμα Command Prompt πρέπει να είναι η χρήση των πλήκτρων βέλους πληκτρολογίου για τον κύκλο των προηγούμενων εντολών που εκτελούνται.

Τα πλήκτρα βέλους πάνω και κάτω περνούν από τις εντολές που έχετε εισάγει και το δεξί βέλος εισάγει αυτόματα, χαρακτήρες κατά χαρακτήρα, την τελευταία εντολή που εκτελέσατε.

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται αυτό ενδιαφέρον, αλλά υπάρχουν αρκετές καταστάσεις όπου τα πλήκτρα βέλους γίνονται τεράστιες αποταμιευτές του χρόνου.

Εξετάστε αυτό το παράδειγμα: Έχετε πληκτρολογήσει 75 χαρακτήρες μιας εντολής και στη συνέχεια προσπαθήστε να την εκτελέσετε, μόνο για να διαπιστώσετε ότι έχετε ξεχάσει να προσθέσετε μια επιλογή στο τέλος. Δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς πατήστε το επάνω βέλος και ολόκληρη η εντολή εισάγεται αυτόματα στο παράθυρο "Γραμμή εντολών", έτοιμο για επεξεργασία για να το λειτουργήσει.

Χορηγημένος, εργάζομαι πολύ στην Command Prompt, αλλά υποθέτω ότι αυτό το μικρό κόλπο με έσωσε πολλές ώρες επανάληψης δακτυλογράφησης όλα αυτά τα χρόνια.

18 από 21

Αυτόματη ολοκλήρωση εντολών με την ολοκλήρωση της καρτέλας

Η συμπλήρωση καρτελών είναι ένα άλλο τέχνασμα Command Prompt που μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, ειδικά αν η εντολή σας έχει ένα όνομα αρχείου ή φακέλου στο οποίο δεν είστε εντελώς σίγουροι.

Για να χρησιμοποιήσετε την ολοκλήρωση της καρτέλας στη Γραμμή εντολών, απλώς πληκτρολογήστε την εντολή και στη συνέχεια το τμήμα της διαδρομής που γνωρίζετε, αν όχι καθόλου. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο καρτελών ξανά και ξανά για να περιηγηθείτε σε όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αλλάξετε καταλόγους σε κάποιο φάκελο στον κατάλογο των Windows , αλλά δεν είστε σίγουροι για το τι έχει ονομάσει. Πληκτρολογήστε cd c: \ windows \ και, στη συνέχεια, πατήστε την καρτέλα μέχρι να δείτε το φάκελο που αναζητάτε.

Ο κύκλος των αποτελεσμάτων με τη σειρά ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SHIFT + TAB για να προχωρήσετε στα αποτελέσματα αντίστροφα.

Γνωρίζετε πώς η εφαρμογή γραφής του smartphone σας υποθέτει αυτόματα τι θέλετε να πληκτρολογήσετε στη συνέχεια; Η συμπλήρωση καρτελών στο Command Prompt μοιάζει με αυτό ... μόνο καλύτερα.

19 από 21

Βρείτε τη διεύθυνση IP μιας ιστοσελίδας

Θέλετε να μάθετε τη διεύθυνση IP μιας ιστοσελίδας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή nslookup ή την εντολή ping, αλλά η πρώτη είναι μάλλον ταχύτερη.

Αρχικά, ας χρησιμοποιήσουμε την εντολή nslookup για να βρούμε τη διεύθυνση IP του :

Απλά εκτελέστε το nslookup και δείτε το αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι δεν συγχέετε ιδιωτικές διευθύνσεις IP που εμφανίζονται και στα αποτελέσματα nslookup παράλληλα με τη δημόσια διεύθυνση IP του , η οποία είναι η διεύθυνση IP που ακολουθούμε.

Τώρα δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την εντολή ping για να την βρείτε:

Εκτελέστε το ping και, στη συνέχεια, εξετάστε τη διεύθυνση IP μεταξύ των παρενθέσεων στην πρώτη γραμμή που εμφανίζεται. Μην ανησυχείτε αν η εντολή ping "εξαντληθεί" κατά την εκτέλεση. το μόνο που χρειαζόμασταν εδώ ήταν η διεύθυνση IP.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία με οποιονδήποτε ιστότοπο ή οποιοδήποτε όνομα κεντρικού υπολογιστή στο τοπικό σας δίκτυο.

20 από 21

Αντιγραφή και επικόλληση με τη λειτουργία QuickEdit

Ορισμένα από αυτά τα κόλπα Command Prompt αφορούσαν την ευκολότερη αντιγραφή και επικόλληση. Λοιπόν, τι γίνεται με έναν ακόμα πιο εύκολο τρόπο αντιγραφής από τη Γραμμή εντολών (και με έναν μυστικό τρόπο εύκολης επικόλλησης);

Φέρτε το, σωστά;

Απλά κάντε δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου της Γραμμής εντολών και επιλέξτε Ιδιότητες . Στην καρτέλα Επιλογές , στην ενότητα Επεξεργασία Επιλογών , επιλέξτε το πλαίσιο λειτουργίας QuickEdit και στη συνέχεια κάντε κλικ στο OK .

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας QuickEdit είναι σαν να έχετε ενεργοποιήσει τη σήμανση όλη την ώρα, οπότε η επιλογή κειμένου για αντιγραφή είναι πολύ εύκολη.

Ως μπόνους, αυτό επιτρέπει επίσης έναν εύκολο τρόπο επικόλλησης στη Γραμμή εντολών: απλά κάντε δεξί κλικ μία φορά και ό, τι έχετε στο πρόχειρο, επικολλάται στο παράθυρο "Γραμμή εντολών" (Command Prompt). Κανονικά, η επικόλληση περιλαμβάνει δεξί κλικ και επιλογή " Επικόλληση" , επομένως αυτό εξακολουθεί να είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που έχετε συνηθίσει.

21 από 21

Παρακολουθήστε Star Wars Επεισόδιο IV

Ναι, το διαβάζετε σωστά, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια έκδοση ASCII της πλήρους ταινίας Star Wars Episode IV ακριβώς στο παράθυρο Command Prompt !

Απλά ανοίξτε τη γραμμή εντολών και εκτελέστε το telnet towel.blinkenlights.nl . Η ταινία θα ξεκινήσει αμέσως. Ανατρέξτε στην παρακάτω συμβουλή αν αυτό δεν λειτουργεί.

Είναι αλήθεια ότι αυτή δεν είναι μια τρομερά παραγωγική χρήση της Γραμμής εντολών, ούτε είναι ένα τέχνασμα της Γραμμής εντολών ή οποιασδήποτε εντολής, αλλά είναι σίγουρα διασκεδαστικό! Δεν μπορώ να φανταστώ το έργο που πήγε σε αυτό!

Συμβουλή: Η εντολή telnet δεν είναι κανονικά ενεργοποιημένη στα Windows, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί, επιτρέποντας στο πρόγραμμα-πελάτη Telnet από τις δυνατότητες των Windows στη μικροεφαρμογή Προγράμματα και δυνατότητες του Πίνακα Ελέγχου. Αν προτιμάτε να μην ενεργοποιήσετε το Telnet αλλά θέλετε να δείτε την ταινία, μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης στο Star Wars ASCIIMation.