Πώς να περιγράψετε το πρόβλημά σας σε έναν επαγγελματία επισκευής PC

Συμβουλές για την σωστή επικοινωνία του προβλήματος του υπολογιστή σας

Ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει ότι ο καθορισμός του προβλήματος του υπολογιστή σας δεν είναι για εσάς αυτή τη φορά, πρέπει ακόμα να υπολογίσετε ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημά σας και πώς να επικοινωνήσετε αυτό το πρόβλημα σε οποιονδήποτε επαγγελματία επισκευής υπολογιστών που έχετε αποφασίσει για την πρόσληψη .

Ή καλύτερα ακόμα, ίσως έχετε αποφασίσει να διορθώσετε το πρόβλημα του υπολογιστή σας, αλλά χρειάζεστε λίγη βοήθεια μέσω της διαδικασίας.

"Ο υπολογιστής μου απλά δεν λειτουργεί" δεν είναι αρκετά καλό, λυπάμαι να πω. Ξέρω, ξέρω, δεν είσαι ειδικός, έτσι; Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τη διαφορά στα SATA και PATA για να περιγράψετε αποτελεσματικά το συγκεκριμένο θέμα του υπολογιστή σας σε έναν επαγγελματία επισκευαστή PC.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο που πληρώνετε για να διορθώσετε τον υπολογιστή σας ή αυτό που ζητάτε να σας βοηθήσουν δωρεάν έχει μια σαφή κατανόηση του ποιο είναι το πρόβλημα:

Προετοιμάσου

Πριν τοποθετήσετε σε έναν ιστότοπο φόρουμ ή ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης για βοήθεια ή ξεκινήσετε να απελευθερώσετε τον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να πάρετε κάποια υπηρεσία σε αυτό , θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε διατεθειμένος να εξηγήσετε το πρόβλημα του υπολογιστή σας.

Εάν είστε προετοιμασμένοι, θα περιγράψετε με μεγαλύτερη σαφήνεια το πρόβλημά σας στο άτομο επισκευής του υπολογιστή, το οποίο θα σας ενημερώσει καλύτερα για το θέμα σας, πράγμα που πιθανόν να σημαίνει ότι θα ξοδέψετε λιγότερο χρόνο ή / και χρήματα υπολογιστής σταθερό.

Οι ακριβείς πληροφορίες που θα πρέπει να ετοιμάσετε θα ποικίλουν ανάλογα με το πρόβλημά σας, αλλά εδώ πρέπει να έχετε υπόψη σας πολλά πράγματα:

Αν παίρνετε προσωπική βοήθεια, συνιστούμε να γράψετε όλα αυτά πριν βγείτε έξω από την πόρτα ή σηκώστε το τηλέφωνο.

Να είστε συγκεκριμένοι

Έχω αγγίξει αυτό το λίγο στην άκρη Be Prepared παραπάνω, αλλά η ανάγκη να είναι διεξοδική και συγκεκριμένη είναι εξαιρετικά σημαντική! Μπορεί να γνωρίζετε καλά το πρόβλημα που έχει ο υπολογιστής σας, αλλά ο εμπειρογνώμονας επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν είναι. Πρέπει να πείτε όλη την ιστορία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για παράδειγμα, λέγοντας "Ο υπολογιστής μου μόλις εγκατέλειψε την εργασία" δεν λέει τίποτα καθόλου. Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι με τους οποίους ένας υπολογιστής μπορεί να μην "λειτουργεί" και οι τρόποι επίλυσης αυτών των προβλημάτων μπορεί να διαφέρουν πολύ. Συνιστώ πάντα να περνάτε, με μεγάλη λεπτομέρεια, τη διαδικασία που δημιουργεί το πρόβλημα.

Επίσης σημαντικό με τα περισσότερα προβλήματα, τουλάχιστον όταν λαμβάνετε βοήθεια στο διαδίκτυο ή μέσω τηλεφώνου, είναι να αφήσετε τον εμπειρογνώμονα που μιλάτε να γνωρίζει τη μάρκα και το μοντέλο του υπολογιστή σας καθώς και το λειτουργικό σας σύστημα που εκτελείτε.

Εάν ο υπολογιστής σας δεν ενεργοποιηθεί, για παράδειγμα, μπορείτε να περιγράψετε το πρόβλημα όπως αυτό:

"Έχω χτυπήσει το κουμπί τροφοδοσίας στο φορητό υπολογιστή μου (είναι ένα Dell Inspiron i15R-2105sLV) και το πράσινο φως που πάντα έρχεται σε αυτό. Κάποιο κείμενο εμφανίζεται στην οθόνη για ένα δευτερόλεπτο, το οποίο δεν έχω χρόνο για να διαβάσετε , και στη συνέχεια το όλο θέμα κλείνει και δεν υπάρχουν καθόλου φώτα σε όλους.Μπορώ να το ενεργοποιήσω ξανά χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά το ίδιο συμβαίνει.Έχει Windows 10. "

Γίνε ξεκάθαρος

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για την σωστή περιγραφή του θέματος του υπολογιστή σας σε έναν επαγγελματία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ολόκληρος ο λόγος για την ανάρτηση, την επίσκεψη ή την τηλεφωνική σας κλήση είναι να επικοινωνήσετε με το άτομο που σας βοηθά ποιο είναι το πρόβλημα, ώστε να διορθώσει σωστά ή να σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εάν παίρνετε βοήθεια online, φροντίστε να ξαναδιαβάσετε ό, τι πληκτρολογείτε για λόγους σαφήνειας, να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε όλα τα CAPS και ένα "ευχαριστώ" πηγαίνει πολύ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η βοήθεια που παίρνετε πιθανότατα παρέχεται δωρεάν.

Όταν λαμβάνουν βοήθεια αυτοπροσώπως, ισχύουν οι βασικοί κανόνες επικοινωνίας όπως και σε άλλα μέρη της ζωής: μιλήστε αργά, διατυπώστε σωστά, και να είστε συμπαθητικοί!

Εάν περιγράφετε το πρόβλημά σας μέσω του τηλεφώνου, βεβαιωθείτε ότι καλείτε από μια ήσυχη περιοχή. Ένας σκύλος ή ένα κραυγάζον παιδί είναι απίθανο να βοηθήσει κάποιον να καταλάβει το πρόβλημά σας πιο καθαρά.

Ηρέμησε

Κανείς δεν αρέσει σε προβλήματα υπολογιστή. Πιστέψτε με, μερικές φορές ένα άτομο επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών μαθαίνει να μισεί τα προβλήματα του υπολογιστή ακόμα περισσότερο από εσάς, ακόμα κι αν είναι δουλειά του. Ωστόσο, η λήψη συναισθηματικής λύσης δεν λύνει τελείως τίποτα. Η λήψη συναισθηματικής απογοητεύει τον καθένα και δουλεύει ενάντια στον γρήγορο καθορισμό του υπολογιστή σας.

Προσπαθήστε να έχετε κατά νου ότι το άτομο με το οποίο μιλάτε δεν σχεδιάζει το υλικό ή προγραμματίζει το λογισμικό που σας δίνει προβλήματα. Ο εμπειρογνώμονας επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών που παίρνετε βοήθεια απλά ξέρει για αυτά τα πράγματα - αυτός ή αυτή δεν είναι υπεύθυνος γι 'αυτούς.

Ίσως ακόμη πιο σημαντικό, να είστε βέβαιοι να είστε συμπαθητικοί και ευγνώμονες όταν λαμβάνετε βοήθεια online, όπως από ένα φόρουμ βοήθειας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτοί οι άνθρωποι βοηθούν τους άλλους απλώς και μόνο επειδή είναι ενημερωμένοι και απολαμβάνουν βοήθεια. Το να είσαι αγενής ή να απογοητευτείς στο πίσω μέρος και μπροστά σου πιθανώς θα σε αγνοήσει στο μέλλον.

Έχετε μόνο τον έλεγχο των πληροφοριών που παρέχετε έτσι το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ρίξετε μια άλλη ματιά σε μερικές από τις παραπάνω συμβουλές και να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε τόσο καθαρά όσο μπορείτε.