Το πληκτρολόγιό μου δεν θα λειτουργήσει. Και τώρα τι?

Πρόβλημα με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας; Έχουμε τη λύση για αυτό

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό στον περιφερειακό κόσμο του υπολογιστή παρά μια σπασμένη συσκευή. Μερικές φορές παίρνετε τυχεροί και η διόρθωση είναι αρκετά απλή, ενώ άλλες φορές βρίσκεστε ιδρώνοντας και κατάρα, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι η συσκευή πρέπει να αντικατασταθεί.

Ακολουθεί μια λίστα με απλές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για ένα πληκτρολόγιο που φαίνεται να έχει σπάσει. Δοκιμάστε τα πρώτα, πριν τελειώσετε για να αποκτήσετε ένα νέο. (Αυτή είναι μια παρόμοια λίστα για την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός σπασμένου ποντικιού .)

1. Ελέγξτε τις μπαταρίες. Αυτό ακούγεται απλό, αλλά είναι πάντα το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Αντικαταστήστε τις μπαταρίες εάν διαθέτετε ασύρματο πληκτρολόγιο.

2. Ελέγξτε τη σύνδεση. Εάν έχετε ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο δεν έχει χαλαρώσει από τη θύρα USB. Αν έχετε δέκτη USB για ασύρματο πληκτρολόγιο, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά συνδεδεμένο.

3. Επανασυνδέστε το πληκτρολόγιο αν χρησιμοποιείτε τεχνολογία Bluetooth . Παρόλο που οι περισσότερες εταιρείες υπόσχονται μόνο ένα ζευγάρωμα, απαιτείται επανειλημμένη επανάληψη. Ακολουθήστε αυτές τις βήμα προς βήμα οδηγίες για την αντιστοίχιση συσκευών Bluetooth .

4. Καθαρίστε το. Εάν τα κλειδιά είναι κολλώδη από την υπερβολική σνακ κατά την πληκτρολόγηση, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα ζητήματά σας. Κάντε κλικ εδώ για οδηγίες σχετικά με τον καθαρισμό του πληκτρολογίου - ο τύπος καθαρισμού που μπορείτε να κάνετε εξαρτάται από την ευρωστία της συσκευής σας. Τα αδιάβροχα πληκτρολόγια μπορούν να καθαριστούν ενώ τα αδιάβροχα πληκτρολόγια πρέπει να κολλήσουν με ένα υγρό πανί.

5. Αν ένα από τα συγκεκριμένα πλήκτρα σπάσει, ο τρόπος αντικατάστασής του εξαρτάται από τον τύπο του πληκτρολογίου που έχετε. Ένα μηχανολογικό πληκτρολόγιο έχει σχεδιαστεί διαφορετικά από μια συσκευή με ήσυχο πλήκτρο. Μπορείτε να πάτε στο Instructables.com για ένα χρήσιμο βίντεο για τον καθορισμό ενός κλειδιού που δεν ανταποκρίνεται σε ένα τυποποιημένο και συνήθως βρεθεί πληκτρολόγιο της Microsoft, χρησιμοποιώντας μόνο ένα συνηθισμένο πλαστικό άχυρο.