Το ποντίκι μου δεν θα λειτουργήσει! Πώς μπορώ να το διορθώσω;

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να διορθώσετε ένα σπασμένο ποντίκι

Είμαστε όλοι εκεί. Κάθονται στον υπολογιστή, έτοιμοι να αναλάβουν κάποια εργασία και το ποντίκι σας δεν λειτουργεί.

Ίσως ο δρομέας του ποντικιού να μην είναι τόσο ρευστός όσο ήταν και να πηδάει σε όλη την οθόνη. Ή, ίσως το φως στο κάτω μέρος είναι έξω και δεν λειτουργεί καθόλου.

Πώς να καθορίσει ένα σπασμένο ποντίκι

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά εξαρτάται από το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχετε και το είδος του ποντικιού που έχετε. Περάστε πάνω από κάθε βήμα που δεν σχετίζεται με την κατάστασή σας.

Αντικαταστήστε τις μπαταρίες

Ναι, φαίνεται απλό, αλλά θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των ανθρώπων που δεν σκέφτονται να το δοκιμάσουν πρώτα. Αλλάξτε τους για ένα νέο σετ, ειδικά εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τις μπαταρίες που συνοδεύουν τη συσκευή. Ομοίως, βεβαιωθείτε ότι οι μπαταρίες έχουν εγκατασταθεί σωστά. Μερικές φορές, κλείνοντας αυτή την πόρτα πριν αναβοσβήνει η μπαταρία μπορεί να είναι δύσκολη.

Καθαρίστε το ποντίκι σας

Αν ο δείκτης κινείται με κινήσεις τράβηγμα ή είναι λιγότερο ανταποκρίνεται από το συνηθισμένο, καθαρίστε το ποντίκι σας για να δείτε αν βελτιώνει την απόδοση. Η τακτική συντήρηση του ποντικιού είναι κάτι που πρέπει να κάνετε ούτως ή άλλως. Διαβάστε αυτό το άρθρο για το πώς να καθαρίσετε ένα ασύρματο ποντίκι και αυτό για το πώς να καθαρίσετε ένα ενσύρματο ποντίκι με μια μπάλα κυλίνδρων.

Δοκιμάστε μια διαφορετική θύρα USB. Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με αυτό που χρησιμοποιείτε, αποσυνδέστε το ποντίκι ή τον δέκτη και δοκιμάστε μια εναλλακτική θύρα USB . Οι περισσότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν θύρες στο μπροστινό και πίσω μέρος του υπολογιστή, οπότε δοκιμάστε όλους τους υπολογιστές πριν πηδήσετε σε διαφορετικό βήμα.

Συνδεθείτε στο ποντίκι απευθείας στη θύρα USB

Αν χρησιμοποιείτε έναν αναγνώστη πολλαπλών καρτών. Ενδέχεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη συσκευή αντί για το ποντίκι ή τη θύρα USB .

Χρησιμοποιήστε το ποντίκι σε μια κατάλληλη επιφάνεια

Ορισμένα ποντίκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε (σχεδόν) οποιαδήποτε στιγμή της επιφάνειας. Πολλοί δεν μπορούν - γνωρίζουν τους περιορισμούς της συσκευής σας και βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε στη σωστή επιφάνεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα ποντίκι για το ποντίκι, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο ποντίκι.

Ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για ένα πρόγραμμα οδήγησης ή χρησιμοποιήστε ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο όπως ένα από αυτά τα εργαλεία ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης . Εάν το ποντίκι σας δεν κάνει κάτι που ο κατασκευαστής υποσχέθηκε ότι θα έκανε (έρχεται στο μυαλό σας), ελέγξτε τον ιστότοπό του για να δείτε αν απαιτείται ένας οδηγός. Αυτά είναι συνήθως πάντα δωρεάν.

Αν χρησιμοποιείτε ποντίκι Bluetooth, Βεβαιωθείτε ότι έχει σωστά σωστά

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να αντιστοιχίσετε ένα ποντίκι Bluetooth.

Εάν το ποντίκι σας δεν κάνει πια κλικ επειδή έχει φθαρεί, ανατρέξτε στη δροσερή διόρθωση του Instructables.com χρησιμοποιώντας τα συνήθη οικιακά αντικείμενα.

Αν τα κουμπιά του ποντικιού έχουν αλλάξει, όπως και στο αριστερό κλικ, εκτελείται μια λειτουργία με δεξί κλικ και το δεξί κλικ κάνει ένα αριστερό κλικ όταν πατηθεί, υπάρχει είτε πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης είτε πρόβλημα λογισμικού. Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το σωστό πρόγραμμα οδήγησης, ελέγξτε τη μικροεφαρμογή ποντικιού στον Πίνακα Ελέγχου για να δείτε αν έχουν αλλάξει τα κουμπιά του ποντικιού.

Κανένας από αυτές τις άκρες δεν εργάστηκε;

Εάν το ποντίκι σας δεν λειτουργεί ακόμα και αφού δοκιμάσετε όλες τις σχετικές συμβουλές παραπάνω, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή . Θα μπορούσατε να έχετε ένα ελαττωματικό καλώδιο, δέκτη ή συσκευή. Το αν είναι ελαττωματικό ή απλώς παλαιό και απαιτεί αντικατάσταση θα ποικίλει ανάλογα με τους ορισμούς της εταιρείας για ελαττωματικά ... και παλιά.

Αν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε το σπασμένο ποντίκι σας, πρώτα διαβάστε τον οδηγό μας για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα ποντίκι . Μόλις ξέρετε τι θέλετε, δείτε τις επιλογές μας για τα καλύτερα ασύρματα ποντίκια , τα καλύτερα ποντίκια παιχνιδιών και τα καλύτερα ποντίκια ταξιδιού .