Καθαρισμός ενός βρώμικου ποντικιού υπολογιστή

Εκτός από την παράταση της διάρκειας ζωής και την αποφυγή βλάβης στο ποντίκι , ο σωστός καθαρισμός ενός ποντικιού θα διευκολύνει τη χρήση και θα αποτρέψει τον κέρσορα να "πηδάει" στην οθόνη λόγω βρώμικων κυλίνδρων.

Σημείωση: Ένα οπτικό ποντίκι, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μικρό λέιζερ για την παρακολούθηση της κίνησης, δεν έχει μπάλα ή κυλίνδρους ποντικιού και δεν χρειάζεται το είδος καθαρισμού που κάνει ένα "κλασικό" ποντίκι. Με ένα οπτικό ποντίκι, καθαρίζοντας απλά το γυαλί στο κάτω μέρος του ποντικιού που στεγάζει το λέιζερ είναι συνήθως αρκετό για μια διαδικασία καθαρισμού.

01 από 05

Αποσυνδέστε το ποντίκι από τον υπολογιστή

Ποντίκι υπολογιστή. © Tim Fisher

Πριν καθαρίσετε, τερματίστε τον υπολογιστή σας και αφαιρέστε το ποντίκι από τον υπολογιστή. Εάν χρησιμοποιείτε ασύρματο ποντίκι , αρκεί να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή.

02 του 05

Αφαιρέστε το κάλυμμα του ποντικιού

Αφαίρεση του Trackball. © Tim Fisher

Περιστρέψτε το κάλυμμα της σφαίρας μέχρι να αισθανθείτε αντίσταση. Ανάλογα με τη μάρκα του ποντικιού, αυτό θα μπορούσε να είναι δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα.

Σηκώστε το ποντίκι και γυρίστε το στο άλλο σας χέρι. Το κάλυμμα και η σφαίρα του ποντικιού πρέπει να πέσουν έξω από το ποντίκι. Εάν όχι, δώστε το λίγο κούνημα μέχρι να χαλαρώσει.

03 του 05

Καθαρίστε την μπάλα του ποντικιού

Το Trackball & το ποντίκι. © Tim Fisher

Καθαρίστε τη σφαίρα του ποντικιού χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Κομμάτια μαλλιών και σκόνης συνδέονται εύκολα με την μπάλα, ώστε να είστε βέβαιος να καθίσει κάπου καθαρό όταν τελειώσετε σκουπίζοντας.

04 του 05

Καθαρίστε τους εσωτερικούς κυλίνδρους

Βρώμικο ρολό. © Tim Fisher

Μέσα στο ποντίκι, θα δείτε τρεις κυλίνδρους. Δύο από αυτούς τους κυλίνδρους μεταφέρουν την κίνηση του ποντικιού σε οδηγίες για τον υπολογιστή, ώστε ο δρομέας να μπορεί να κινηθεί γύρω από την οθόνη. Ο τρίτος κύλινδρος βοηθά στην ισορροπία της μπάλας μέσα στο ποντίκι.

Αυτοί οι κύλινδροι μπορούν να πάρουν εξαιρετικά βρώμικο χάρη σε όλη τη σκόνη και το βρωμιά που παίρνουν από τη σφαίρα του ποντικιού, ενώ κυλούν για ατελείωτες ώρες πάνω από το ποντίκι σας. Σε αυτή τη σημείωση - ο καθαρισμός του ποντικιού σας τακτικά μπορεί να κάνει θαύματα για να κρατήσει το ποντίκι σας καθαρό.

Χρησιμοποιώντας έναν ιστό ή ένα πανί με κάποιο υγρό καθαρισμού, καθαρίστε τους κυλίνδρους μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα. Ένα νύχι λειτουργεί επίσης καλά, χωρίς το υγρό καθαρισμού, φυσικά! Όταν είστε βέβαιοι ότι έχει χαθεί κάθε κομμάτι, αντικαταστήστε την καθαρισμένη μπάλα του ποντικιού και αντικαταστήστε το κάλυμμα του ποντικιού.

05 του 05

Επανασυνδέστε το ποντίκι στον υπολογιστή

Επανασύνδεση ποντικιού USB. © Tim Fisher

Επανασυνδέστε το ποντίκι στον υπολογιστή και ενεργοποιήστε το ξανά.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο ποντίκι χρησιμοποιεί σύνδεση USB με τον υπολογιστή, αλλά τα ποντίκια με παλαιότερο στυλ μπορούν να χρησιμοποιούν άλλους τύπους συνδέσεων, όπως το PS / 2 ή το σειριακό.

Δοκιμάστε το ποντίκι μετακινώντας το δρομέα σε κύκλους γύρω από την οθόνη. Η κίνηση του θα πρέπει να είναι πολύ εύκολη και οποιαδήποτε αμηχανία ή άλλες δυσκολίες που μπορεί να έχετε παρατηρήσει πριν πρέπει να φύγουν χάρη στην καθαρή μπάλα και τους κυλίνδρους.

Σημείωση: Εάν το ποντίκι δεν λειτουργεί καθόλου, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση με τον υπολογιστή είναι ασφαλής και ότι το κάλυμμα του ποντικιού έχει αντικατασταθεί σωστά.