Τι είναι οι θύρες PS / 2 και οι συνδέσεις;

Ορισμός PS / 2

Το PS / 2 είναι ένας πλέον καθυστερημένος τύπος σύνδεσης που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση πληκτρολογίων , ποντικιών και άλλων συσκευών εισόδου σε έναν υπολογιστή.

Γενικά, αναφέρεται στους τύπους καλωδίων (καλώδιο PS / 2), στις θύρες (θύρα PS / 2) και σε άλλους συνδετήρες που χρησιμοποιούνται με αυτούς τους τύπους πληκτρολογίων και ποντικιών.

Οι θύρες PS / 2 είναι στρογγυλές και αποτελούνται από 6 ακίδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μωβ PS / 2 θύρες χρησιμοποιούνται για να χρησιμοποιηθούν από τα πληκτρολόγια ενώ οι πράσινες θύρες PS / 2 πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από ποντίκια.

Το πρότυπο PS / 2 είχε αντικατασταθεί πλήρως από το πολύ ταχύτερο και πιο ευέλικτο πρότυπο USB στις καταναλωτικές μηχανές. Το PS / 2 χαρακτηρίστηκε επίσημα ως ένα παλιό λιμάνι το 2000, ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη ανάληψη της USB.

Υπάρχει οποιαδήποτε χρήση για το PS / 2 Anymore;

Ως επί το πλείστον, όχι, το PS / 2 πραγματικά έχει φύγει. Δεν υπάρχουν σωροί συσκευών PS / 2 που κάθονται γύρω με το πουθενά να πάνε. Οι υπολογιστές και τα περιφερειακά τους μεταφέρθηκαν σε USB περίπου την ίδια στιγμή.

Υπήρξε ένας χρόνος κατά τη διάρκεια της μετάβασης, ωστόσο, όπου μπορείτε να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή που είχε μόνο θύρες USB αλλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αξιόπιστο πληκτρολόγιο και το ποντίκι που βασίζεται στο PS / 2. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας μετατροπέας PS / 2 σε USB μπορεί να έρθει χρήσιμος (περισσότερο σε αυτό παρακάτω) και μπορεί να είναι ένας λόγος που θα βρείτε ακόμα την περιστασιακή συσκευή PS / 2 στο σπίτι.

Το PS / 2 τείνει να λειτουργεί καλύτερα από το USB σε περιβάλλον "εναλλαγής", όπου ένα πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη λειτουργούν με διάφορους υπολογιστές. Αυτό το είδος ρύθμισης είναι κοινό σε κέντρα δεδομένων , αν και παλαιότερα.

Το λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης χρησιμοποιείται πλέον συχνότερα στο επιχειρησιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση σε έναν απεριόριστο αριθμό άλλων υπολογιστών εξ αποστάσεως, αποκλείοντας την ανάγκη για συσκευές μεταγωγής PS / 2 συνολικά.

Οι μετατροπείς PS / 2 σε USB λειτουργούν;

Οι μετατροπείς PS / 2-to-USB, όπως και αυτός που απεικονίζεται σε αυτήν τη σελίδα, παρέχουν έναν τρόπο σύνδεσης των παλαιότερων συσκευών που βασίζονται στο PS / 2 σε έναν υπολογιστή που υποστηρίζει μόνο USB.

Δυστυχώς, αυτά τα καλώδια μετατροπέα είναι γνωστά buggy και συχνά υποστηρίζουν μόνο ορισμένους τύπους PS / 2 πληκτρολόγια και ποντίκια. Αυτό είναι λιγότερο πρόβλημα καθώς περνάει ο καιρός και αυτά τα μικρότερα προϊόντα απομακρύνονται από την αγορά, αλλά είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε καθώς ψωνίζετε.

Όπως όλα τα είδη ηλεκτρονικών υπολογιστών , εάν είστε στην αγορά για έναν μετατροπέα PS / 2 σε USB, κάντε κάποια έρευνα και διαβάστε τις κριτικές προϊόντων. Αναμφισβήτητα ένας υψηλής απόδοσης μετατροπέας θα κάνει τη δουλειά.

Τι κάνετε όταν το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι PS / 2 κλείνει;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να κλειδωθεί ένας υπολογιστής, που μερικές φορές ονομάζεται κατάψυξη , αλλά όταν γνωρίζετε ότι είναι μόνο το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι και είναι συσκευές που βασίζονται στο PS / 2, η λύση είναι συνήθως αρκετά απλή.

Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν ένα ποντίκι ή πληκτρολόγιο που βασίζεται στο PS / 2 χαλαρώνει αρκετά ώστε να χάσει τη σύνδεση με τον υπολογιστή σας. Δυστυχώς, απλά πιέζοντας τη θύρα PS / 2 στην υποδοχή ξανά δεν είναι αρκετή.

Σε αντίθεση με το νεότερο πρότυπο USB, το PS / 2 δεν είναι hot-swappable, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αποσυνδέσετε και να συνδέσετε μια συσκευή PS / 2 και να περιμένετε να λειτουργήσει. Ο υπολογιστής σας πρέπει να γίνει επανεκκίνηση μετά την επαναφορά της σταθερής σύνδεσης.

Προσθέστε αυτό στη μεγάλη λίστα των λόγων για τους οποίους η USB είναι μια βελτίωση για το PS / 2.